Državno prvenstvo za kategorije mini moto, super moto in skuter

0
1731

Če v soboto na tekmi za državno prvenstvo v trialu hitrost ni bila pomembna, je toliko bolj do izraza prišla v nedeljo, 22. avgusta, ko so člani in članice AMD Lukovica pripravili tekmovanje v razredu super moto, mini moto in skuter.
Tokrat so na poligonu varne vožnje AMZS na Vranskem namreč  tečajnike varne vožnje zamenjali dirkači, a  malce okrnjeno, saj ni bilo na sporedu dirke za starodobnike  memorialne tekme za pokal Nika Sodnikarja iz že znanih razlogov. Na dirko namreč  niso mogli priti tekmovalci  iz tujine in bi tako bila dirka zelo osiromašena. Organizatorji bodo pripravili dirko v njegov spomin v prihodnji sezoni, če bodo takrat razmere že dovoljevale prihod tekmovalcev iz sosednjih držav. Sicer se je tekmovanje, tudi to brez gledalcev, začelo v jutranjih urah s tehničnim pregledom in nato s posameznimi treningi. Organizator je vseskozi pogledoval v nebo, a mati narava se jih je tokrat usmilila, in kljub ne prav rožnatim napovedim vremena so tekmovanje lahko izpeljali do konca. Pokale so prejeli v razredu super moto, kjer je prvo mesto osvojil Anže Mlakar, drugi je bil Edy Rupelli in tretji Nejc Kržič. V razredu mini moto je prvo mesto pripadlo Janu Poropatu, drugo je osvojil  Valter Poropat in tretje Taj Podpečan Vehovec. V razredu mini GP 10 so si mesta razdelili Enej Krševan, Enej Logar in Filip Lah, v razredu mini moto otroci 1: Tian Kerševan pred Tristianom Rupelli in Nikom Vehovcem Podpečanom, ter v razredu  MM otroci 2: Tadej Guštin Maver pred Taiem Komelom in Matijem Kodrinom. Zanimiv je bil razplet dirke v razredu skuterji, kjer je v razredu SK70 slavil Martin Mihael pred Mihaelom Markom in Lukom Korenom. V razredu SK Open  je prepričljivo zmagal Andrej Ramšak pred Zdravkom Ramšakom in Milovanom Silvanom.
Tudi tokrat so članom in članicam AMD Lokovica pomagali dirko izpeljati člani MK Rokovnjači, AMZS, Občina Lukovica, AMZS CVV Vransko, Avto-Cerar Kamnik, Avto-Kveder Lukovica in Restavracija Lisjak Vransko.

DJD

Oglasno sporočilo

ODDAJ KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here