Dobro obiskan Peregrinov sejem v Lukovici

0
1964

Če se je pred davnimi leti Lukovice usmilila cesarica Marija Terezija, ki ji je podelila listino za prirejanje sejmov, se jih je letos na praznični dan usmililo vreme.
Prireditelju Turistično olepševalnem društvu Brdo-Lukovica je namreč v dopoldanskem delu praznične sobote namenilo celo nekaj sončnih žarkov. Napovedani slabi vremenski obeti so tokrat ostali neuresničeni in zato so številni obiskovalci napolnili osrednji trg v Lukovici ter kupovali, ogledovali in pokušali številne dobrote domačih lokalnih pridelovalcev in kmetij.
Ponovno je oživela blagovna znamka Črni graben, ki ima pri uporabnikih veljavo, saj vedo, da kar nosi znak Črni graben ni slabo, četudi je pridelano v Črnem grabnu. Znani ponudbi dobrot okoliških kmetij, zapisati je treba, da so nekaterim že v dopoldanskem času pošle pripravljene dobrote, smo tokrat lahko kupili še jabolka kmetije Pri Rous iz Zlatega polja, ki so še vedno odlična. Seveda ni manjkalo čebeljih izdelkov v vseh oblikah, tako medu, kakor medice, številnih mesnih izdelkov, sadik, zelenjave in ostalih dobrot lokalnih pridelovalcev hrane. Sejem z leti pridobiva na veljavi, kar da slutiti tudi prisotnost številnih stojnic iz krajev po celi Sloveniji. Še vedno ostaja tudi odlična priložnost za srečevanje tako sorodnikov kakor znancev in tudi teh srečanj in klepetov je bilo na praznično soboto veliko. Organizatorji TOD Brdo Lukovica že razmišljajo o tem kaj ponuditi in kaj izboljšati za jesenski Lukov sejem, do takrat nam še vedno ostane Rokovnjaška tržnica, vsako soboto v centru Lukovice.

DJD

Oglasno sporočilo

ODDAJ KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here