Kronika Policijske postaje Domžale za obdobje od 25. 9. do 1. 10. 2017

0
3699

25. 9. 2017
VLOM V STANOVANJSKO HIŠO V MENGŠU
Policisti PP Domžale so bili obveščeni o vlomu v stanovanjsko hišo v Mengšu. Ugotovljeno je bilo, da je neznani storilec s primernim orodjem na vzvod, skozi balkonska vrata, vlomil v hišo, ter iz sefa izvršil tatvino zlatnine in gotovine. Z dejanjem je lastnika oškodoval za okoli 60.000 EUR. Policisti v zvezi opisanega nadaljujejo z zbiranjem obvestil.

25. 9. 2017
POSKUS VLOMA V PODJETJE V IC TRZIN
Policisti PP Domžale so bili obveščeni o sproženem alarmu na enem izmed podjetij v IC Trzinu. Ugotovljeno je bilo, da je neznani storilec s primernim orodjem, preščipnil mrežasto ograjo okoli podjetja in tako prišel na dvorišče le tega, kjer je pristopil do zgradbe skladišča. Tam je s primernim orodjem poskušal na vzvod odpreti vrata, kar pa mu ni uspelo in je s kraja odšel. Pri tem je tudi sprožil vlomni alarm. Z dejanjem je
lastnika oškodoval za okoli 800 EUR. Policisti v zvezi opisanega nadaljujejo z zbiranjem obvestil.

26. 9. 2017
ZASEG VOZILA NA PODLAGI 23. ČLENA ZAKONA O PRAVILIH CESTNEGA PROMETA V DOLAH PRI KRAŠCAH
Policisti PP Domžale so imeli v Dolah pri Krašcah v postopku voznika osebnega avtomobila za katerega so ugotovili, da osebni avtomobil vozi brez veljavnega vozniškega dovoljenja. Prav tako je bilo v postopku ugotovljeno, da je imel voznik na vozilu nameščeni reg. tablici, kateri vozilu ne pripadata. Reg. tablici sta bili vozniku zaseženi in bosta poslani na pristojni organ, prav tako pa je bil vozniku na podlagi 23. člena Zakona o pravilih cestnega prometa osebni avtomobil zasežen in s pogodbeno avtovleko odpeljan v hrambo. Zoper voznika bodo policisti na pristojno sodišče podali obdolžilni predlog.

26. 9. 2017
ZATAJITEV TOVORNEGA VOZILA V SELU PRI IHANU
Policisti PP Domžale so bili obveščeni o zatajitvi tovornega vozila v Selu pri Ihanu. Ugotovljeno je bilo, da je lastnik svoje tovorno vozilo Renault, Master, bele barve, skupaj s prometnim dovoljenjem posodil v uporabo občanu, kateri pa ga nato do dogovorjenega roka ni vrnil lastniku. Z navedenim dejanjem je občan lastnika oškodoval za okoli 500 EUR. Policisti v zvezi opisanega nadaljujejo z zbiranjem obvestil.

27. 9. 2017
ZATAJITEV DENARNICE Z VSEBINO V LUKOVICI
Policisti PP Domžale so bili obveščeni o zatajitvi denarnice z vsebino na bencinskem servisu Petrol v Lukovici. Ugotovljeno je bilo, da je neznani storilec v toaletnih prostorih bencinskega servisa Petrol v Lukovici našel tam odloženo denarnico z vsebino in si jo prilastil. Z opisanim dejanjem je neznani storilec lastnika, tujega državljana, oškodoval za okoli 500 EUR. Policisti v zvezi opisanega nadaljujejo z zbiranjem obvestil.

28. 9. 2017
VLOM V REZERVOAR TOVORNEGA VOZILA IN TATVINA DELOV VOZILA NA POČIVALIŠČU BENCINSKEGA SERVISA OMV V LUKOVICI
Policisti PP Domžale so bili obveščeni o tatvini goriva iz rezervoarja tovornega vozila in tatvini delov navedenega vozila na počivališču v Lukovici. Ugotovljeno je bilo, da je neznani storilec na parkirišču bencinskega servisa v Lukovici vlomil v rezervoar tam parkiranega tovornega vozila in iz njega odtujil za okoli 400 litrov goriva. Prav tako je storilec iz parkiranega tovornega vozila odtujil tudi brisalce vetrobranskega stekla tovornega vozila. Z opisanim dejanjem je neznani storilec podjetje oškodoval za okoli 600 EUR. Policisti v zvezi opisanega nadaljujejo z zbiranjem obvestil.

28. 9. 2017
TATVINA NAHRBTNIKA Z VSEBINO IZ PARKIRANEGA OSEBNEGA AVTOMOBILA NA RODICI IN ZLORABA BANČNE KARTICE V MENGŠU
Policisti PP Domžale so bili obveščeni o tatvini nahrbtnika z vsebino iz parkiranega osebnega avtomobila na Rodici. Ugotovljeno je bilo, da je neznani storilec na parkirišču na Rodici pristopil do tam parkiranega osebnega avtomobila iz katerega je odtujil nahrbtnik z vsebino. Po opisanem je neznani storilec s pomočjo bančne kartice, katera je bila v nahrbtniku, na bankomatu v Mengšu opravil dvig denarja v skupni vrednosti 100 EUR.
Policisti v zvezi opisanega nadaljujejo z zbiranjem obvestil.

