Državno prvenstvo v Prevaljah na Koroškem v judu za kategoriji U14 in U18

0
1156

V soboto, 25.9.2021 se je v Prevaljah na Koroškem odvijalo Državno prvenstvo v judu za kategoriji U14 in U18, kjer so nastopili tudi judoisti Judo kluba Komenda s svojo kamniško sekcijo in osvojili kar šest kolajn. Državna prvaka za leto 2021 sta postala Haya Veinhandl Obaid in Žiga Pahor.

Po dolgem premoru tekmovanj so se judoisti v borbe vrnili septembra, ko so tekmovali prav vsak vikend in naval tekmovanj zaključili z odličnimi uvrstitvami na državnem prvenstvu, kjer so osvojili kar 6 kolajn.
V starostni kategoriji starejši dečki in deklice U14 je tekmovalo 167 judoistov iz 36 slovenskih klubov. Judo klub Komenda se je z odličnimi uvrstitvami povzpel na 4. mesto. S spektakularnimi borbami je naslov državne prvakinje osvojila judoistka Haya Veinhandl Obaid, ki je v kategoriji do 57kg pometla s konkurenco. Prav tako so z zlatom okronali Žigo Pahorja, ki se je boril v kategoriji do 60kg. Odlično 3. mesto je osvojila tudi Kamničanka Timeja Starovasnik, ki je kot mlajša v svoji kategoriji že stala na stopničkah in smo prepričani, da bo naslednje letoše višje. Bronasto kolajno sta osvojili tudi Kristina Videc in Taja Žgur. Letos so na državnem prvenstvu blestela prav dekleta, ki so vsaka v svoji težnostni kategoriji prinesle ogromen prispevek ekipni uvrstitvi.
Z eno zmago in 7. mestom je do točk prišel tudi Jaša Končar, Karim Veinhandl pa je v najštevilčnejši kategoriji in z nekaj nesreče v žrebu tokrat žal ostal brez uvrstitve.

Hkrati se je odvijalo tudi Državno prvenstvo za kategorijo kadetov in kadetinj U18, kjer je nastopilo 130 tekmovalcev iz 31 klubov. Za Judo klub Komenda so nastopili štirje tekmovalci, najvišje pa se je uvrstil Kamničan Maj Lokar Gros, ki je osvojil 3. mesto. Stopničke je za las zgređil Luka Lukšič, ki je bil 4. Tako Maj kot Luka sta oba dve leti mlajša od ostalih tekmovalcev, saj drugače nastopata v kategoriji U16, zato je njuna visoka uvrstitev še toliko bolj hvalevredna. Brina Frece in Žiga Klarič sta zasedla 7. mesto in prišla do točk na slovenski lestvici. Judoisti bodo z nastopi na državnih prvenstvih nadaljevali že prihajajoči vikend, ko se bodo ponovno borili za naslove najboljših judoistov Slovenije.

Rezultati:

U14
Haya Veinhandl Obaid – 1. mesto
Žiga Pahor – 1. mesto
Timeja Starovasnik – 3. mesto
Taja Žgur – 3. mesto
Kristina Videc – 3. mesto
Jaša Končar – 7. mesto

U18
Maj Lokar Gros – 3. mesto
Luka Lukšič – 4. mesto
Brina Frece – 7. mesto
Žiga Klarič – 7. mesto

Katarina Kumer

 

Oglasno sporočilo

ODDAJ KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here