Člani Plezalnega kluba Kamnik ponovno med najboljšimi

0
1804

Zadnji vikend v novembru je v dvorani Zlato polje v Kranju v okviru prireditve Plezalni dnevi Kranja potekalo že tradicionalno zaključno tekmovanje državnega prvenstva v športnem plezanju. Na tekmovanju, ki je potekalo od petka do nedelje, so se tekmovalci potegovali za zadnje točke v skupnem seštevku državnega prvenstva. Tekmovanje je potekalo v dveh disciplinah, v težavnostnem in balvanskem plezanju. Člani Plezalnega kluba Kamnik so na sklepni tekmi kar šestkrat stopili na stopničke za najboljše ter v skupnem seštevku državnega prvenstva zasluženo domov odnesti kar štiri naslove vice prvakov.

Dominika Kodra 2. mesto v skupnem seštevku DP

Dominika Kodra (st. deklice) je s suverenim nastopom in brez napak na zadnji tekmi letošnje sezone premagala vse tekmovalke ter na koncu zasluženo stopila na zmagovalni oder ter postala vice prvakinja. Odličen nastop je pri starejših dečkih pokazal tudi Aljaž Resnik, ki je na koncu zaradi enega poskusa osvojil srebrno medaljo, ter v skupnem seštevku balvanskega plezanja za zmagovalcem zaostal le za pet točk ter na koncu osvojil drugo mesto. Resnik, ki si je v letošnji sezoni na vseh tekmah državnega prvenstva priplezal medaljo, je na zmagovalni oder stopil še v težavnosti ter tako postal vice prvak tudi v težavnosti. Tako Resnik kot tudi Kodra sta z odličnimi nastopi samo še potrdila članstvo v slovenski mladinski reprezentanci. Timotej Romšak (ml. dečki), ki je v letošnji sezoni zmagal na prvi tekmi v balvanih, ter na najvišjo stopničko stopil še dvakrat v težavnosti, je skupnem seštevku državnega prvenstva v balvanih osvojil drugo mesto, v težavnosti pa je bil tretji. Luka Jerman (ml. dečki), balvanski državni prvak v letu 2016 in 2015, si je v Kranju v obeh disciplinah priplezal srebrno medaljo, v skupnem seštevku pa žal ostal tik za najboljšimi in tako v obeh disciplinah osvojil četrto mesto.

Timotej Rom

Lanskoletna državna prvakinja v težavnosti in članica slovenske mladinske reprezentance Betka Debevec (st. deklice) je letošnjo sezono v težavnosti zaključila na skupno šestem mestu, v balvanskem plezanju pa zaostala tik za najboljšimi ter osvojila skupno četrto mesto. Nejc Sitar (kadeti) je na zadnji tekmi v težavnosti osvojil četrto mesto, v skupnem seštevku pa je bil šesti. Najboljši v kategoriji članov je bil Peter Jereb, ki je državno prvensko v balvanskem plezanju končal na skupno 12. mestu.

V letošnji sezoni se je državnega prvenstva udeležilo 12 članov Plezalnega kluba Kamnik. Skupno so domov odnesli kar 21 medalj, od tega so posamično osvojili 5 zlatih, 11 srebrnih in 5 bronastih medalj ter v Klubskem pokalu 2017 med 36 plezalnimi klubi v Sloveniji ponovno osvojili odlično 4. mesto.

Tekmovalce čaka kratka pavza, takoj po novoletnih praznikih pa bodo pod vodstvom trenerja Romana Krajnika, Gregorja Vezonika in Milana Preskarja pričeli s pripravami na novo tekmovalno sezono.

Podrobnejši pregled skupnih rezultatov državnega prvenstva po kategorijah in disciplinah:

BALVANSKO PLEZANJE

 1. mesto: Timotej Romšak, ml. dečki
 2. mesto: Dominika Kodra, st. deklice
 3. mesto: Aljaž Resnik, st. dečki
 4. mesto: Luka Jerman, ml. dečki
 5. mesto: Betka Debevec, st. deklice
 6. mesto: Nejc Sitar, kadeti
 7. mesto: Pia Mavec, ml. deklice
 8. mesto: Peter Jereb, člani
 9. mesto: Žiga Židan, st. dečki
 10. mesto: Katra Mali, st. deklice
 11. mesto: Gregor Spruk, člani

TEŽAVNOSTNO PLEZANJE

 1. mesto: Aljaž Resnik, st. dečki
 2. mesto: Timotej Romšak, ml. dečki
 3. mesto: Luka Jerman, ml. dečki
 4. mesto: Dominika Kodra, st. deklice
 5. mesto: Betka Debevec, st. deklice
 6. mesto: Nejc Sitar, kadeti
 7. mesto: Pia Mavec, ml. deklice
 8. mesto: Katra Mali, st. deklice
 9. mesto: Žiga Židan, st. dečki
 10. mesto: Peter Jereb, člani
 11. mesto: Jakob Ocepek, kadeti
 12. mesto: Nejc Sitar, člani
 13. mesto: Gregor Spruk, člani

Besedilo in fotografije: Stane Židan

Oglasno sporočilo