29. 9. 2017
KAZNIVO DEJANJE POVZROČITEV SPLOŠNE NEVARNOSTI V DOMŽALAH
Policisti PP Domžale so bili obveščeni o prejeti sumljivi pošiljki v podjetju v Domžalah, iz katere se je stresel neznan bel prah. Podjetje je bilo zavarovano, osebe, ki so bile v stiku s prahom pa so bile izolirane. Vsem osebam je bil vstop in izstop onemogočen. Na kraj je prišel bombni tehnik SE GPU, ki je snov skupaj z gasilcem zavaroval in opravil hitri test, ki je pokazal, da ne gre za nevarno snov. Prav tako je prišel na kraj zaposleni iz VURS-a, ki je snov odnesel na inštitut, kjer se bo opravila podrobnejša analiza, ki bo znana v nekaj dneh. Policisti v zvezi opisanega nadaljujejo z zbiranjem obvestil.

29. 9. 2017
POSKUS VLOMA V HIŠO V DOMŽALAH
Policisti PP Domžale so bili obveščeni o sproženem alarmu na stanovanjski hiši v Domžalah. Ugotovljeno je bilo, da je neznani storilec s primernim orodjem na vzvod vlomil skozi kletno okno. Ko je vstopil v notranjost hiše, se je sprožil alarm, zaradi česar je od dejanja odstopil in s kraja zbežal. Z dejanjem je lastnico oškodoval za okoli 300 EUR. Policisti v zvezi opisanega nadaljujejo z zbiranjem obvestil.

30. 9. 2017
VLOM V VOZILO NA DOBENEM
Policisti PP Domžale so bili obveščeni o vlomu v osebno vozilo na Dobenem. Ugotovljeno je bilo, da je neznani storilec razbil steklo na vratih vozila ter iz notranjosti odtujil denarnico. Z dejanjem je lastnika oškodoval za okoli 1.100 EUR. Policisti v zvezi opisanega nadaljujejo z zbiranjem obvestil.

30. 9. 2017
VLOM V HIŠO V DOMŽALAH
Policisti PP Domžale so bili obveščeni o vlomu v stanovanjsko hišo v Domžalah. Ugotovljeno je bilo, da je neznani storilec s silo telesa odprl okno, katero ni bilo dobro zaprto, ter iz spalnice odtujil več kosov zlatnine. Z dejanjem je lastnico oškodoval za okoli 2.000 EUR. Policisti v zvezi opisanega nadaljujejo z zbiranjem obvestil.

30. 9. 2017
ZASEG VOZILA NA PODLAGI 23. ČLENA ZAKONA O PRAVILIH CESTNEGA PROMETA V DOMŽALAH
Policisti PP Domžale so imeli v Domžalah v postopku voznico osebnega avtomobila za katero je bilo ugotovljeno, da vozi osebni avtomobil brez veljavnega vozniškega dovoljenja. Voznici je bilo vozilo na podlagi 23. člena Zakona o pravilih cestnega prometa zaseženo in s pogodbeno avtovleko odpeljano v hrambo. Zoper voznico bodo policisti na pristojno sodišče podali obdolžilni predlog.

1. 10. 2017
POSKUS VLOMA V HIŠO V ŠKOCJANU
Policisti PP Domžale so bili obveščeni o vlomu v stanovanjsko hišo v Škocjanu. Ugotovljeno je bilo, da je neznani storilec najverjetneje po drevesu ob hiši splezal na balkon hiše, kjer je s primernim orodjem na vzvod vlomil skozi balkonska vrata. Storilec je pri pregledovanju prostorov vstopil v spalnico, kjer je opazil oškodovanko, zaradi česar je s kraja zbežal. Z dejanjem je lastnico oškodoval za okoli 100 EUR. Policisti v zvezi opisanega nadaljujejo z zbiranjem obvestil.

1. 10. 2017
POGORELA BRUNARICA PRI RIBNIKU ČRNELO
Policisti PP Domžale so bili obveščeni o pogoreli brunarici ribiške družine pri ribniku Črnelo. Ugotovljeno je bilo, da gre za brunarico, katera se ne uporablja že približno eno leto in je v celoti zgorela. Ker v notranjosti ni izvora, da bi lahko prišlo do samovžiga, obstaja sum, da je šlo za požig. Na kraju so bili tudi gasilci CZR Količevo, ki so pogorišče, ki je še tlelo, dokončno pogasili. Materialna škoda znaša okoli 30.000 EUR. Policisti v zvezi opisanega nadaljujejo z zbiranjem obvestil.

Policisti pri terenskem delu zaznavajo porast kaznivih dejanj, predvsem s področja premoženjske kriminalitete (razne tatvine, vlomi v objekte, itd). V sled navedenega vse občane pozivamo na večji poudarek pri samozaščitnih ukrepih (zaklepanje vrat stanovanj, hiš in vozil, ustrezno zavarovanje vrednejših predmetov, itd).

Policisti policijske postaje Domžale naprošamo vse, da v primeru pojava kakršnihkoli posebnosti (sumljive osebe, sumljiva vozila, itd) ali pridobitve koristnih informacij, ki bi pripomogle k ugotovitvi storilcev teh protipravnih dejanj, le te sporočijo na Policijsko postajo Domžale (telefonska številka 01/724-65-80), na elektronski naslov pp_domzale.pulj@policija.si, na brezplačno telefonsko številko 113 ali na brezplačni anonimni telefon številk 080-1200.

Vir: Policijska postaja Domžale

Oglasno sporočilo