Vaterpolisti zaključili s taborom

0
2849

Po dvajsetih letih zopet uspešno izveden camp v Kamniku, prvič v takšni obliki. Nastanitev v šotorih, prehrana pod kozolcem in celih pet dni brez telefonov tablic in računalnikov. Otroci so v prostem času igrali odbojko, se podili po travniku in se šli različne družabne igre. Izjava Braneta, ki nas je peljal proti planini pove veliko, ko sem mu omenil, da otroci nimajo telefonov “sem opazil da se pogovarjajo med vožnjo, zadnje čase tega ni saj vsak svoj telefon tapka”.

Deseti julij je bil za kamniški bazen poseben dan, saj smo imeli, poleg začetka tabora na bazenu Pod skalo, čast gostiti dva nosilca vseh možnih odličij, ki si jih lahko v vaterpolu priigra. Obiskala sta nas člana Srbske reprezentance, aktualna olimpijska, svetovna in evropska prvaka Andrija Prlainovič in Filip Filipovič. V petek, 14. 7. 2017, se je zaključil letni camp za vaterpoliste rojene 2002-2008. Z nami je bilo 37 fantov iz vseh slovenskih klubov.

Bivali smo v šotorih v campu Resnik in imeli do bazena samo tri minute, treninge ki so jih fantje imeli dvakrat dnevno, je vodilo 6 trenerjev, poleg vaterpola je bilo še celo vrsto drugih aktivnosti, med drugim smo obiskali  Veliko planino, kjer smo preživeli lepo sončno popoldne, izlet se je nato zaključil v Godiču, tam nas je čakal v Eko resortu Velika planina Boris Margeta, ki nas je seznanil z vaterpolskimi pravili. Za konec srede smo odigrali turnir v malem vaterpolu.

Zanimiv teden je minil izredno hitro. V petek pred odhodom smo pripravili predavanje za starše: »Vloga starša v športu«, predaval pa nam je dr. Iztok Prezelj. Da smo projekt lahko izpeljali, se moramo zahvaliti: Zavodu za turizem, šport in kulturo občine Kamnik, vsem klubom, ki trenirajo na kamniškem bazenu, Campu Resnik, Piceriji Skok, Avtobusni in kombi prevozi Edita Vrankar in tudi obiskovalcem bazena za potrpežljivost.

Tabor, je bil tudi zadnja večja aktivnost kamniških vaterpolistov na bazenu Pod skalo v letošnjem poletju, čaka nas še Mali vaterpolo 2017 in Kvadratlon, ki pa ne posegata toliko v obratovanje bazena. Počitniški čas je namenjen uživanju, potrebno je poskrbeti, da se spočiješ in nabereš novih moči za naslednjo sezono. Vsak športnik mora poskrbeti, da se v obdobju, ko ni resnih treningov, sam dobro fizično pripravi in si s tem olajša delo pred prihajajočimi tekmami. Ekipa 2002 in mlajši, gredo od 22. 8.  DO 26. 8. 2017 na turnir v Kikindo. Vrniti je potrebno obisk ekipi Jadrana iz Splita, ki so bili v Kamniku na izmenjavi meseca junija, pred začetkom sezone 2017/2018, nam ne bo dolgčas. Še vedno vpisujemo v programe našega društva, lahko se nam pridružite na treningih, ki potekajo od ponedeljka do petka, od 8.30 do 10.00 U13 in U15 in od 20.00-21.30 mladinci, kadeti in člani. Ponedeljek, sreda in petek od 18.00 do 19.00 učenje plavanja od 3,5 leta dalje in od 8.30 do 10.00 do 11 let

Besedilo in fotografije: Dare Homar

Oglasno sporočilo