Rožnate pletenine 2017

0
2562

Europa Donna Slovenija je ugledna organizacija, ki z dolgoletno prisotnostjo, sodelovanjem z različnimi deležniki (lokalno skupnostjo, zdravstvenimi ustanovami, akademsko skupnostjo, vključevanjem ožje in širše zainteresirane javnosti), podporo javnim programom (DORA, ZORA, SVIT), z uveljavljeno mrežo članstva, partnerjev, sponzorjev in donatorjev ter preko jasne politike vodenja, delovanja in vizije uresničuje programe in razvija nove, ki so v skladu s standardi in smernicami na področju zdravja.

Danes mineva že tretje leto od kar v oktobru, mesecu osveščanja o raku dojk, z rožnatimi pleteninami za en mesec simbolično ovijejo drevesa v številnih mestih po Sloveniji, ki mimoidoče opozarjajo na pomen osveščanja o raku dojk.
Rak dojk, za katerega nam številke sporočajo (1300 jih letno zboli, 400 jih umre), da so tovrstne civilno-družbene akcije še vedno zelo potrebne pri osveščanju o sami bolezni, pomenu preventive, zdravega načina življenja kot tudi pozitivnih učinkov ustvarjalnosti na naše psiho-fizično zdravje. S to akcijo, ki je ena izmed mnogih, želimo opozoriti, da rak in vse ženske kot tudi moški, ki zbolijo, niso samo številke in da želimo to številko zmanjšati. Rak dojk in rodil je bolezen, ki lahko doleti prav vsako žensko: mamo, sestro, prijateljico, sodelavko in ki je obvladljiva, če jo pravočasno odkrijemo ter skrbimo za zdrav odnos do sebe, okolice in narave.

V znamenje podpore projektu, osveščanja o bolezni raka dojk, je danes v Slamnikarskem parku ob občinski stavbi svoj delček v opomin na omenjeno tematiko, prispevala tudi Občina Domžale. Podžupanja mag. Renata Kosec je sprejela vodjo projekta in prostovoljke. V parku so skupaj ovile deblo mogočnega drevesa v rožnato pletenino, ki bo do konca meseca oktobra mimoidoče opominjala na pomen preventive in zdravega načina življenja ter zavedanja, da rak dojke lahko prizadene kogarkoli izmed nas, da se naučimo zgodnjega odkrivanja te bolezni in hitrega ukrepanja. Najpomembneje pri vsem tem pa je, da se o tem govori.

Ustavi se! Pridruži se nam, podari svojo minuto in deli zgodbo naprej!

Občina Domžale, Urad župana

Oglasno sporočilo