Letošnja Veronika postregla z dobrimi rezultati kamniških plavalcev

0
2920

V soboto, 1. julija 2017, je na kamniškem letnem olimpijskem bazenu potekal že 16. Mednarodni plavalni miting Veronika 2017. Ozračje je bilo vroče, temperaturo so med domačimi navijaški vrstami dvigovali nastopi kamniških tekmovalcev. Letošnjega mitinga so se udeležili 303 plavalci iz 23 klubov. Med udeleženci mitinga so bili tudi plavalci iz Banja Luke, Hrvaške in Madžarske. Pogrešali pa smo nastope slovenskih reprezentantov, ki te dni nizajo uspehe na Mladinskem evropskem prvenstvu v Izraelu, starejši pa se pripravljajo na Svetovno prvenstvo, ki bo čez 14 dni v Budimpešti. Na mitingu smo razdelili 64 kompletov medalj v 16 disciplinah in štirih kategorijah. Skupaj je bilo izvedenih 1.035 štartov. Zbrane tekmovalce in goste sta na začetku tekmovanja pozdravila predsednik Plavalnega kluba Calcit Kamnik, Sandi Uršič in podžupan Občine Kamnik, Matej Slapar.

Za odličja in dobre rezultate se je na tekmovanju potegovalo tudi 33 domačih plavalcev (17 deklic in 16 dečkov) iz treh tekmovalnih selekcij, pod vodstvom trenerjev Emila Tahirovića, Patricije Zupan in Tine Tekavičič. Na priljubljeni tekmi so plavalci še zadnjič preverili svojo formo v 100 m in 50 m disciplinah pred bližajočimi se državnimi prvenstvi. Najmlajši so se borili za dobre osebne rezultate, izkušenejši so stopali na stopničke.

Medalje kamniških plavalcev:

Kategorija A (2003 in starejše):

  • Živa Dobrovoljc – 1. mesto na 100 m prosto
  • Maja Helena Končar – 3. mesto na 100 m prosto

Kategorija B (2004 in 2005):

  • Eva Bende – 1. mesto na 100 m prosto, 2. mesto na 50 m hrbtno in 3. mesto na 50 m prosto

Kategorija A (2002 in starejši):

  • Jan Uršič – 3. mesto na 100 m hrbtno

Poleg naštetih kamniških medaljistov so se v finala 50 m disciplin uvrščali še Maja Berlisk, Žana Peterlin, Lara Seretin, Taja Vejnovič, Maja Vezenkova, Nik Peterlin, Jakob Prebil, Jernej Prebil in Bor Slana, ki so skupaj zabeležili 21 finalnih nastopov.

Program mitinga Veronika je tudi letos popestrila zanimiva štafeta ”mešano menjajoče”. V štafeti sta plavala dva fanta in dve dekleti (po en plavalec iz kategorije), vrstni red nastopajočih ni bil pomemben, pomemben je bil samo pravilen vrstni red plavalnih tehnik. Kamniški plavalci so nastopili v treh štafetah. Štafeta v postavi Taja Vejnovič, Eva Bende, Rok Vejnovič in Jernej Prebil se je najbolje izkazala in osvojila drugo mesto.

Po organizacijski plati je tudi letos miting Veronika odlično uspel, za kar gre velika zahvala staršem plavalk in plavalcev kamniškega kluba, ki so se več tednov trudili s pripravami na dogodek in na samem tekmovanju poskrbeli, da je vse potekalo gladko, v prijetnem vzdušju in v veliko zadovoljstvo vseh udeležencev.

Naši plavalci bodo v naslednjih vikendih pred veliko plavalno preizkušnjo, saj so pred njimi državna prvenstva. Želimo jim uspešne nastope – »Ujemite val do zmage!«

Za Plavalni klub Kamnik, Helena Končar
Foto: Matic Maček

 

Oglasno sporočilo