»INTIMA« v Kulturnem domu Mengeš

0
2335

Zadnjo likovno razstavo v letošnjem letu, ki jo je Likovno društvo Mengeš pripravilo za praznični čas, je v Kulturnem domu Mengeš postavilo na ogled v sredo 13.12.2017 z naslovom »INTIMA«.V nagovoru je Binca Lomšek pozdravila navzoče in na kratko predstavila to občutljivo temo.
Kaj je intima? Je eden najbolj napačno razumljenih pojmov, so vsi naši odnosi, ne le partnerski. Intima je vse, kar je globoko v nas, čustva, želje, sanje, hrepenenje. Občutki sprejetosti, pripadnost in povezanost nam dajejo elan v odnosu ne glede na dimenzijo ali vrsto intime, sicer nekaj manjka. Intima ne sme imeti maske, je proces razvoja v odnosu. Resnična intima je temelj zdravih odnosov. Strah pred intimo je strah pred lastno ranljivostjo in prizadetostjo.
Prav brez strahu so člani Likovnega društva Mengeš pripravili likovno razstavo z naslovom »INTIMA« v prazničnem decembru in tako razgalili in odprli likovni svet tega občutljivega področja kot so ga upodobili umetniki.
Miran in Anastazija Juvan sta v kulturnem programu v preddverje kulturnega doma vnesla pravo glasbeno intimo, pianist Miran in Anastazija s svojim čudovitim glasom sta marsikateremu prisotnemu vzbudila željo po intimi, plesu v dvoje, po praznikih v družinskem okolju…
Na stenah je razstavljeno 17 likovnih del velikosti 80x80cm, ki jih je upodobilo 17 članov in članic društva pod mentorstvom Lojzeta Kalinška. Številni obiskovalci so razstavo sprejeli z navdušenjem, še posebno so bili pozitivni presenečeni nad pestrostjo motivov, njihova ocena je bila zelo pohvalna.
Ob 20. obletnici Špas teatra je društvo čestitalo ob jubileju, ki ga v letošnjem letu obeležujejo in se zahvalilo za gostoljubnost in dobro sodelovanje ter Špas teatru podarilo sliko Lojzeta Kalinška.
Razstavo je odprl župan Franc Jerič in izrazil veselje, da je razstava v prazničnem času, ko smo vsi bolj željni intime. Pohvalil je delo likovnega društva in vsem zaželel srečno v letu 2018.

Razstava bo na ogled do 14. januarja 2018 ob sredah med 10. in 12. uro, ter med 18. in 20. uro. Ogled je možen tudi ob dnevih predstav eno uro pred predstavo.

Vabljeni!

Besedilo: Binca Lomšek
Fotografije: Lojze Burja in Helena Testen

Oglasno sporočilo