Coworking Generator je odprl svoja vrata

0
3823

Vir pri Domžalah, 8. junija 2017 – Območna obrtno-podjetniška zbornica Domžale (Obrtna zbornica Domžale) je danes slovesno predala namenu prvi coworking prostor v Domžalah – Generator. Njegovi stanovalci, zmagovalci projekta Štartaj Domžale, so se predstavili vidnejšim lokalnim podjetnikom in županom ter drugim predstavnikom javnega življenja.

Vrata Generatorja sta slavnostno na široko odrla župan Občine Domžale Toni Dragar in predsednik Obrtne zbornice Domžale Zoran Poljšak, mladi zmagovalci pa so se visokim gostim, med katerimi so bili tudi predsednik Obrtno-podjetniške zbornice Slovenije Branko Meh, trzinski župan Peter Ložar in domžalska podžupanja mag. Renata Kosec, predstavili z lastnimi produkti – pivom mister, medenim čigumijem čubi, načrtom za voziček za nepokretne in z unikatnimi lesenimi izdelki.

Župan Dragar je po dogodku povedal: »Na občini si želimo projekt nadaljevati, ne le letos, ampak tudi drugo leto z novo ekipo mladih podjetnikov. Upam, da bodo mladi videli, da se da z dobro idejo nekaj narediti. Kot je rekel eden od zmagovalcev, verjamem, da ti to lahko spremeni življenje. Občudujem te mlade, kako so polni energije in želijo sami zase nekaj narediti.«

Zoran Poljšak pa meni: »Vtisi ob odprtju Generatorja so dobri. Vesel bom, če bo Generator tudi dejansko zaživel. Verjamem, da nam bo uspelo.«

Mellanie Grudnik, vodja coworkinga Generator, je v nagovoru izpostavila: »Naš vizija in cilj je omogočiti povezovanje mladih onkraj občinskih meja. Želimo, da  postane Generator prostor vseh mladih, ki jih zanima podjetništvo, četudi ne bodo nekoč prodajali svojih vezalk ali arašidovega masla po vsem svetu. Štejejo tudi majhni uspehi. Oziroma le navidezno majhni, za posameznike pa izjemni: Kaj je boljšega kot dobiti službo le v tednu dni po delavnici s tematiko »Kako se prodati«  In to ni uspelo le eni udeleženki, temveč kar dvema! Izreden uspeh za tako kratek čas!«

Karolina Vrtačnik, direktorica Obrtne zbornice Domžale pa je izpostavila, da so si na Viru, oziroma na Obrtni zbornici Domžale, enotni, da njihova hiša ni in ne bo le zbornica, ampak da bo osrednji center za podjetništvo.

Štartaj Domžale je skupni projekt Obrtne zbornice Domžale in Občine Domžale. Projekt, ki je namenjen spodbujanju podjetniške ustvarjalnosti, je doslej pritegnil k sodelovanju več kot 100 nadobudnih podjetnikov.

Zmagovalci projekta Štartaj Domžale, ki so od danes naprej stanovalci coworkinga Generator, so:  Klemen in Slavko Verbovšek iz Trzina s poslovno idejo Oldi, posebnim vozičkom za starostnike in druge težje gibalno ovirane ljudi, čebelarka Nika Pengal iz Domžal z idejo medenih čigumijev, Blaž Križnar iz Doba z idejo Blazno Lesno, pod katero ustvarja unikatne lesene izdelke, in Miha Hrovat iz Domžal s Pivovarno Mister, v okviru katere izdeluje unikatna piva.

Domžalski župan Toni Dragar in predsednik Obrtne zbornice Domžale Zoran Poljšak sta prerezala trak in predala namenu prvi coworking prostor v Domžalah – Generator.

Naslovna fotografija:
Zmagovalci projekta Štartaj Domžale z Mellanie Grudniik, vodjo coworkinga Generator.

Prvi stanovalci Generatorja v družbi predsednika Obrtne zbornice Domžale Zorana Poljšaka in župana Občine Domžale Tonija Dragarja.

Karolina Vrtačnik

 

 

Oglasno sporočilo