Calcit Bike Teamu na državnem prvenstvu kar pet naslovov

0
2250

Črni Vrh nad Idrijo je bil v nedeljo prizorišče državnega prvenstva v olimpijskem krosu. V konkurenci mlajših članov je bil prvi Rok Naglič, drugi Gregor Krajnc, tretji Peter Zupančič, absolutno je bil najhitrejši Luka Mezgec pred Nagličem in lanskim prvakom Boštjanom Hribovškom. Tina Perše je bila druga, za najboljšo Slovenko zadnjih let Tanjo Žakelj. Odlični pa so bili tudi drugi naši člani v ostalih kategorijah.

Neža Papler Vrhovnik je postala državna prvakinja med deklicami do 7 let, Žan Šekoranja je bil tretji med dečki do 7 let. Maks Majnik in Tajda Šoštarko sta zmagala v kategoriji do 9 let, Hana Kranjec pa med deklicami do 13 let. Žan Lopatič je bil tretji med dečki do 11 let. Ambrož Vovk je osvojil drugo mesto med dečki do 13 let.

Med veterani 2 je Gregor Miklič končal na tretjem mestu. Med veterankami je bila druga Ana Podpečan, tretja pa Mira Kranjec. V kategoriji hobi je drugo mesto osvojil Simon Erjavec.

Posebej zanimiva dirka je bila članska, saj se je na startu pojavil odlični cestni kolesar Luka Mezgec. Kamniški sprinter je na koncu ugnal vse tekmece, najbolj se mu je upiral Naglič.

»Od samega štarta sem šel napadalno, nato sem v tretjem krogu nekoliko popustil tempo, saj sem videl, da se mi Luka približuje. Nato sem pripravil napad v prvi klanec na dirki, kateri mi je tudi uspel, a žal sem storil napako, katero je Luka izkoristil njemu v prid. Ampak z dirko sem še vedno zelo zadovoljen, saj sem se lahko skoraj celo dirko enakovredno boril z Mezgecem, kar si štejem v ponos,« je razložil Naglič, v tem trenutku najboljši Slovenec na lestvici Mednarodne kolesarske zveze.

»Teden dni pred državnim prvenstvom ni bil ravno tak kot sem si želel. V ponedeljek se mi je začel prehlad, katerega sem do četrtka kar dobro ukrotil, na dirki sem še malo smrkal. Od starta sem šel na 100%, prvi daljši klanec sem sledil klubskemu kolegu Roku, ki se mi je odpeljal na spustu. Zatem me je že lovil Luka Mezgec ter Boštjan. Padel sem v rahlo krizo do konca prvega in drugi krog, nato se mi je začelo odpirati in končal sem na 4. mestu absolutno in 2. do 23let,« je razplet pokomentiral Krajnc.

»Tekme sem se veselila, kakšnih pričakovanj pa nisem imela. V zadnjem tednu smo progo s trenerjem Mikijem dobro naštudirali. Na štartu sva bili le dve članici, na koncu sem zasedla 2. mesto za odlično Tanjo Žakelj. Zaostanek je bil precejšen, a toliko sem v tem trenutku sposobna. Vsaj na tehniki nisem izgubljala. Organizatorji so se potrudili in pripravili zanimivo progo. Meni je bila to ena lepših tekem letos,« je bil kljub vsemu zadovoljna Peršetova.

Avtor fotografij: Frane Kranjec/prijavim.se

 

Oglasno sporočilo