Simon Rožman: “Premor prihaja ob pravem času”

0
2096

Nogometaši Domžal so včeraj odigrali še zadnjo tekmo pred močno pričakovanim reprezentančnim premorom. Po koncu letošnje čudovite evropske zgodbe, ki se je minuli četrtek sklenila na povratni tekmi v Marseillu, so se rumeni tokrat odpravili v Krško, kjer so ob rezultatu 4:2 žal izgubili s tamkajšnjo zasedbo. Nekaj misli je po tekmi strnil trener Simon Rožman.

a 13 rozman

Naša taktična zamisel, ki je temeljila na popolnem napadu na nasprotnikov gol, nas tokrat žal ni nagradila. Imeli smo močno pobudo, pripravili smo si ogromno priložnosti, a izkoristili samo dve. Nasprotnik je bil v tem vidiku boljši, saj so maloštevilne napade bolje zaključili, pri tem pa smo jim pomagali tudi mi. V obrambi smo naredili nedopustne napake, ki so nas stale boljšega rezultata in novih točk, s katerimi bi se lahko priključili vrhu prvenstvene lestvice,“ je tekmo s Krškim opisal domžalski strateg, ki je tokrat pogrešal četverico poškodovanih nogometašev. Še vedno nista bila nared Gaber Dobrovoljc in Petar Franjić, dlje časa pa sta že odsotna Kristijan Šipek in Alexandre Kombi. V moštvu prav tako ni bilo Ivana Firerja, ki je manjkal zaradi osebnih razlogov, Adam Gnezda Čerin pa se je odpravil na priprave slovenske reprezentance do 19 let. V primerjavi z obračuni, ki so jih Domžalčani odigrali v tej sezoni, prav tako ni bilo Jana Repasa, ki je med tem že odpotoval v Caen, kjer je bil kot pomembna okrepitev predstavljen tamkajšnji športni javnosti.

Moštvo sedaj čaka reprezentančni premor, ligaško tekmovanje pa se za domžalsko zasedbo nadaljuje v soboto, 9. septembra, ko bo ob 18. uri v Športnem parku Domžale gostoval kranjski Triglav. “Vedeli smo, da prehod v slovensko ligo ne bo enostaven, kar sem poudarjal že po koncu tekme v Marseillu. Igralci so utrujeni, saj je bila to zanje že petnajsta tekma v dveh mesecih. Reprezentančni premor prihaja ob pravem času. Namenjen bo predvsem osvežitvi in obnovitvi moči, treba pa bo narediti tudi miselni preklop. Nogometašem smo sedaj omogočili štiri proste dni, v petek pa se znova vračamo v trenažni ritem. Prihodnji vikend nas že čaka nov ligaški obračun, na katerega se želimo čim bolje pripraviti,“ je še dejal Rožman.

a 3

Kot rečeno, bo večina nogometašev v prihodnjih štirih dneh prostih, šesterico Domžalčanov pa že danes čakajo reprezentančne aktivnosti. Amedej Vetrih se podaja na zbor članske reprezentance Slovenije, Alen Ožbolt, Matija Rom in Žan Žužek pa bodo del slovenske U21 reprezentance. Barve enake starostne reprezentančne kategorije Albanije bo branil Rubin Hebaj, ki je v Krškem dosegel svoj prvi gol v dresu slovenskih pokalnih prvakov, Adam Gnezda Čerin pa se je že pridružil pripravam slovenske mladinske reprezentance.

Besedilo: Alen Obrez
Foto: Lado Vavpetič

Oglasno sporočilo