Pokalni prvaki krenili v novo sezono

0
2130

Člansko moštvo Nogometnega kluba Domžale je vsega 10 dni po slavju v finalu slovenskega pokala začelo s pripravami na novo sezono. Prvi trening je opravilo 23 igralcev, med katerimi je bilo kar nekaj novih obrazov. Kristijan Šipek in Lovro Bizjak sta s klubom podpisala triletni pogodbi, Dominik Ivkić, Ajdin Mulalić in Ernest Grvala so se vrnili s posoje, na preizkušnji je branilec iz Bosne in Hercegovine Faruk Gaćan, Matija Rom, Lovro Vrandečič, Marko Huč, Kristjan Sredojević in Senad Jarović pa so nogometaši, ki so v Domžalah končali mladinski staž in že poznajo utrip članskega moštva iz prejšnje sezone.

Uvodno srečanje je izpustilo kar šest nogometašev, ki imajo reprezentančne obveznosti. Matija Širok, Miha Blažič, Jure Balkovec in Žan Majer trenutno vadijo pod vodstvom selektorja Srečka Katanca in se bodo klubskim soigralcem priključili v sredo. Alen Ožbolt in Žan Žužek, ki sta bila z mlado izbrano vrsto na turnirju v Kijevu, pa bosta s pripravami začela že v ponedeljek. Omenjena šesterica bo imela tako na voljo še nekaj manj oddiha od večine domžalskih nogometašev: ”Odmor je bil res kratek, a sem vseeno poizkušal teh devet dni maksimalno izkoristiti. Uspel sem se odpočiti in si nabrati novih moči za naprej. Nestrpno pričakujem začetek priprav in naredili bomo vse, da tudi v novi sezoni naredimo velike stvari,” je polno motiviran z dopusta prišel Amedej Vetrih, ki so mu med odmorom misli večkrat ušle k zadnjemu dejanju minule sezone: ”Prve štiri dni se je film redno vrtel v glavi. Pregleduješ posnetke, podoživljaš dogodke in se sprašuješ, kako bi bilo, če bi se drugače razpletlo. Na koncu smo zmagali, osvojili pokal in občutki so zares lepi. Upam, da se bomo kmalu spet veselili takšnega uspeha.”

S podobnimi mislimi se je med odmorom ubadal tudi vratar Dejan Milić, ki je na Bonifiki, skupaj z Luko Žinkom, visoko dvignil pokal: ”Seveda sem si tekmo še enkrat ogledal in občutki ob tem so bili zelo lepi. Fenomenalno je osvojiti lovoriko in verjamem, da bomo v prihodnje še doživeli takšne občutke,” je z nasmeškom na obrazu povedal izkušeni čuvaj mreže in dodal: ”Dopust je bil zelo sladek, saj se je lepo na odmor odpraviti z osvojeno lovoriko. Devet dni smo maksimalno izkoristili. Nekoliko smo se odpočili, čeprav se ne bi pritoževal nad kakšnim dnevom odmora več. Vrnili smo se polno motivirani in se že veselimo trdega dela.”

Jan Repas

In nogometaši so s trdim delom tudi nemudoma začeli, saj je do prve uradne tekme le še 19 dni: ”Imeli smo dovolj časa, da smo se poveselili in podoživeli te občutke. Sedaj smo že obrnili nov list in spisati moramo novo zgodbo. Lepo je bilo zaključiti sezono z lovoriko, a to je potrebno pozabiti in se osredotočiti na nove izzive,” odločno pravi Milić. S podobnim razmišljanjem je postregel tudi Vetrih: ”Nogomet je živa stvar in po vsaki sezoni se vse začne znova. Skušali bomo ostati na visoki ravni in ponoviti rezultate, kar je najtežje. Psihično smo že pripravljeni na nove izzive. Imamo dobra dva tedna časa, da se kar najbolje pripravimo za evropsko tekmo in to je dovolj, da pridemo na želeno raven. Nestrpno pričakujem prve evropske tekme.” Primorski zvezni igralec se zaveda, da je tudi v tej sezoni klubski cilj uvrstitev v evropske pokale, a se sam z njim ne želi zadovoljiti: ”Vsako sezono želiš biti višje kot prejšnjo, zato imamo igralci višje cilje. V kvalifikacijah za evropsko ligo želimo pokazati čim več in priti čim dlje. Zavedamo se, da nas čaka težko delo, ampak smo ambiciozni in se že veselimo prihajajočih izzivov.”

Tek

Domžalčani bodo v uvodnih štirih dnevih opravili šest treningov, v sredo pa bodo odigrali tudi prvo pripravljalno tekmo. Na igrišču z umetno travo se bodo pomerili z mladinsko ekipo rumenih. Naslednja pripravljalna tekma bo 17. junija ob 18:00, ko bo v Športnem parku Domžale gostoval Balzan iz Malte, ki je tudi med možnimi nasprotniki rumenih v prvem krogu kvalifikacij za evropsko ligo. Domžalčani bodo pred prvo evropsko preizkušnjo, ki bo 29. junija, poleg omenjenih odigrali še tri pripravljalne tekme.

Tekst: Grega Krmavnar
Foto: Lado Vavpetič
Video: Sead Rošić

Oglasno sporočilo