Odlični dosežki tekačev KGT Papež na svetovnih prvenstvih v Italiji

0
1621

Premana v Italiji je bila v enem tednu prizorišče dveh pomembnih tekem v gorskih tekih: svetovnega prvenstva  in svetovnega prvenstva v gorskem maratonu, ki so se ga uspešno udeležili tudi slovenski tekači.

Na SP v gorskih tekih so se med deseterico najboljših uvrstili samo trije Evropejci, v prvi polovici med člani je bil tudi Gašper Bregar, tekač KGT Papež, Timotej Bečan je bil 52. Tine Habjan ( 47.) in Nejc Uršič(53.)

6,3km dolg  krog s kar 430m višinske razlike so člani pretekli dvakrat, mladinci pa enkrat. Krog je je bil tehnično zelo zahteven z menjavami ritma.

Na gorskem maratonu ( 32km, 2900 m v.r.) je bila na odličnem 4. mestu Petra Tratnik, Mojca Koligar (KGT Papež) in  Mihaela Tušar  so ekipno dosegle 5. mesto, člani Rok Bratina (18.), Luka Mihelič (19.)  in Luka Kovačič ( 21.), slednja tekača  KGT Papež,   pa ekipno 6. mesto.

Na letnem Kongresu svetovne zveze za gorske teke je bilo izvoljeno novo vodstvo: predsednik je postal  slovenskim gorskim tekačem dobro znan Novozelandec Jonathan Wyatt, tudi rekorder Grintovca,  generalni sekretar pa Tomo Šarf, zdajšnji predsednik Združenja za gorske teke.

Čestitamo!
Mira Papež

Oglasno sporočilo