Večer poezije v Galeriji DIKA Kamnik

0
2536

Likovniki iz Likovnega društva Senožeti Radomlje smo pretekli petek, to je 6. decembra 2017, v naši galeriji Dika v Kamniku pripravili kulturni večer s predstavitvijo sodobne poezije, ki smo jo pospremili s prostorsko likovno instalacijo in kulinaričnim dogodkom.

Predstavil se je pesnik in prevajalec Primož Čučnik, nagrajenec Prešernovega sklada iz leta 1999 ter prejemnik številnih drugih nagrad za pesniške zbirke in prevode. Slišali smo več pesmi iz nove pesniške zbirke Ti na S (2017) in poezijo iz pravkar izdane pesniške zbirke Oceani, sodobnega poljskega pesnika Sosnowskega, med katerimi je tudi zbirka pesmi Dožetki. Po teh Dožetkih, ki pomenijo ‘malico po končani žetvi’, smo poimenovali tudi dogajanje tega večera.

.

“>Poleg Primoža Čučnika smo prisluhnili umetnici Ani Pepelnik, pesnici in prevajalki predvsem ameriške literature, ki je predstavila svojo poezijo iz pravkar izdane zbirke Tehno. Predstavitev del obeh umetnikov je spremljala tiha elektronska tehno glasba.

Za prostorsko likovno opremo so poskrbeli štirje likovniki iz društva Senožeti. To so: Veronika Židanek, Anja Kokalj, Jan Bernot in Tomaž Skulj, ki so v prostore galerije ‘instalirali’ elemente, ki asocirajo na polje, žetev, požete travnike. Seveda poznamo različna polja, tudi polje kulture in umetnosti, na to spominja tudi samo ime društva ‘Senožeti’. Do neke mere smo skušali to nadgraditi tudi s kulilnaričnim dogodkom »dožetkov« oz. pogostitve po končani žetvi.

Besedilo in fotografije: Danica Šraj, Likovno društvo Senožeti Radomlje
Vir: Občina Kamnik

Oglasno sporočilo