Iz arhiva – ampak nismo pozabili!

0
752

Pred dobrimi tremi leti smo predstavili našim bralcem prostorske zagate osnovne šole Preserje pri Radomljah, ki so v tem času prerasle v resen problem,  s katerim se bo morala soočiti nova občinska oblast, ki bo na volitvah pridobila zaupanje občanov.  V tem času je aktualna občinska vlada dala prednost novemu domu krajanov v Študi, ograji pri OŠ Venclja Perka, prostoru za sproščanje ali solarnemu avtobusnemu postajališču, ne da bi želeli zmanjševati pomembnost tem projektom. Pa vendar morajo imeti prednost otroci, na prvo mesto moramo postavljati življenje mladih, za katere tako radi oznanjamo, da so naše največje bogastvo.  Zlobno bi lahko sklepali, da je doslej imela prednost nečimrnost župana in ostalih odločevalcev, v kolikor so sploh prišli do besede.


Prizidek k matični osnovni šoli Preserje bo povečal matično Osnovno šolo Preserje in s tem dolgoročno ali trajno rešil prostorsko stisko. Gre za dozidavo objekta na južno stran šole, ki vključuje gradnjo šestih novih oddelkov, širitev jedilnice in gradnjo dvigala ter ureditev zunanje okolice.

Gradnja prizidka k Osnovni šoli Preserje se bo pričela konec junija 2020 in bo predvidoma trajala eno leto. Med poletnimi počitnicami naslednje leto bo potekalo pridobivanje uporabnega dovoljenja.
Celoten znesek znaša dobrih 1,668 milijona evrov z že vključenim DDV-jem. V tem znesku je zajeta:
– gradnja novega prizidka,
– sanacija starega dela šole, ki po večini obsega del jedilnice, poleg nje pa se bo zgradila tudi nova učilnica za gospodinjstvo,
– v starem delu šole se bo že letošnje poletje montiralo dvigalo in s tem povezane spremembe v nekaterih prostorih znotraj šole.
Poleg gradbeno-sanacijskih del je predvidena tudi kompletna nova zunanja ureditev šole. Na spodnjem delu, kjer bo prizidek, bo tudi dodaten nov vhod v učilnice, igrišče z novimi igrali, uredili bodo novo atletsko stezo za tek in poskrbeli za zaključeno zunanjo ureditev.
Neto tlorisna površina učilnice za gospodinjstvo je 69,9 m2, dimenzija posamezne učilnice (vse učilnice so enake dimenzije) pa znaša 61,1 m2.
Vse skupaj je okoli 750 m2, ker gre še za kabinete, vhode, garderobe, wc.
Urad župana Občine Domžale


Kako gradijo in za kakšno ceno drugod po Sloveniji

Drugi prizidek Šolskega centra Celje predčasno končan

Izgradnja 700 kvadratnih metrov stavbe je trajala 7 mesecev in se je zaključila pred rokom. Objekt je stal približno milijon evrov, v njem pa so prostor našle predvsem specializirane učilnice.

V prizidku so 4 specializirane učilnice, prostori za laboratorijske vaje in praktični pouk, fitnes in večnamenska dvorana.
“Vrednost izdelave projekta, gradnje, prispevkov in nadzora so znašali nekoliko manj od pričakovanj, to je približno 900 tisoč evrov,” je povedal direktor Šolskega centra Celje Igor Dosedla. 170 tisočakov je prispevalo Ministrstvo za izobraževanje, znanost in šport, preostanek so sredstva zavoda.
Večer, 19.5.2020


https://www.domzalske-novice.si/2022/10/13/prostorska-stiska-na-os-preserje-pri-radomljah/

Tudi izgradnja Doma krajanov-gasilskega doma Študa je imela prednost.
https://www.domzalske-novice.si/2022/01/28/na-obrobju-stude-vztrajno-raste-dom-krajanov-gasilski-dom/
Oglasno sporočilo

ODDAJ KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here