Xavier Chevrier in Maude Mathys zmagovalca 16. evropskega prvenstva v gorskih tekih na Veliko planino

0
2537

Edinstvena in slikovita Velika planina je bila danes prizorišče 16. evropskega prvenstva v gorskih tekih. S časom 1 ura 2 minuti in 51 sekund ter na krajši razdalji s časom 49 minut in 30 sekund sta nesporna zmagovalca postala Italijan Xavier Chevrier in Švicarka Maude Mathys. Ob zaključku preizkušnje je medalje najboljšim v imenu Občine Kamnik podelil tudi podžupan Matej Slapar skupaj z direktorjem 16. evropskega prvenstva v gorskih tekih na Veliko planino Dušanom Papežem. 

.

“>Da je bil domačim in tujim tekmovalcem tek prav poseben izziv in izjemen čar, je poskrbel organizator 16. evropskega prvenstva v gorskih tekih na Veliko planino Klub gorskih tekačev Papež. Na progi Stahovica – sv. Primož – Pirčev vrh – Mala planina – Gradišče so se predstavila številna znana imena. gorskih tekov. Občina Kamnik oziroma Velika planina je oživela v barvah 26 držav, tekmovalke in tekmovalci pa so se potegovali za nazive najboljših v gorskih tekih na Veliko planino. In tudi navijači so ob progi srčno in z veseljem pozdravljali vsakega, ki je vztrajno tekel proti ciljni črti.

.

“>Nesporni zmagovalec med člani, na progi dolgi 11, 9 kilometra, je bil s časom 1 ura 2 minuti in 51 sekund Italijan Xavier Chevrier, sledila sta mu Portugalec Luis Saraiva in Italijan Francesco Puppi. Najboljši Slovenec Miran Cvet je zasedel 21. mesto, Gašper Bregar je bil 28., Rok Bratina 38., Luka Kovačič pa je osvojil 42. mesto.

.

“>Najhitrejša v ženski konurenci na 8,3-kilometrski progi pa je bila s časom 49 minut 30 sekund Švicarka Maude Mathys, sledili sta ji Britanka Sarah Tunstall in Avstrijka Andrea Mayer. Slovenke Klementina Lemut, Mojca Koligar, Mihela Tušar in Maja Peperko so zasedle 41., 46., 51. in 55. mesto.

.

“>Popoldan je v Eko resortu sledila zaključna slovesnost in sklepno dejanje pomembnega športnega dogodka, ki smo ga v Kamniku gostili v teh dneh. Ob tej priložnosti je predsednik Atletske zveze Slovenije Roman Dobnikar med drugim dejal: »V veliko veselje in ponos mi je, da vas lahko pozdravim ob izjemni priložnosti za slovensko atletiko. Leto 2017 je za slovensko atletiko pomembno iz več vidikov, v organizacijskem smislu pa predvsem izstopa dogodek 16. evropsko prvenstvo v gorskih tekih na Veliko planino. Prvenstvo nam je postreglo s številčno udeležbo najboljših evropskih gorskih tekačev, kar pomeni izvrstno promocijo za občino Kamnik in izvrstno promocijo Velike planine ter okolice.« 

.

“>Direktor 16. evropskega prvenstva v gorskih tekih na Veliko planino Dušan Papež pa se je vsem sodelujočim, podpornikom, prostovoljcem in predvsem svoji družini iskreno zahvalil z naslednjimi besedami: »Ne vem kje naj začnem, da bi opisal to, kar smo naredili zopet za Kamnik in Slovenijo. Mislim, da smo s takšnim delom, srcem in zagnanostjo danes dokazali in speljali resnično lepo prireditev pod čudovitimi planinami, na prelepi Veliki planini, v lepem Kamniku. Delali smo s srcem in zato je prireditev uspela tako, kot je. Zopet smo dokazali, kot smo znani po celem svetu, da imamo progo označeno od začetka do konca. To verjemite mi, ne vidite nikjer na svetu. Še enkrat iskrena zahvala vsem. Danes so me novinarji spraševali kaj želimo narediti naprej. To boste mogoče ugotovili sami. Kamnik je v letu 2010 gostil svetovno prvenstvo, letos evropsko prvenstvo, ostanejo nam le še olimpijske igre.«

Podeljena so bila priznanja in medalje najboljšim, predana je bila zastava predstavniku Makedonske atletske zveze, ki bo organizirala 17. evropsko prvenstvo leta 2018, za glasbeno popestritev so poskrbeli Stranjska godba, Trio Smolnikar, Družinski trio Plahutnik, s plesno točko pa Vesna Drolc.

Rezultate 16. evropskega prvenstva v gorskih tekih na Veliko planino si lahko ogledate tukaj.

ISKRENE ČESTITKE!  

Fotoutrinki gorskih tekov na Veliko planino (Fotografije: Klub gorskih tekačev Papež)
Oglasno sporočilo