Na Veliki planini usposobljeni za reševanje s pomočjo helikopterja

0
1678

Zaposleni podjetja Velika planina d.o.o. so se udeležili usposabljanja ”reševanje s helikopterjem”. Izobraževanje je bilo namenjeno med drugimi delavcem na smučiščih po Sloveniji, predvsem z razlogom pridobiti znanje kako reagirati ob reševanju s helikopterjem.

 

Izvedeli so katere helikopterje uporabljajo pri reševanju, kako helikopter deluje, kako pripravimo teren za pristanek ter kakšen teren je primeren. Prav tako je za varnost pristanka pomembno poznavanje znakov za pogovor s pilotom, nadzorovanje množice, ki se nahaja v bližini pristajališča ter primernost vetra za pristanek. Ogledali so si tudi notranjost helikopterja ter jekleno vrv, s pomočjo katere se reševalec spusti. In še vse tisto, kar je pomembno za varen pristanek.

Ko bo zapadlo še nekaj snega, bo čas za odprtje smučišča in sankališča na Veliki planini! Tudi letos bosta obratovali dve vlečnici – otroška vlečnica Jurček ter vlečnica Zeleni rob in dvosedežnica Šimnovec. Nočno sankanje in smučanje bo potekalo od četrtka do nedelje, počitnice ter praznike. Doživite zimsko pravljico na Veliki planini tudi vi!

Nepopisen užitek, ko se odpraviš po sveže zapadlem snegu na potep. Krplje olajšajo hojo po celem snegu, pri nas si jih lahko izposodite v kompletu s palicami. Odlična ideja za sprehod, tako za skupine kot tudi posameznike.

Ker pa znanja ni nikoli preveč, družba Velika planina d.o.o. strmi k izobraževanju kadra. Tako smo v letošnjem letu izobrazili nove strojnike sedežnice ter vlečnic, strojnike nihalke, trenutno  poteka tudi izpit za nadzornika smučišča ter za vodjo obratovanja.

Vabljeni na Veliko planino!

Oglasno sporočilo