Kronika policijske postaje Domžale (od 4.4. do 10.4.2022)

0
190

4. 4. 2022
TATVINA EURO PALET
Policisti  so  bili obveščeni o tatvini euro palet. Ugotovljeno je bilo, da je storilec neovirano pristopil do nadstreška podjetja, od koder je odtujil 22  euro  palet  in  s  tem  podjetje  oškodoval  za okoli 800 EUR. V zvezi opisanega policisti nadaljujejo z zbiranjem obvestil.

4. 4. 2022
TATVINA ZAMRZOVALNIH SLADOLEDNIH VITRIN
Policisti  so  bili  obveščeni  o  tatvini zamrzovalnih sladolednih vitrin. Ugotovljeno  je bilo, da je storilec iz zunanjega dela proizvodnje podjetja odtujil  3  zamrzovalne  sladoledne  vitrine in s tem podjetje oškodoval za okoli  40.000  EUR.  V  zvezi  opisanega  policisti nadaljujejo z zbiranjem obvestil.

4.  4.  2022
NASILJE V DRUŽINI – IZREČEN UKREP PREPOVEDI PRIBLIŽEVANJA PO
60. ČLENU ZNPPOL
Policisti so bili obveščeni o nasilju v družini. Ugotovljeno je bilo, da se je  partner več let tako fizično kot psihično znašal nad svojo partnerko in jo  spravljal  v  podrejen položaj. Na podlagi vseh zbranih obvestil je bil storilcu  izrečen  ukrep  prepovedi  približevanja  po  60 členu ZNPPOL. Po opisanem  je  storilec  izrečeni  ukrep kršil, zaradi česar so mu policisti
izdali  plačilni  nalog.  Opisani  ukrep  je bil poslan v presojo dežurnemu preiskovalnemu sodniku, kateri je izrečeni ukrep potrdil in podaljšal še za 15  dni.  V  zvezi  kaznivega  dejanja  Nasilja v družini bo zoper storilca podana kazenska ovadba na pristojno sodišče.

5. 4. 2022
INTERVENCIJA IN PRIDRŽANJE PO 109/II ZP-1

Policisti  so bili obveščeni, da se je storilec kaznivega dejanja nasilja v družini   vrnil   na  naslov  bivanja  kljub  izrečenemu  ukrepu  prepovedi približevanja  določenemu kraju ali osebi. Po prihodu policistov na kraj je vinjeni  kršitelj  poleg  kršenja ukrepa prepovedi približevanja vpil še na mimoidoče ter žalil policiste. Ker se kljub zakonitim ukazom policistov naj preneha  s  kršitvijo ni pomiril, mu je bila na podlagi 109/II ZP-1 odvzeta
prostost  in odrejeno pridržanje do iztreznitve. Kršitelj je bil odpeljan v prostore  za  pridržanje,  zaradi  več  kršitev pa mu je bil izdan plačilni nalog.

5. 4. 2022
TATVINA TOVORNEGA VOZILA

Policisti so bili obveščeni o tatvini tovornega vozila. Ugotovljeno je bilo, da je storilec  na  neugotovljen  način odtujil  parkirano, neregistrirano,  tovorno vozilo Citroen, Jumper, bele barve, letnik 1999, s cerado  bele barve, v tovornem vozilu pa je bil še mešalec za beton, rumene barve, ter krožna žaga. Z navedenim je storilec podjetje oškodoval za okoli 3.000 EUR. V zvezi opisanega policisti nadaljujejo z zbiranjem obvestil.

6. 4. 2022
TATVINA CEVI

Policisti  so  bili  obveščeni  o  tatvini cevi. Ugotovljeno je bilo, da so storilci  na  parkirišču  odtujili  tam  odložene  cevi za vodovod in s tem lastnika  poškodovali  za  okoli 1.000 EUR. Med dejanjem so bili storilci s strani  očividca  opaženi in so se pred prihodom policistov na kraj s kraja odpeljali. Policisti v zvezi opisanega nadaljujejo z zbiranjem obvestil.

7. 4. 2022
ZASEG VOZILA PO 23. ČLENU ZPRCP

Policisti  so  imeli v postopku voznika osebnega avtomobila, za katerega je bilo  ugotovljeno,  da  vozi  vozilo brez veljavnega vozniškega dovoljenja. Zaradi  slednjega  je  bilo  kršitelju  vozilo zaseženo in s pogodbeno avto vleko  odpeljano v hrambo. Zoper kršitelja bodo policisti podali obdolžilni predlog na pristojno sodišče.

