Kronika Policijske postaje Kamnik (od 7.8. do 13.8.2017)

0
2006

07.08.2017
VLOM V GOSTINSKI LOKAL PRI ŠPORTNEM OBJEKTU V KAMNIKU
Na PP je poklical občan in prijavil vlom v lokal na bazenu v Kamniku. Na kraju so policisti ugotovili, da je neznani storilec v času od 19 ure dne 6.8.2017 do 07 ure danes prišel na naslov in preplezal žičnato ograjo, višine 2m in tako prišel na območje športnega objekta. Pristopil je do gostinskega lokala znotraj objekta in s primernim trdim predmetom na vzvod najprej poskušal vlomiti skozi lesena vrata lokala, kar pa mu ni uspelo. Nato je s silo telesa je privzdignil aluminijasti rolo, s katerim je bil zaprt lokal pri točilnem pultu. Preko točilnega pulta je splezal v notranjost lokala, iz katerega je odtujil dve denarnici z gotovino (menjalni denar) in PVC lonček z drobižem. Materialna škoda znaša cca. 600 eurov. Sledi kazenska ovadba.

TATVINA MOTORJA V TUHINJU
Na PP se je zglasil občan in prijavil tatvino kolesa z motorjem. Policisti so z njim opravili razgovor in ugotovili, da je neznani storilec preko vikenda izpred gospodarskega objekta odtujil Tomos APN 6, rdeče barve, NN številk. Nastala je mat. škoda za okoli 500 evrov. Sledi kazenska ovadba.

08.08.2017
PROMETNA NESREČA S POBEGOM NA PARKIRIŠČU
Policisti so obravnavali prometno nesrečo na javnem parkirišču v Kamniku. Neznani voznik osebnega avtomobila tujih registrskih tablic je pri manevriranju na parkirišču trčil v vozilo oškodovanca in nato s kraja odpeljal, ne da bi oškodovancu nudil svoje podatke. Pri trčenju je nastala materialna škoda za cca. 300 €.

09.08.2017
TATVINA KOLESA NA LJUBLJANSKI CESTI V KAMNIKU
Na PP se je zglasil občan in prijavil tatvino kolesa. Policisti so ugotovili, da je oškodovanec dne 7.8.2017 okoli 19 ure parkiral kolo pri lokalu na Ljubljanski cesti, katerega ni zaklenil. Naslednji dan pa je ugotovil, da kolesa ni, da ga je nekdo odtujil. Nastala je mat. škoda za okoli 170 evrov. Sledi kazenska ovadba.

INTERVENCIJA V TRGOVINI
V eni izmed trgovin v Kamniku, je prišlo do spora pri blagajni, kjer se nepotrpežljivi kupec ni strinjal z čakanjem v vrsti, drugi kupec pa se ni strinjal z njegovim razburjanjem. Tako sta prišla v spor, policisti pa so obema izdali plačilni nalog za kršenje javnega reda in miru.

10.08.2017
POŠKODOVANJE VOZILA
Policisti PP Kamnik so bili obveščeni, da je poklical občan in prijavil poškodovanje vozila na Usnjarski ulici. Policisti so ugotovili, da preko noči NN storilec z neznanim predmetom poškodoval desni bok parkiranega vozila oškodovanca, katerega je imel parkiranega na Parmovi ulici. Nastala je mat. škoda za okoli 500 evrov. Sledi kazenska ovadba.

11.08.2017
PROMETNA NESREČA NA PEROVEM
Policisti so obravnavali prometno nesrečo s pobegom na TPC Perovo, kjer je bilo ugotovljeno, da je prišlo do trčenja med dvema voziloma zaradi nepravilnega speljevanja s parkirišča. Udeleženca sta se sama dogovorila o krivdi in pomoč policije nato nista več potrebovala.

12.08.2017
VINJENI VOZNIK V STRANJAH
Policisti so imeli v Stranjah postopek z voznikom, pri katerem je bilo ugotovljeno, da vozili pod vplivom alkohola. Odrejen mu je bil preizkus alkoholiziranosti, ki je ob pravilni uporabi pokazal da ima voznik 0,83 mg alkohola na liter izdihanega zraka.
Prepovedana mu je bila nadaljnja vožnja. Sledi obdolžilni predlog na okrajno sodišče v Kamniku.

IZTEKANJE KURILNEGA OLJA IZ CISTERNE
OKC je patruljo PP Kamnik poslal v Tuhinjsko dolino, kjer gasilci javljajo da iz cisterne izteka kurilno olje. Na kraju je patrulja ugotovila, da je zaradi napačno vstavljene cevi iz cisterne iztekalo kurilno olje v bližnji odtočni kanal, nato pa v Nevljico. Gasilci PGD Kamnik so iztekanje zaustavili ter v strugo namestili pivnike. Na kraj je prišel tudi ribič, kateri je strugo Nevljice pregledal in ugotovil, da z ribami ni nič narobe. Z ugotovitvami bodo seznanjene ustrezne službe.

13.08.2017
PROMETNA NESREČA V KAMNIŠKI BISTRICI
OKC je patruljo PP Kamnik napotil na prometno nesrečo II. kategorije na relacijo Stahovica-Kamniška Bistrica. Na kraju je bilo ugotovljeno, da je voznica osebnega avtomobila pri zavijanju izsilila prednost kolesarju, ki je pravilno pripeljal iz smeri Črnivca, in kljub zaviranju trčil v avto povzročiteljice. Poškodovani kolesar je bil z reševalnim vozilom odpeljan v UKC Ljubljana. Zoper povzročiteljico sledi ustrezen ukrep.

OSVETLJEVANJE LETALA Z LASERJEM
OKC PU Ljubljana je patruljo PP Kamnik obvestil o prejetem obvestilu s strani PLP Brnik, in sicer o osvetlitvi letala z laserskem žarkom, do katerega je prišlo na območju Volčjega Potoka. Policisti so zbrali obvestila in k sreči ugotovili, da let letala in s tem varnost potnikov in posadke s tem ni bila ogrožena.

POŠKODOVANJE STREHE
Policisti so bili obveščeni, da je na streho objekta na Kolodvorski neznanec preko noči metal steklenice in pri tem poškodoval strešnike. Policisti nadaljujejo z zbiranjem obvestil. Nastala je škoda za okoli 500 evrov. Sledi kazenska ovadba.

Vir: Policijska postaja Kamnik

 

Oglasno sporočilo