Karateisti tradicionalno 1. januarja v Kamniški Bistrici

0
2388

Prvi januar, 2018, Kamniška Bistrica. Karate trening v vsakem vremenu. In je bil. V močnem dežju se je v Kamniški Bistrici, na novega leta dan, tradicionalno zbrala večja skupina karateistov, vseh starosti, si voščila zdravja in sreče, pričakala tradicionalno skupino tekačev, ki so se korajžno podali na čofotanje, v ne preveč hladno izvirsko vodo. Res junaki, da jim ni para.

Organizator vsakoletnega Karate treninga za novega leta dan, Karate-Do klub Atom Domžale, je tudi v letu 2018, realiziral vsakoletno tradicijo, ki se je prevesila že v četrto desetletje. Tokrat sta močno deževje in spolzka tla pred vprašaj udeležbe postavila marsikaterega nadebudneža belih kimon in njihovih domačih. S pogledom na vadeče, njihovo uživanje in zatopljenost v delo, človek ni dobil občutka, da je vse ledeno in mokro, zrelo za dereze. Da ni vse scrkljano in pomehkuženo, smo se lahko prepričali, že kar 1. Slovenke in Slovenci smo kerlci, samo ta prav del je treba pokazat.

Karate klub Atom Domžale ima svoj stil. To se vseskozi odraža na vseh nivojih.
Mojstri v premočenih kimonah, ki jih ne smemo pozabiti omeniti:
Janko Gobec, Ksenija Pevec, Boštjan Guček, Danijel Žmavc – Maribor, Timotej Kokalj, ing. Jernej Homar, Kruno Šegović, Lovrenc Kokalj Renshi, mag.Breda Hrovatin. Vse skupaj je slikovno zabeležil mojster Branko Teršek.

Čaj in obara nista nikdar boljša, kot po ledenem treningu. Piknik center pri Jurju, z oskrbnikom Marjanom, Božo in Rikardom, vsako leto poskrbi, da naslednje leto ne pride do spremembe.

Domžalskim Novicam in vsem dobro mislečim, ”Srečno in zdravo 2018”!

Zenmedia

 

Oglasno sporočilo