Kronika policijske postaje Domžale (od 15.11. do 21.11.2021)

0
801

15. 11. 2021 – VLOM V REZERVOAR TOVORNEGA VOZILA IN TATVINA GORIVA
Policisti  so  bili  obveščeni  o  tatvini  goriva iz rezervoarja tovornega vozila.  Ugotovljeno  je  bilo,  da  je neznani storilec vlomil v rezervoar parkiranega  tovornega  vozila in iz njega odtujil za okoli 500 l goriva. Z opisanim je storilec podjetje oškodoval za okoli 800 EUR. Policisti v zvezi opisanega nadaljujejo z zbiranjem obvestil.

15. 11. 2021 – POSKUS DRZNE TATVINE IZ STANOVANJSKE HIŠE
Policisti  so  bili obveščeni o poskusu drzne tatvine iz stanovanjske hiše. Ugotovljeno   je   bilo,   da  so  trije  neznani  storilci  pristopili  do stanovanjske hiše, pri čemer je eden izmed storilcev zamotil lastnico in jo zvabil  stran od hiše, druga dva storilca pa sta neovirano vstopila v hišo, vendar  pa iz notranjosti nista ničesar odtujila, saj sta bila pri pregledu notranjosti  zalotena  s  strani  lastnice.  Policisti  v  zvezi  opisanega
nadaljujejo z zbiranjem obvestil.

16. 11. 2021 – ZASEG OSEBNEGA AVTOMOBILA NA PODLAGI 23. ČLENA ZPRCP
Policisti  so  imeli  v  postopku voznika osebnega avtomobila, kateri je le tega  vozil brez veljavnega vozniškega dovoljenja. Zaradi opisanega je bilo vozilo vozniku na podlagi 23. člena ZPrCP zaseženo in s pogodbeno avtovleko odpeljano  v hrambo. Policisti bodo zoper voznika podali obdolžilni predlog na pristojno sodišče.

16. 11. 2021 – ZASEG PREPOVEDANE DROGE
Policisti  so v postopku zasegli kapsule z neznano belo prašnato snovjo saj se  sumi,  da  gre za prepovedano drogo. Policisti bodo v primeru pozitivne analize  zoper  kršitelja uvedli hitri postopek z izdajo odločbe o prekršku pri prekrškovnem organu.

17. 11. 2021 – TATVINA GORIVA IZ REZERVOARJA TOVORNEGA VOZILA
Policisti  so  bili  obveščeni  o  tatvini  goriva iz rezervoarja tovornega vozila.  Ugotovljeno  je  bilo,  da  je  storilec  pristopil do parkiranega tovornega vozila in iz rezervoarja le tega odtujil za okoli 750 l goriva. Z opisanim  je  storilec  podjetje  oškodoval za okoli 1.100 EUR. Policisti v zvezi opisanega nadaljujejo z zbiranjem obvestil.

18. 11. 2021 – VLOM V GOSTINSKI LOKAL
Policisti so bili obveščeni o vlomu v gostinski lokal. Ugotovljeno je bilo, da je storilec s primernim orodjem, na vzvod, odprl pritlično okno ter tako prišel  v  notranjosti  gostinskega lokala. Notranjost je pregledal, vendar pri  tem  ni  ničesar odtujil. Z opisanim je storilec lastnika oškodoval za okoli  500  EUR.  Policisti  v  zvezi  opisanega  nadaljujejo  z  zbiranjem obvestil.

18. 11. 2021 – TATVINA ELEKTRIČNEGA SKIROJA
Policisti  so bili obveščeni o tatvini električnega skiroja. Ugotovljeno je bilo, da je storilec iz zaklenjene kolesarnice odtujil zaklenjen električni skiro  znamke  Xiamo  mi  Electric  Scooter  Pro 2 Smart neznanih serijskih številk.  Z  opisanim  je  storilec  lastnico  oškodoval  za okoli 350 EUR. Policisti v zvezi opisanega nadaljujejo z zbiranjem obvestil.

