Simon Rožman: Štejejo zmaga, tri točke in pozitiven psihološki vpliv

0
1566

Domžalska zasedba je včeraj prišla do svoje 113. gostujoče zmage v Prvi ligi Telekom Slovenije. Na zahtevnem obračunu v Kidričevem, ki je postregel s številnimi čvrstimi dvoboji, so naši nogometaši do končnega slavja prišli z zadetkom Andraža Kirma, ki je v 80. minuti razveselil člane rumene družine. Nekaj misli po zmagi je strnil Simon Rožman, ki je bil zelo vesel odziva svojih nogometašev po porazu z Mariborom.

Za nami je zelo trda in čvrsta tekma. Nasproti nam je stal odlično organiziran tekmec, proti kateremu smo pričakovali težko nalogo. Igra dolgih žog in na preskok nam ne ustreza najbolj, posledično pa tudi sami nismo bili na najvišji ravni. Na koncu štejejo le zmaga, tri točke in pozitiven psihološki vpliv, ki smo si ga danes prigarali. Igralcem čestitam za vrnitev v zmagovalni ritem, predvsem pa za borbenost na tem zahtevnem obračunu,“ je po tekmi dejal 34-letni trenerski strokovnjak, ki je po uspešno opravljeni registraciji prvo priložnost v rumenem dresu ponudil Agimu Ibraimiju. Makedonski nogometaš je srečanje začel na mestu desnega krilnega napadalca, levo pa se je preselil Andraž Kirm. Priložnost v začetni enajsterici sta znova dobila Zeni Husmani in mladi Matija Rom, ki sta v primerjavi z zadnjo tekmo nadomestila Marka Alvirja in Matijo Široka. V vrata se je po bolezni vrnil Dejan Milić, ki pa si je že v peti minuti izvil gleženj, tako da je večino tekme branil Ajdin Mulalić, ki je vknjižil tretji nastop v najmočnejši slovenski ligi. “V moštvu vlada močna konkurenca, kar je izredno dobro vidno na treningih, kjer vse poteka na najvišji ravni. Nogometaši zavzeto delajo, se trudijo, predvsem pa si želijo napredka. In ravno te tri stvari so tiste, ki štejejo pri našem delu,“ poudarja domžalski strateg.

Pred moštvom je sedaj dvotedenski reprezentančni premor, ki ga bodo Domžalčani izkoristili tudi za prijateljsko srečanje z zagrebško Lokomotivo. Po vrnitvi v tekmovalne tirnice bodo pred rumenimi do konca jeseni še štirje ligaški obračuni, na katerih je cilj jasen, dodaja Rožman: “Že po zadnjem reprezentančnem premoru smo se vidno dvignili, v obdobju po njem pa slavili na treh od štirih obračunov. Jesenski del si seveda želimo skleniti v zmagovalnem ritmu in se tako učvrstiti pri vrhu, kar je seveda tudi naš cilj. Smo pa v tem trenutku precej načeti in utrujeni, tako da se bomo morali v prihodnjih dveh tednih predvsem dobro osvežiti in tako pripraviti na sklepno poglavje jesenskega dela sezone.“

V tem trenutku se domžalsko moštvo na lestvici Prve lige Telekom Slovenije nahaja na četrtem mestu, z enakim točkovnim izkupičkom kot Gorica, ki pa ima slabše medsebojno razmerje in razliko v zadetkih. Mesto višje so s točko več nogometaši velenjskega Rudarja.

Besedilo: Alen Obrez
Foto: Lado Vavpetič

Oglasno sporočilo