Judoistka Kamnika Brina Frece postala državna prvakinja!

0
2803

V soboto 27.1. se je v Šenčurju pri Kranju odvijalo DRŽAVNO PRVENSTVO za starejše deklice in dečke U14, kjer je izjemen uspeh požela judoista Judo kluba Kamnik. Brina Frece je postala državna prvakinja, Jakob Plantarič pa je bil deveti.
Judoisti Judo kluba Kamnik so se v soboto 28.1. z Judo klubom Bežigradom in Judo klubom Vrhniko, ki so klubi v poslovni skupini, skupaj udeležili državnega prvenstva za starejše dečke in deklice U14. Podrobneje vam predstavljamo naše tekmovalce, ki trenirajo v Judo klubu Kamnik. Izjemno veseli smo, da vam lahko predstavimo novo DRŽAVNO PRVAKINJO BRINO FRECE!

Brina Frece kategorija do 57kg
Kamniško-bežigrajska junakinja dneva, je vse 3 borbe suvereno dobila in z zmagami nad Najo ŠVALJ (JK Bežigrad), Mašo ZAVRŠNIK (JK Železničar) in Mojco MOŠKON (JK Krško), ki ji je nudila še največ odpora, a Brino sta vodili tako velika želja in moč, da ni bilo dvoma o zmagovalki kategorije do 57 kg in s tem je brina postala DRŽAVNA PRVAKINJA za leto 2018!
Trenerji, ki delajo s kamniškimi tekmovalci:
Janja Lamut, Mitja Lakner, Jure Kuralt (Propricepcija in Moč)

Brina Frece s trenerko Janjo Lamut.

Državna prvakinja Brina Frece.

Kdo je pravzaprav Brina Frece?
Brina je učenka 7. Razreda OŠ Marije Vere iz Kamnika. Z vadbo juda v Judo klubu Kamnik, je pričela pri 8 letih pri trenerki Janji Lamut. Njeni začetki so bili v skupini samih fantov, kjer se nikoli ni počutila odrinjeno, prav nasprotno, uživala je v njihovi družbi, ki so njeni razposajenosti nudili dovolj igrivosti in aktivnosti. Z rednim treningom je napredovala v pravo judoistko in uspešno vzklajuje šport s šolskimi obveznostmi.
Izjava njene trenerke Janje Lamut: »S trudom, nadarjenostjo in vztrajnostjo je Brina prišla do naslova državne prvakinje, kar za nas trenerje ni nikakršno presenečenje. To je dober pokazatelj, da je na dobri poti do visokih ciljev, ki smo si jih zadali. Tudi sama sem izkusila slast zmage državnega prvenstva, saj imam poleg medalj z EP in svetovnih pokalov tudi 14 naslovov državne prvakinje. Želim si, da Brina preseže moje dosežke.«JK Bežigrad group v enotni podobi (JK Bežigrad, JK Kamnik in JK Vrhnika).

Jakob Plantarič kategorija nad 66kg
Potrebno je poudariti, da je naš judoist Jakob tudi s tekmovalcem našega kluba Bežigrad Luko Mahnetom v prvi borbi vseskozi kazal, da ima borbo v svojih rokah, a je nekaj sekund do konca popustil in padel. Luka je na koncu zasedel 2. mesto.
Naslednjo repasažno borbo je kaj hitro zaključil z ipponom proti Špringerju (JK Železničar).
V tretji borbi pa je očitno za trenutek zaspal, kar je Ožbej Rezgoršek (JK Acron SG) izkoristil in presenetil Jakoba z nizkim Seoi nage za ippon, tako je Jakob ostal na 9. mestu, Ožbej pa si je na koncu priboril celo bronasto medaljo, Jakobova priložnost za najvišja mesta pa je splavala po vodi.

Foto by Alja Pirnat
Napisala: Janja Lamut, predsednica JK Kamnik

Oglasno sporočilo