41. Karate-Do “Ruše Cup 2018”; Domžale z medaljami

0
2696

Na že 41. Mednarodnem Karate-Do pokalnem turnirju, ”Ruše 2018”, ki je potekal v športni dvorani Ruše, 10. 2. 2018, je največ uspeha požel Karate tim Romunija, pred Ukrajino in Portugalsko. Poleg Srbije in Madžarske, so na turnirju sodelovali klubi in zveze slovenskih, domačih predstavnikov. Slovenska zveza tradicionalnega karateja je bila s svojimi nastopajočimi zelo močna. Turnirja se je tako kot vsako leto udeležil tudi Karate-Do klub Atom Domžale in s turnirja odnesel 9.medalij. Dve zlati, dve srebrni in pet bronastih, kar je razmeroma zelo dobro, saj so se pomerili z reprezentancami iz Evrope.

Za Domžale je najboljša v svojih vrstah, mladinka Karin Podboršek 1.Dan, v super konkurenci članic, osvojila medaljo za 3.mesto, in potem še pri mladinkah 2.mesto. Domžale so bile zelo dobre v katah ekipno, Karin Podboršek, Andrej Neškoski, Timotej Mršič. V konkurenci držav so dosegli 3.mesto, za Romunijo in Ukrajino. V tehničnem kumiteju so bile Domžale 4. Z dvema medaljama kata in kumite se je izkazala Naja Svetlin. Pri malčkih kate je 1.mesto dosegel Liam letić, 3.mesto Edis Smajić. Žana Šklander je bila tokrat v višji konkurenci kate četrta.
Jakob Šernek je v kumiteju dosegel 2.mesto, Špela Dragar, kate ženske, nižji nivo 1.mesto. Pri veteranih je Igor Zidarič dosegel 4.mesto.

Lepo organiziran mednarodni turnir z veliko začetnico, veliko nastopajočih z veliko medsebojno razliko v kvaliteti. Turnir se je časovno podaljšal in ekipa Domžal se je, na srečo tudi brez poškodb, vrnila v Domžale v nočnih urah.
Domžale so imele na turnirju tudi dva sodnika, igor Zidarič 2.Dan in Sensei Lovrenc Kokalj 6.Dan Renshi med. sodnik. Ekipo Domžal je vodil Andrej Neškoski 1.Kyu, ki je bil po rezultatih, za leto 2017 iz strani SKIF Zveze Slo. proglašen za najperspektivnega športnika, za najperspektivnejšo športnico je bila proglašena Karin Podboršek 1.Dan.
Karate-Do klub Atom Domžale je bil tudi za leto 2017 proglašen za naj klub.

Člani vabijo na vadbo.

https://www.karatedomzale.com

Zenmedia

 

Oglasno sporočilo