Kronika Policijske postaje Domžale za obdobje od 21. 8. do 26. 8. 2017

0
3059

21. 8. 2017
TATVINA PSA V DOBU
Policisti PP Domžale so bili obveščeni o tatvini psa v Dobu. Ugotovljeno je bilo, da je neznani storilec izpod nadstreška ograjenega vrta odtujil psa pasme bernski planšar. Z dejanjem je neznani storilec lastnico oškodoval za približno 200 EUR. Policisti v zvezi opisanega nadaljujejo z zbiranjem obvestil.

22. 8. 2017
PROMETNA NESREČA S TELESNIMI POŠKODBAMI V PŠATI
Policisti PP Domžale so bili obveščeni o prometni nesreči s telesnimi poškodbami v Pšati. Ugotovljeno je bilo, da je voznik koles z motorjem zaradi neprilagojene hitrosti padel in se pri tem poškodoval. Voznik je bil s kraja z reševalnim vozilom ZD Domžale odpeljan na UB KC v Ljubljano. Vozniku bodo policisti naknadno zaradi kršitve Zakona o pravilih cestnega prometa izdali plačilni nalog.

22. 8. 2017
VLOM V GARAŽO IN TATVINA KOLES V ŠKRJANČEVEM
Policisti PP Domžale so bili obveščeni o vlomu v garažo in tatvini koles v Škrjančevem. Ugotovljeno je bilo, da je neznani storilec s pomočjo orodja in telesne sile izpulil držalo ključavnice na lesenih vratih garaže, ter iz nje odtujil moško gorsko kolo Scott, črne barve, žensko gorsko kolo Scott, Contessa scale 720, oranžne barve, moško gorsko kolo Scott, Scale 770 MTB medium, belo rumene barve, otroško kolo Scott, Agressor 3.0, rdeče barve in moško gorsko kolo Scott, Scale 760, modro črne barve. Z dejanjem je neznani storilec lastnike oškodoval za približno 2.800 EUR. Policisti v zvezi opisanega nadaljujejo z zbiranjem obvestil.

22. 8. 2017
TATVINA PRIKOLICE V BIŠČAH
Policisti PP Domžale so bili obveščeni o tatvini prikolice v Biščah. Ugotovljeno je bilo, da je neznani storilec z dvorišča v Biščah odtujil starejšo prikolico iz aluminija, dimenzij 250 x 140 cm, z nameščeno reg. tablico. Z dejanjem je neznani storilec lastnika oškodoval za približno 1.000 EUR. Policisti v zvezi opisanega nadaljujejo z zbiranjem obvestil.

23. 8. 2017
VLOM V GOSTINSKI LOKAL V DOMŽALAH
Policisti PP Domžale so bili obveščeni o vlomu v gostinski lokal v Domžalah. Ugotovljeno je bilo, da je neznani storilec s kamnom razbil steklo na vhodnih vratih gostinskega lokala in nato prišel v notranjost le tega, od koder je nato izvršil tatvino dveh natakarskih denarnic z
menjalnino v znesku 50 EUR, izkupiček športnih stav v znesku 400 EUR, več vrst različnih cigaret, ter več steklenic z Whiskyem. Z dejanjem je neznani storilec lastnika oškodoval za približno 1.500 EUR. Policisti v zvezi opisanega nadaljujejo z zbiranjem obvestil.

23. 8. 2017
PROMETNA NESREČA S TELESNIMI POŠKODBAMI V HOMCU
Policisti PP Domžale so bili obveščeni o prometni nesreči s telesnimi poškodbami v Homcu. Ugotovljeno je bilo, da je do prometne nesreče med kolesarjem in voznikom osebnega avtomobila prišlo zaradi izsiljevanja prednosti s strani voznika kolesa, kateri je kolo vozil tudi pod vplivom alkohola (0,64 mg/l). Voznik kolesa je bil s kraja z reševalnim vozilom ZD Domžale odpeljan na UB KC v Ljubljano. Vozniku kolesa bodo policisti naknadno zaradi kršitev Zakona o pravilih cestnega prometa izdali plačilni nalog.

23. 8. 2017
NASILJE V DRUŽINI IN IZREČEN UKREP PREPOVEDI PRIBLIŽEVANJA
Policisti PP Domžale so bili obveščeni o nasilju v družini. Z zbiranjem obvestil so policisti ugotovili, da je izven zakonski partner dlje časa nad svojo partnerko izvajal fizično in psihično nasilje. V skladu z določili 60. člena Zakona o nalogah in pooblastilih policije so policisti partnerju izrekli ukrep prepovedi približevanja, zaradi utemeljenega suma storitve kaznivega dejanja Nasilje v družini pa bodo policisti zoper njega podali kazensko ovadbo na pristojno sodišče. S strani preiskovalne sodnice okrožnega sodišča v Ljubljani je bil izrečen ukrep prepovedi približevanja s strani policistov potrjen in z njene strani podaljšan še za 15 dni.