7. 4. 2022
ZASEG PREPOVEDANE DROGE

Policisti  so  imeli  v  postopku kršitelja kateri je imel v posesti manjšo količino  prepovedane  droge.  V  primeru pozitivne analize zaseženega bodo policisti  zoper  kršitelja  uvedli  hitri  postopek  z  izdajo odločbe pri prekrškovnem organu.

8. 4. 2022
TATVINA ZBIRKE KOVANCEV IZ STANOVANJSKE HIŠE 

Policisti so bili obveščeni o tatvini zbirke kovancev iz stanovanjske hiše. Ugotovljeno  je  bilo,  da  je storilec neovirano pristopil do stanovanjske hiše,  ter  v  notranjost  le  te neovirano vstopil skozi odklenjena vhodna vrata. Iz omare v dnevni sobi je nato odtujil zbirko kovancev vseh EU držav (spominsko zbirko slovenskih tolarskih kovancev, zbirko starejših kovancev, zlatnik  in več srebrnikov) in s tem lastnika oškodoval za okoli 5.000 EUR. V zvezi opisanega policisti nadaljujejo z zbiranjem obvestil.

8. 4. 2022
VLOM V VRTNO LOPO IN TATVINA KOLES

Policisti  so  bili obveščeni o vlomu v vrtno lopo in tatvini koles. Ugotovljeno  je  bilo, da je storilec  neovirano pristopil do vrtne lope na kateri  je s silo telesa in primernim orodjem odtrgal ključavnico obešanko, ter  nato  iz notranjosti odtujil dve gorski kolesi znamke Cube in Ghost. Z opisanim  je  storilec  lastnika  oškodoval  za  okoli  2.000  EUR. V zvezi opisanega policisti nadaljujejo z zbiranjem obvestil.

9. 4. 2022
KAZNIVO  DEJANJE  GROŽNJA  –  IZREČEN  UKREP  PREPOVEDI
PRIBLIŽEVANJA PO 60. ČLENU ZNPPOL
Policisti  so  bili  obveščeni  o  kaznivem dejanju grožnja. Ugotovljeno je bilo,  da  je  bivša partnerka ogrozila življenje in osebno varnost bivšega partnerja.  Na  podlagi vseh zbranih obvestil je bil storilki izrečen ukrep prepovedi  približevanja  po 60 členu ZNPPOL. Opisani ukrep je bil poslan v presojo dežurnemu preiskovalnemu sodniku, kateri je izrečeni ukrep potrdil. V  zvezi  kaznivega  dejanja  bo  zoper  storilko podana kazenska ovadba na
pristojno sodišče.

10. 4. 2022
PODAJA NAMERE ZA ZAČASNO ZAŠČITO RAZSELJENIH OSEB

Na  policijski postaji se je zglasila državljanka Ukrajine in zaradi vojnih razmer  v matični državi podala namero za začasno zaščito razseljenih oseb. Izpolnjeni  so  bili  vsi formularji,  ki  so  bili  predani  v  odločitev pristojnim službam.

OPOZORILO – SAMOZAŠČITA IN KRIMINALITETA
Vse občane pozivamo na večji poudarek pri samozaščitnih ukrepih (zaklepanje vrat  stanovanj,  hiš  in vozil, ustrezno zavarovanje vrednejših predmetov, itd).  Prav  tako  gre posebno pozornost nameniti obiskom neznanih oseb, ki pod  različnimi  pretvezami zbirajo različne predmete oziroma sredstva (ali pa ponujajo različne usluge – električarske storitve, dimnikarske storitve, odvoz materiala, itd), kajti, zaznavamo, da prihaja tudi do tovrstnih oblik kaznivih   ravnanj  (največkrat  nad  starejšimi  osebami),  kjer  storilci zamotijo  oškodovance  (na  zgoraj opisane načine) in nato izvršijo tatvino vrednejših predmetov ali/in denarja iz stanovanjskih objektov.

Policisti  policijske  postaje  Domžale  naprošamo vse, da v primeru pojava kakršnihkoli   posebnosti   (sumljive  osebe,  sumljiva  vozila,  itd)  ali pridobitve  koristnih  informacij,  ki bi pripomogle k ugotovitvi storilcev teh  protipravnih  dejanj,  le  te  sporočijo na Policijsko postajo Domžale (telefonska     številka     01/724-65-80),     na    elektronski    naslov
pp_domzale.pulj@policija.si,  na  brezplačno telefonsko številko 113 ali na brezplačni anonimni telefon številk 080-1200.

Policijska postaja Domžale

Oglasno sporočilo