Učenci Osnovne šole Toma Brejca zmagovalci Žogarije v Kamniku

0
2628

Učenci Osnovne šole Toma Brejca so skupni zmagovalci Žogarije, ki je se včeraj dopoldan odvijala v Športni dvorani Kamnik. Zmagovalci so v napetem dogajanju premagali Osnovno šolo Leskovec pri Krškem, Osnovno šolo Marije Vere in Osnovno šolo Dob. Tekmovanje se je zaradi napovedanega slabega vremena iz Stadiona Prijateljstva v Mekinjah preselilo v Športno dvorano Kamnik.

Žogarija je mednarodni projekt, ki že 12. leto uteleša eno naših najpomembnejših prepričanj – da nogomet lahko izboljša kakovost življenja med mladimi, jim vcepi vrednote kot so solidarnost, poštenost, odgovornost in spodbudi spremembe na bolje v lokalnih skupnostih ter širše.

V imenu Občine Kamnik je nadobudne športnice in športnike pozdravil podžupan Matej Slapar in izrazil zahvalo organizatorjem, ki so poskrbeli za zabavno in prijetno športno druženje naših najmlajših, otrokom pa zaželel obilo tekmovalnega uspeha.

Otroci od 7 do 14 let so dopoldne pokazali svoje nogometno znanje, preizkusili pa so se tudi v spretnostnih igrah in v razgibavanju možganov. Organizatorji, to je Media Šport, pa ni pozabil niti na profesorje, kjer je v igri streljanja na gol prav tako slavila Osnovna šola Toma Brejca.

Dogajanje na igrišču so popestrili navijači posameznih šol ter otroci kamniških vrtcev,ki so se zabavali na manjšem nogometnem igrišču, se igrali s kockami za sestavljanje ter se po progi poganjali s poganjalčki. Za zabavo je poskrbel tudi Vranček Franček.

Besedilo: Samo Trtnik, Zavod za turizem, šport in kulturo Kamnik
Fotografije: Občina Kamnik in Zavod za turizem, šport in kulturo Kamnik

Oglasno sporočilo