Sedmica Radomljank na Koroškem

0
1585

Igralke Moje-lece.si Radomlje so v desetem krogu gostovale pri ekipi Fužinarja. To je bil hkrati tudi prvi krog drugega del rednega prvenstva. Tako kot na prvi tekmi v Radomljah (9-0) so bile tudi tokrat boljše Radomljanke, za hrbet njihove nekdanje soigralke Sonje Čevnik pa so pospravile sedem žog.

Prve pol ure tekme si igralke obeh ekip niso pripravile posebnih priložnosti. Ta del so najbolj zaznamovale prekinitve ob poškodbah Sonje Čevnik in Staše Čagran, ki je morala zapustiti igro, nadomestila pa jo je Karmen Ulbin. Prav slednja je poskrbela za prvi nevarnejši strel, ko je z desne strani z močnim strelom poslala žogo mimo vrat, nato pa so se zvrstile tri lepe priložnosti za Radomljanke. Najprej je Zala Vindišar poslala žogo z desne strani v kazenski prostor proti Ani Černelič, ta pa je žogo zgrešila, Sara Agrež pa jo je na koncu poslala prek vrat. Minuto za tem je še enkrat nevarno poskusila Karmen Ulbin, žoga pa ni našla cilja. V najlepši priložnosti pa se je znašla Neva Kumalić, ko jo je s podajo prek obrambe našla Sara Agrež, Neva pa je nato sama merila mimo vrat.

Prvi zadetek pa je padel v 37. minuti, ko je s prostega strela natančno zadela Neva Kumalić. Pet minut kasneje pa je Neva s predložkom našla Katarino Gadnik, ki je z glavo povišala na 0-2. V drugem delu igre so rumene na tretji zadetek čakale triindvajset minut, ko je po povratni podaji Lane Golob z leve strani v kazenskem prostoru zadela Barbara Kralj. V 75. in 76. pa sta padla še dva zadetka v domačo mrežo; najprej je s strelom prek vratarke zadela Ana Černelič, nato pa je po predložku z leve strani na oddaljeni vranici žogo v mrežo poslala Izabela Križaj. Šesti in sedmi zadetek so Radomljanke dosegle v zadnjih desetih minutah srečanja. V 82. minuti je žogo na vrhu kazenskega prostora prejela Sarah Ljubijankić in se s preigravanjem otresla treh nasprotnic ter zadela s strelom po tleh. Dve minuti pred koncem srečanja pa je z lepim lobom svoj drugi gol na tekmi dosegla Barbara Kralj.

Deseti krog slovenske ženske nogometne lige,
Mestni stadion Ravne na Koroškem

Fužinar – ŽNK Moje-lece.si Radomlje 0-7 (0-2)
Gledalcev:
50
Strelke: Kumalić 37., Gadnik 42., Kralj 68., 88., Černelič 75., Križaj 76., Ljubijankić 82.
Opomnjene: Potočnik, Močilnik, Senica; Križaj.

ŽNK Fužinar: Čevnik, Močilnik (K), Malinič, Gudlin (Odobašić 46.), Tič (Grešovnik 46.), Duronjić, Senica, Poberžnik (Ješovnik 52.), Potočnik, Ledinek, Stočko. Trenerka: Marijana Jevtić.
ŽNK Moje-lece.si Radomlje: Šapek, Gadnik, Černelič, Vrhovnik (K), Čagran (Ulbin 26.), Ekić (Kralj 46.), Vindišar (Jagarinec 75.), Kuštrin (Križaj 52.), Golob, Kumalić (Ljubijankić 75.), Agrež. Na klopi: Božič. Trener: Peter Kristan.

 

A.S.
Foto: Rok Zore

Oglasno sporočilo