Radomljanke osvojile turnir v Črni gori

0
1727
Prvi decembrski konec tedna so se Radomljanke odpravile na mednarodni Turnir prijateljstva v črnogorsko mesto Pljevlja. Turnir je že četrto leto zapored organiziral FK Breznica Pljevlja, igralke pa so se merile v konkurenci do 17 let in v kategoriji članic. Rumene šampionke so turnir osvojile po izvajanju kazenskih strelov, s 6-5 so bile boljše od hrvaške ekipe ŽNK Split.

Na odlično organiziranemu  futsal turnirju so nastopale ekipe iz Romunije, Bolgarije, Srbije, Črne gore, BiH, Hrvaške in Slovenije, za rumene pa so nastopile Nika Šapek, Pia Božič, Katarina Gadnik, Ana Černelič, Zala Vindišar, Lara Klopčič, Ana Milović, Lana Golob, Zala Kuštrin in Nina Ekić. Najprej so se Radomljanke v soboto pomerile proti ekipi ŽFK Napredak iz Kruševca, tekmo pa so dobile z visokih 5-0. Prvi zadetek na tekmi je dosegla Ana Milović, drugi in tretji gol pa sta prispevali še Lana Golob in Katarina Gadnik. Zali Vindišar je sprva veselje preprečila prečka, nekaj minut kasneje pa je njen strel našel pot do gola nasprotnic, končni rezultat pa je postavila Ana Černelič.

tl_files/news_images/news_images_clanice/3.12.2017_skupinska_CG.jpg

Nekaj ur kasneje pa so se Radomljanke pomerile še z romunsko ekipo Timisoare. Po zadetku Zale Vindišar in dveh Lane Golob so nasprotnice znižale rezultat na 3-1, a so jim rumene hitro odgovorile z zadetkoma Zale Vindišar in Zale Kuštrin, Ana Milović pa je stresla okvir vrat.

V nedeljo so Radomljanke na poti do finala najprej premagale ekipo beograjskega Rada, boljše so bile s 6-2. Po dvakrat so zadele Zala Vindišar, Lana Golob in Nina Ekić. Sledilo je polfinale, kjer so bile nasprotnice naših deklet ponovno igralke ŽFK Napredak iz Kruševca, proti katerim so Radomljanke v skupinskem delu že slavile s 5:0. Naša dekleta so igrala odločno, hitro povedla z zadetkom Gadnikove in vseskozi vršila pritisk na vrata nasprotnic, katerim pa je po eni redkih priložnosti iz protinapada uspelo izenačiti. Do konca srečanja so naša dekleta vseskozi vršila pritisk na nasprotnikova vrata, a žoga ni hotela v mrežo. O zmagovalkah so odločali streli s 6ih metrov, kjer so bile naše punce brezhibne, Nika Šapek pa je v zadnji seriji ubranila strel nasprotni igralki. V velikem finalu pa so se rumene pomerile proti hrvaški ekipi ŽNK Splita, za katere med drugim igrajo tudi Monika Conjar, Manja Rogan in Špela Fras. Dalmatinke so povedle z 2-0, nakar so Radomljanke po zadetkih Zale Kuštrin in Lane Golob izenačile, v vodstvo pa jih je popeljala Lara Klopčič. Splitčanke se niso predale in izenačujoči zadetek dosegle dobre pol minute pred koncem tekme, ki so jo nato odločile kazenski streli. Prve so streljale nasprotnice in povedle v seriji treh kazenskih strelov. Špela Fras je nato ubranila strel Zali Vindišar, Manja Rogan pa je povedla svojo ekipo v vodstvo dveh zadetkov. Radomljanke so ostale zbrane in z zadetkoma Ane Milović in Katarine Gadnik izenačile, svoj del pa je dodala tudi Nika Šapek z dvema obrambama. Zmago je rumenim z drugim zadetkom v seriji kazenskih strelov prinesla Katarina Gadnik, ki je zanesljivo zadela za zmago na mednarodnem turnirju v kategoriji članic. Nagrado za najboljšo vratarko na turnirju je odnesla Nika Šapek, najboljša strelka turnirja pa je bila Lana Golob.

A.S.
Foto: Milenko Jelić in facebook stran FK Breznica Pljevlja

Oglasno sporočilo