Zmagovit uvod kamniških kegljačev v novo sezono

0
1606

Za uvod v sezono 2017/2018 so najboljši kamniški kegljači nastopili na mednarodnem turnirju v Skopju (Makedonija), ki so se ga udeležili na željo KK Vardar Skopje, katerega organizatorji si želijo, da bi ta turnir postal tradicionalni dogodek v okviru priprav na nove tekmovalne sezone in odlične kegljaške dvoboje najboljših klubov iz Makedonije, Slovenije, Srbije, Hrvaške in Bosne.

Kamničani so se turnirja udeležili z namenom da posežejo po enem izmed prvih treh mest. Kegljaški spektakel so Kamničani zaključili na odličnem 3. mestu. Zmagovalci turnirja so bili kegljači KK Beograd (Srbija), 2. mesto pa je pripadlo ekipi KK Medveščak (Hrvaška). Med našimi fanti sta se izkazala Gašper Burkeljca s 622 podrtimi keglji (4. igralec turnirja) in Janže Lužan s 605 podrtimi keglji. Ekipni uspeh so dopolnili Franci Grubar (565), Matej Turk (561), Peter Jantol (561), Jure Starman (561), Matic Babnik (535),in Andraž Babnik (532).

Sezona 2017/18 se je začela z zmagovitim uvodom in poskrbela za odlično nadaljevanje lanskoletne sezone. Z zmago so uvodni krog začele tri kamniške ekipe:

1. moška ekipa proti KK SIJ-Jesenice v 1. A moški liga

Tekma proti debitantom v 1.A moški ligi in lanskoletnim prvakom 1.B moške lige je obetala zelo zanimiv kegljaški obračun. Tekma se je začela zelo izenačeno, saj je po prvi polovici kamniška  ekipa (Starman, Jantol, Burkeljca) vodila z minimalno prednostjo 3:2 in 21 keglji prednosti. V drugi polovici tekme pa so kamničani (Lužan, Jančar, Hafnar) na krilih Lužan Janžeta (611) povečevali prednost in na koncu zmagali z rezultatom 6:2 in 180 kegljev prednosti.

1. ženska ekipa proti KK Miklavž v 1. A ženski ligi

Kegljačice 1. ženske ekipe so od ekipe KK Miklavž pričakovale veliko močnejši odpor, toda dobra igra kamniških deklet ni dovolila nasprotni ekipi, da bi lahko sledile odlični igri Kamničank. Tekma, ki se je končala z rezultatom 6:2 in 164 kegljev prednosti v korist Kamničank. Na tekmi se je izkazala celotna ekipa, izstopali pa sta Lidija Pirman (552)  in Irena Koprivc (556).

2. moška ekipa proti KK Lokomotiva v 2. moški ligi ZAHOD

Že na petkov večer je v Ljubljani na kegljišču Maksa Perca 2. moška ekipa dosegla zmago proti ljubljanki ekipi KK Lokomotiva. Na tekmi so se Kamničani z odličnim ekipnim nastopom veselili zmage s 1:7 in 126 kegljev prednosti. Odličen statistični podatek je ta, da so štirje igralci presegli število 570 podrtih kegljev, trije od njih (Vidic, Zamljen, Turk) pa so se uvrstili tudi med najboljšo šesterico igralcev, ki so igrali v gosteh v 2. ligi Zahod.

Edini poraz je tokrat doživela 3. moška ekipa, ki je izgubila proti ekipi KK Vodnjak z rezultatom 2:6 in 79 keglji zaostanka.

Besedilo in fotografije: , Kegljaški klub Kamnik

Oglasno sporočilo