Kronika Policijske postaje Domžale za obdobje od 5. 6. 2017 do 11. 6. 2017

0
2830

5. 6. 2017
TATVINA OSEBNEGA VOZILA V DOMŽALAH
Policisti Policijske postaje Domžale so bili obveščeni o tatvini osebnega avtomobila v Domžalah. Ugotovljeno je bilo, da je neznani storilec v Domžalah prerezal žičnato ograjo podjetja, ter iz parkirišča odpeljal neregistriran osebni avtomobil znamke Renault, Megane, temno modre barve. Z dejanjem je neznani storilec lastnika oškodoval za približno 800 EUR. Policisti v zvezi opisanega nadaljujejo z zbiranjem obvestil.

6. 6. 2017
TATVINA VIBRACIJSKE PLOŠČE IN UDARNEGA KLADIVA V IHANU
Policisti Policijske postaje Domžale so bili obveščeni o tatvini vibracijske plošče in udarnega kladiva v Ihanu. Ugotovljeno je bilo , da je neznani storilec na parkirišču v Ihanu, iz tam parkiranega tovornega vozila odtujil vibracijsko ploščo in udarno kladivo znamke Makita. Z dejanjem je neznani storilec podjetje oškodoval za približno 3.800 EUR. Policisti v zvezi opisanega nadaljujejo z zbiranjem obvestil.

7. 6. 2017
ROP TRGOVINE V PRERSERJAH PRI RADOMLJAH
Policisti policijske postaje Domžale so bili obveščeni o ropu trgovine v Preserjah pri Radomljah. Ugotovljeno je bilo, da je neznani storilec v trgovini v Preserjah pri Radomljah vzel predal blagajne v katerem je bila gotovina, pri tem pa prodajalki zagrozil z nožem katerega je držal v roki. Po dejanju je iz trgovine stekel na parkirišče bližnjega gostinskega lokala, kjer ga je v osebnem avtomobilu čakal drugi neznanec, nakar sta se z vozilom odpeljala v smeri proti Domžalam. Policisti v zvezi opisanega nadaljujejo z zbiranjem obvestil.

7. 6. 2017
VLOM V VRTNO LOPO V PREVOJAH PRI ŠENTVIDU
Policisti policijske postaje Domžale so bili obveščeni o vlomu v vrtno lopo v Prevojah pri Šentvidu. Ugotovljeno je bilo, da je neznani storilec na parceli v Prevojah pri Šentvidu z vlomom skozi okno prišel v vrtno lopo in iz nje odtujil orodje (baterijski vrtalnik, električne škarje, bencinsko kosilnico, električni podaljšek in dva senčnika). Z dejanjem je neznani storilec lastnika oškodoval za približno 400 EUR. Policisti v zvezi opisanega nadaljujejo z zbiranjem obvestil.

8. 6. 2017
VLOM V GRADBENA ZABOJNIKA V HOMCU
Policisti policijske postaje Domžale so bili obveščeni o vlomu v gradbena zabojnika v Homcu. Ugotovljeno je bilo, da je neznani storilec v Homcu, na delovišču, na vzvod odprl vrata dveh tam postavljenih gradbenih zabojnikov, iz katerih je odtujil električno in ročno napenjalno orodje. Z dejanjem je neznani storilec podjetji oškodoval skupno za približno 2.000 EUR. Policisti v zvezi opisanega nadaljujejo z zbiranjem obvestil.

8. 6. 2017
VLOMI V VRTNE LOPE V DOMŽALAH
Policisti policijske postaje Domžale so bili obveščeni o vlomih v več vrtnih lop na vrtičkih v Domžalah. Ugotovljeno je bilo, da je neznani storilec na vrtičkih v Domžalah, vlomil v več vrtnih lop. Policisti v zvezi opisanega nadaljujejo z zbiranjem obvestil.

8. 6. 2017
VLOMI V VRTNE LOPE V MENGŠU
Policisti policijske postaje Domžale so bili obveščeni o vlomih v več vrtnih lop na vrtičkih v Mengšu. Ugotovljeno je bilo, da je neznani storilec na vrtičkih v Mengšu, vlomil v več vrtnih lop. Z dejanji je neznani storilec lastnike oškodoval za približno 590 EUR. Policisti v zvezi
opisanega nadaljujejo z zbiranjem obvestil.

8. 6. 2017
PROMETNA NESREČA I. KATEGORIJE V PODREČJU, VOŽNJA VOZILA POD VPLIVOM ALKOHOLA, ZAČASNI ODVZEM VOZNIŠKEGA DOVOLJENJA IN PRIDRŽANJE V
SKLADU Z DOLOČILI 24. ČLENA ZAKONA O PRAVILIH CESTNEGA PROMETA
Policisti Policijske postaje Domžale so bili obveščeni o prometni nesreči I. kategorije na parkirišču v Podrečju. Ugotovljeno je bilo, da je voznik osebnega avtomobila na parkirišču v Podrečju zaradi nepravilnega premika z vozilom trčil v osebni avtomobil. V postopku z voznikom je bilo ugotovljeno, da je osebni avtomobil vozil pod vplivom alkohola (0,69 mg/l), zaradi česar mu je bilo začasno odvzeto vozniško dovoljenje. V postopku je vinjeni voznik vpil in žalil udeleženki nesreče in policiste. V skladu z določili 24. člena Zakona o pravilih cestnega prometa je bilo zoper vinjenega voznika odrejeno pridržanje. Zaradi kršitev določil Zakona o pravilih cestnega prometa in Zakona o varstvu javnega reda in miru bodo policisti zoper vinjenega voznika podali tudi obdolžilni predlog na pristojno sodišče, katerega priloga bo tudi njegovo vozniško dovoljenje.

11. 6. 2017
POSKUS VLOMA V STANOVANJSKO HIŠO NA SVETI TROJICI
Policisti policijske postaje Domžale so bili obveščeni o vlomu v stanovanjsko hišo v Dobu. Ugotovljeno je bilo, da je neznani storilec s primernim orodjem na vzvod, skozi prilično okno, vlomil v stanovanjsko hišo in iz nje odtujil zlatnino in gotovino. Z dejanjem je lastnika oškodoval za približno 2.000 EUR. V zvezi opisanega policisti z zbiranjem obvestil nadaljujejo.

11. 6. 2017
TATVINA KOLESA V DOMŽALAH
Policisti smo v naselju Domžale smo obravnavali kaznivo dejanje Tatvine, v katerem je neznani storilec izpred Hale komunalnega centra oškodovancu izvršil tatvino cestnega kolesa znamke Cross mission, bele barve in ga oškodoval za okoli 180 EUR.

Policisti pri terenskem delu zaznavajo porast kaznivih dejanj, predvsem s področja premoženjske kriminalitete (razne tatvine, vlomi v objekte, itd). V sled navedenega vse občane pozivamo na večji poudarek pri samozaščitnih ukrepih (zaklepanje vrat stanovanj, hiš in vozil, ustrezno zavarovanje vrednejših predmetov, itd).

Policisti policijske postaje Domžale naprošamo vse, da v primeru pojava kakršnihkoli posebnosti (sumljive osebe, sumljiva vozila, itd) ali pridobitve koristnih informacij, ki bi pripomogle k ugotovitvi storilcev teh protipravnih dejanj, le te sporočijo na Policijsko postajo Domžale (telefonska številka 01/724-65-80), na elektronski naslov pp_domzale.pulj@policija.si, na brezplačno telefonsko številko 113 ali na brezplačni anonimni telefon številk 080-1200.

Vir: Policijska postaja Domžale

Oglasno sporočilo