32. tek za krof v Krašnji

0
3247

Pogled v zgodovino teka za krof, ki ga pripravlja  ŠD Krašnja, nam pove, da poleg številnih pokroviteljev ostaja teku zvesto Gostinsko podjetje Trojane, ki vsakega udeleženca nagradi s krofom in Atletski klub Domžale, ki pomaga pri izvedbi teka že od vsega začetka.
V sončnem jutru nedelje 1. oktobra se je  v Krašnji zbrala pisana druščina tekačev, da se poda na že 32. tek za krof. Seveda tekači poleg krofa prejmejo tudi medaljo in to so tokrat prejeli vsi, ki so se udeležili Krofkovega teka in bilo jih je 53. Svojo prvo medaljo za udeležbo so prejeli tudi tisti, ki so jih mamice ali očki pripeljali do cilja v vozičkih. K tradicionalnem teku za krof  je organizator ŠD Krašnja dodal še  pohod za krof  in tudi ta je našel mesto v  koledarju številnih pohodnikov.
Vsako leto na prireditev povabijo tudi kakšno znano ime iz sveta športa in  letos je bil štarter tekov Uroš Šerbec, nekdaj odličen rokometaš rokometnega kluba Pivovarna Celje in državne reprezentance, ki je nosilec več medalj z največjih tekmovanj. Sedaj je trener RK Slovenj Gradec in pomočnik trenerja slovenske reprezentance Veselina Vujovića. V sproščenem pogovoru pred podelitvijo pokalov najboljšim tekačem je poudaril, da mu je bil dogodek zelo všeč. Še posebno zato, ker se je odvijal v tako prijaznem, domačem okolju. Vesel je bil, da se je po dolgem času v Krašnji zopet srečal z nekaterimi fanti, ki so ga pogostokrat bodrili, ko je še aktivno igral pri RK Pivovarna Laško v Celju. S seboj pa je pripeljal najmlajšo hčerko Brino, ki se je tudi udeležila Krofkovega teka in na ta način osvojila svojo prvo medaljo. Tokrat je bil najhitrejši Miran Cvet, ki je imel tudi najboljši čas. Pri dekletih ga je imela Nina Pavlič Hren. Med številnimi tekači ni bilo težko najti najstarejšega, tako je bila pri ženskah Jelka Podkoritnik, pri moških pa Štefan Lešnik (1951).
Organizator ŠD Krašnja je poleg odlične organizacije, saj je poskrbel celo za sončno vreme poskrbel tudi za najštevilčnejšo ekipo. Če že za 32. tek za krof še niste bili pripravljeni,  potem le začnite s tekom lepo počasi in do 33. teka za krof boste več kod odlično pripravljeni. Se vidimo v Krašnji Na 33. teku za krof v organizaciji ŠD Krašnja.  

djd  

 

Oglasno sporočilo