24. 8. 2017
VLOM V STANOVANJSKO HIŠO V MENGŠU
Policisti PP Domžale so bili obveščeni o vlomu v stanovanjsko hišo v Mengšu. Ugotovljeno je bilo, da je neznani storilec na vzvod, skozi pritlično okno, vlomil v stanovanjsko hišo, ter iz notranjosti odtujil več kosov nakita, denarnico, bančne kartice ter prenosni računalnik. Z dejanjem je neznani storilec lastnici oškodoval za približno 2.000 EUR. Policisti v zvezi opisanega nadaljujejo z zbiranjem obvestil.

24. 8. 2017
ZASEG PREPOVEDANE DROGE V RADOMLJAH
Policisti PP Domžale so imeli v Radomljah v postopku kršitelja kateremu so zasegli manjšo količino prepovedane droge. Pri prekrškovnem organu Policijske postaje Domžale bodo policisti zoper kršitelja uvedli hitri postopek z izdajo odločbe o prekršku.

25. 8. 2017
TATVINA KOLESA V DOMŽALAH
Policisti PP Domžale so bili obveščeni o tatvini kolesa v Domžalah. Ugotovljeno je bilo, da je neznani storilec iz parkirišča avtošole v Domžalah odtujil tam parkirano, zaklenjeno kolo KTM, Fine XT, črno modro rdeče barve. Z dejanjem je neznani storilec lastnika oškodoval za približno 500 EUR. Policisti v zvezi opisanega nadaljujejo z zbiranjem obvestil.

26. 8. 2017
TATVINA KOLESA V TRZINU
Policisti PP Domžale so bili obveščeni o tatvini kolesa v Trzinu. Ugotovljeno je bilo, da je neznani storilec iz parkirišča trgovine v Trzinu odtujil tam parkirano, zaklenjeno kolo MTB, Rockrider 520, modre barve. Z dejanjem je neznani storilec lastnika oškodoval za 299,99 EUR. Policisti v zvezi opisanega nadaljujejo z zbiranjem obvestil.

Policisti pri terenskem delu zaznavajo porast kaznivih dejanj, predvsem s področja premoženjske kriminalitete (razne tatvine, vlomi v objekte, itd). V sled navedenega vse občane pozivamo na večji poudarek pri samozaščitnih ukrepih (zaklepanje vrat stanovanj, hiš in vozil, ustrezno zavarovanje vrednejših predmetov, itd).

Policisti policijske postaje Domžale naprošamo vse, da v primeru pojava kakršnihkoli posebnosti (sumljive osebe, sumljiva vozila, itd) ali pridobitve koristnih informacij, ki bi pripomogle k ugotovitvi storilcev teh protipravnih dejanj, le te sporočijo na Policijsko postajo Domžale (telefonska številka 01/724-65-80), na elektronski naslov pp_domzale.pulj@policija.si, na brezplačno telefonsko številko 113 ali na brezplačni anonimni telefon številk 080-1200.

ZAČETEK ŠOLSKEGA LETA 2017/2018

Novo šolsko leto je pred vrati in to je čas, ko se na naših cestah poveča število otrok. Zagotavljanje varnosti otrok v prvih septembrskih dneh je tudi ena ključnih nalog policije. V skladu z usmeritvami na področju zagotavljanja varnosti cestnega prometa bomo policisti tudi letos ob začetku šolskega leta izvajali ustaljene aktivnosti, s stalno navzočnostjo ob šolah in šolskih poteh in s tem dodatno prispevali k umirjanju prometa.
Ob tem velja opozoriti, da naj bo skrb za tiste, ki prvič stopajo na šolske poti, še toliko večja, saj predvsem prvošolčki še ne poznajo vseh nevarnosti, s katerimi se lahko srečajo na šolskih poteh in v vsakdanjem prometu. Prav tako velja omeniti, da učenci, ki se po dolgih počitnicah razigrani vračajo v šolske klopi, še niso pozorni na obnašanje v prometu.

Ob tem nagovarjamo starše, da ne pozabite, da ste vi tisti, ki odigrate ključno vlogo pri učenju in ozaveščanju o obnašanju v prometu vašega otroka, ostale voznike v cestnem prometu pa posebej opozarjamo, da prilagodite hitrost vožnje v naseljih, še posebej v bližini šol, vrtcev in na šolskih poteh ter polagate dodatno pozornost na najmlajše udeležence v cestnem prometu, saj lahko le skupaj naredimo največ za varnost naših
najmlajših udeležencev v cestnem prometu.

Vir: Policijska postaja Domžale

Oglasno sporočilo