Zmaga na občinskem derbiju; Domžale – Kalcer Radomlje 0-2 (0-0)

0
2351

V devetnajstem krogu Prve lige Telekom Slovenije so Radomljani na občinskem derbiju gostovali proti Domžalah. Domžalčanom na dosedanjih šestih derbijih še niso zabili gola, tokrat pa sta Filip Janković in Marko Nunić poskrbela, da so se Radomljani prvič v sezoni veselili zmage.

Domžalčani so tekmo začeli podjetno in prišli do strela že v drugi minuti, a je bil pri poskusu Batrovića na mestu Ivačič. Radomljani so nato kmalu vzpostavili ravnotežje in tudi prevzeli pobudo; dva strela Šipka sta zletela čez gol. Maloštevilni gledalci v Športnem parku Domžale niso videli mnogo zaključnih strelov, v zaključku prvega polčasa so tako Radomljani prišli do dveh zaporednih strelov, a žoga ni šla skozi zgoščeno obrambo Domžal v njihovem kazenskem prostoru. Na drugi strani pa je dvakrat čez gol streljal Repas.
Na začetku drugega dela igre smo spremljali podobno sliko, kot v prvem polčasu. Po devetih minutah igre pa so Radomljani prišli do vodilnega zadetka. Po bliskovitem protinapadu sta se v dvoboju dva na ena znašla Nunić in Janković, prvi je žogo podal v sredino proti osamljenemu Jankoviću, ki je nato zatresel mrežo Milića z dvanajstih metrov.
Domžalčani so po zadetku zaigrali podjetneje, a si resnejših priložnosti niso pripravili. Batrović, Širok in Balkovec so bili pri strelih nenatančni. Kalcer Radomlje bi lahko dve minuti pred koncem po protinapadu in dolgi žogi v prostor podvojili vodstvo, a je bil pred Nunićem hitrejši Milić.
Kar pa Nuniću ni uspelo v 88. minuti, pa mu je uspelo minuto kasneje, ko je potrdil zmago Radomljanov. Unovčil je podajo z leve strani in v drugo uspel zabiti še svoj peti zadetek v sezoni.

19. krog Prve lige Telekom Slovenije, Športni park Domžale
Domžale – Kalcer Radomlje 0-2 (0-0)
Gledalcev: 300
Strelca: Janković 54., Nunić 89.
Domžale: Milić, Širok, Dobrovoljc, Halilović, Mandjang (Balkovec 46.), Žinko (K), (Alvir 58.), Repas, Majer, Horvat, Batrović, Mance (Vuk 46.). Na klopi: Golubović, Žužek, Vetrih, Bratanović. Trener: Simon Rožman.

Kalcer Radomlje: Ivačič, Zukić, Karamatić, Barukčić (K), Lidjan, Šipek (Kovjenić 69.), Balić, Janković (Primc 78.), Jazbec, Cerar (Gajić 89.), Nunić. Na klopi: Andrić, Marinšek, Jakovljević, Jugovar. Trener: David McDonough.

A.S.
Foto: Rok Zore

Oglasno sporočilo