Tiskovna konferenca mladih gasilcev na 19. taboru gasilske mladine Gasilske zveze Domžale

0
2024

Zadnje počitniške dni so se mladi gasilci tako kot vsako leto tudi letos izobraževali in usposabljali na taboru mladih gasilcev le, da so letos spremenili lokacijo in je tabor potekal v Radencih, v idiličnem kraju ob reki Kolpi.

V času od 24. do 29. avgusta 2017 se je 50 mladih gasilcev iz domžalskih prostovoljnih društev, zbralo na 19. gasilskem taboru v idilični pokrajini ob reki Kolpi. Mlade gasilce je tudi letos razveselil obisk iz domače občine. Obiskali so jih, župan Toni Dragar, podžupanja mag. Renata Kosec, poveljnik Občinskega štaba Civilne zaščite, Marko Žagar in namestnik poveljnika Občinskega štaba Civilne zaščite, Peter Gubanc.
Dan prej, se je dneva odprtih vrat, ki je bil na programu v nedeljo 27. avgusta 2017, udeležilo veliko število staršev in sorodnikov mladih gasilcev. Mentorji, med katerimi je bilo letos kar 6 deklet, so poskrbeli, da so otroci prijetno preživeli taborni teden. Spoznavali so različne gasilske veščine in preventivo, uživali v športnih aktivnostih in izletih, tudi kopali so se v reki Kolpi.
Gostje so otrokom pripravili delavnico, in sicer malo tiskovno konferenco, tema katere je bil primer: Požar v stolpnici Matije Tomca 3. Prav vsi so uspešno opravili malo šolo kriznega komuniciranja v Radencih ob Kolpi. Gostje so pohvalili gasilski tabor in vse sodelujoče ter poudarili pomembnost vključevanja mladih v tovrstna društva.
 
Občina Domžale, Urad župana
Oglasno sporočilo