19. 11. 2021 – TATVINA KOLESA
Policisti  so  bili  obveščeni o tatvini kolesa. Ugotovljeno je bilo, da je storilec  na  železniški postaji neovirano pristopil do zaklenjenega kolesa znamke  Kilimanjaro, Sioux 29, črne barve in si ga protipravno prilastil. Z opisanim je storilec lastnico oškodoval za okoli 360 EUR. Policisti v zvezi opisanega nadaljujejo z zbiranjem obvestil.

19. 11. 2021 – VOŽNJA VOZILA POD VPLIVOM PREPOVEDANIH DROG
Policisti  so imeli v postopku voznika osebnega vozila, za katerega je bilo v  postopku ugotovljeno, da le tega vozi pod vplivom prepovedanih drog, saj je  bil  hitri  test  na  slino  – drugo pa pozitiven na prepovedano drogo. Zaradi  omenjenega je bil vozniku odrejen strokovni pregled, katerega pa je odločno   odklonil.  Zaradi  opisanega  so  policisti  vozniku  prepovedali nadaljnjo  vožnjo  in mu začasno odvzeli njegovo vozniško dovoljenje. Zoper voznika bodo policisti podali obdolžilni predlog na pristojno sodišče.

21. 11. 2021 – VOŽNJA VOZILA POD VPLIVOM ALKOHOLA
Policisti  so imeli v postopku voznika osebnega vozila, za katerega je bilo v  postopku  ugotovljeno,  da  le  tega  vozi  pod vplivom alkohola. Zaradi opisanega  so  policisti vozniku prepovedali nadaljnjo vožnjo in mu začasno odvzeli  njegovo  vozniško  dovoljenje. Zoper voznika bodo policisti podali obdolžilni predlog na pristojno sodišče.

OPOZORILO – COVID 19
Vse  občane  pozivamo  k  upoštevanju  vseh  veljavnih predpisov in navodil sprejetih za preprečevanje širjenja bolezni COVID-19, ki so podani s strani pristojnih  ministrstev  in  NIJZ. Prav tako vse občane obveščamo, da je na internetnih   straneh   Policije  (www.policija.si)  objavljena  telefonska številka  za  svetovanje o ukrepih za zajezitev epidemije bolezni covid-19, ki se nanašajo na policijo (Za pogoje prehajanja slovenske meje in omejitev zbiranja pokličite na telefonsko številko Ministrstva za notranje zadeve 01
428 40 00).

OPOZORILO – SAMOZAŠČITA IN KRIMINALITETA
Vse občane pozivamo na večji poudarek pri samozaščitnih ukrepih (zaklepanje vrat  stanovanj,  hiš  in vozil, ustrezno zavarovanje vrednejših predmetov, itd).  Prav  tako  gre posebno pozornost nameniti obiskom neznanih oseb, ki pod  različnimi  pretvezami zbirajo različne predmete oziroma sredstva (ali pa ponujajo različne usluge – električarske storitve, dimnikarske storitve, odvoz materiala, itd), kajti, zaznavamo, da prihaja tudi do tovrstnih oblik kaznivih   ravnanj  (največkrat  nad  starejšimi  osebami),  kjer  storilci zamotijo  oškodovance  (na  zgoraj opisane načine) in nato izvršijo tatvino vrednejših predmetov ali/in denarja iz stanovanjskih objektov.

Policisti  policijske  postaje  Domžale  naprošamo vse, da v primeru pojava kakršnihkoli   posebnosti   (sumljive  osebe,  sumljiva  vozila,  itd)  ali pridobitve  koristnih  informacij,  ki bi pripomogle k ugotovitvi storilcev teh  protipravnih  dejanj,  le  te  sporočijo na Policijsko postajo Domžale (telefonska     številka     01/724-65-80),     na    elektronski    naslov
pp_domzale.pulj@policija.si,  na  brezplačno telefonsko številko 113 ali na brezplačni anonimni telefon številk 080-1200.

Skupaj za varnost. Vaša policija.

Vir: Policijska postaja Domžale

Oglasno sporočilo