Kronika Policijske postaje Kamnik (od 20.11. do 25.11.2017)

0
2225

20.11.2017
PONAREJEN BANKOVEC
Policisti smo bili s strani banke obveščeni o ponarejenem bankovcu in sicer je bil opravljen polog denarja s strani fizične osebe. Zaposlena pa je zaradi suma, da je bankovec za 50 eurov ponarejen izločila. Bankovec je bil zasežen in poslan v ekspertizo, po kateri sledi kazenska ovadba.

ALKOHOLIZIRAN VOZNIK
Patrulja PP Kamnik je imela v Kamniku v postopku voznika tovornega vozila, kateri je kazal očitne znake alkoholiziranosti, zaradi česar mu je bil odrejen preizkus alkoholiziranosti, in je ob pravilni uporabi pokazal, da ima voznik 0,76 mg alkohola v litru izdihanega zraka. Na kraju mu je bila prepovedana nadaljnja vožnja in začasno odvzeto vozniško dovoljenje. Sledi obdolžilni predlog na Okrajno sodišče Kamnik.

21.11.2017
PROMETNA NESREČA NA PARKIRIŠČU
Na policijsko postajo se je zglasila občanka in prijavila poškodovanje vozila na parkirišču. Ugotovljeno je bilo, da je neznani voznik z neznanim vozilom trčil v njeno parkirano vozilo in ga poškodoval. Sledi zbiranje obvestil in uradni zaznamek o dogodku.

22.11.2017
ZASEG PREPOVEDANE SNOVI
Policisti so imeli v Kamniku v postopku osebo, kateremu je bil proti Potrdilu o zasegu zasežena vrečka za tobak v kateri se je nahajala neznana posušena snov rastlinskega izvora za katero obstaja utemeljen sum, da gre snov, ki je po Zakon o proizvodnji in prometu s prepovedanimi drogami, prepovedana. Po analizi bo zoper kršitelja, uveden postopek o prekršku.

23.11.2017
PLAČILO S PONEREJENIM BANKOVCEM
Patrulja je imela v postopku občanko, katera je v trgovini opravila nakup, nato pa je hotela znesek poravnati z bankovcem za 50 eurov, za katerega je blagajničarka ugotovila, da ponarejen. Opravljen zaseg bankovca, kateri je bil poslan v analizo, po kateri sledi kazenska ovadba.

PREPIR ZARADI CESTNO PROMETNEGA PREKRŠKA
Policista sta med varovanjem in usmerjanjem prometa na mestni ulici v Kamniku slišala hupanje in kričanje dveh udeležencev cestnega prometa. Ugotovljeno je bilo, da sta se udeleženca sprla zaradi vključevanja vozila na prednostno cesto in ustavitvijo pred prehodom za pešce. Pri tem je kršitelj udaril občana, kateremu je bila nudena zdravniška pomoč. Kršitelju je bil izdan plačilni nalog po zakonu o javnem redu in miru.

24.11.2017
PONAREJEN BANKOVEC
Policisti smo bili s strani poštne uslužbenke obveščeni o ponarejenem bankovcu in sicer je bil opravljen obračun za poštarji in je pri štetju ugotovila, da je bankovec ponarejen. Bankovec je bil zasežen in poslan v ekspertizo, po kateri sledi kazenska ovadba.

25.11.2017
VLOM V STANOVANJSKO HIŠO V ŽEJAH
Policisti smo bili obveščeni o vlomu v stanovanjsko hišo v Žejah pri Komendi. Ugotovljeno je bilo, da je neznani storilec s primernim orodjem na vzvod vlomil v stanovanjsko hišo skozi okno garaže, kjer je iz spalnice odtujil več kosov zlatnine in lastnika oškodoval za okoli 3000 eurov. Sledi zbiranje obvestil in kazenska ovadba.

Vir: Policijska postaja Kamnik

Oglasno sporočilo