Težkoatletski klub Domžale uspešno začel sezono

0
424

Pričela se je nova sezona ekipnega državnega prvenstva v olimpijskem dviganja uteži. Po mednarodnem tekmovanju v Srbiji konec avgusta je TAK Domžale kot aktualni državni prvak tokrat gostoval v knežjem mestu pri CF Celje.
Najboljši tekmovalec na tekmi je bil ponovno Anže Kosmač, ki je v potegu dvignil 130 kg v sunku pa 155 kg. To je bil celo njegov najboljši poteg na tekmovanju letos. Zelo se je izkazal Gregor Šnajder iz Ihana. V potegu je zmogel 110 kg, v sunku pa kar 145 kg s čimer je popravil osebni rekord na tekmi. Blaž Peterka je dvigal brezhibno saj je bil uspešen v vseh šestih poskusih (100 kg+120 kg). Zanesljiv je bil tudi Jernej Orešek (110 kg+ 120 kg) in najmlajši Rok Orešek (80 kg + 85 kg). Petra Pavlič je bila suverena v sunku s 93 kg. Skupno je tako TAK Domžale dosegel 1328 sinclair točk, kar pomeni lep obet pred nadaljevanjem sezone.

Anže Kosmač 155 kg sunek

Eden izmed najbolj zadovoljnih tekmovalcev je bil gotovo mladi Ihanec Gregor Šnajder: »V potegu sem skoraj povsem izpolni svoja pričakovanja, le malo mi je zmanjkalo za 115 kg. V sunku je šlo res dobro, sicer sem začel nekoliko rezervirano na 130 kg v prvem poskusu. Dobro vzdušje v ekipi pa mi je dalo precej potrebnega tekmovalnega naboja za osebni rekord 145 kg v sunku. Veselim se naslednjih tekem, z Anžetom Kosmačem s katerim načrtujeva treninge, nameravava stopnjevati pripravljenost do novembra, ko bo na sporedu državno prvenstvo za posameznike.«
V prihodnjem krogu bo Težkoatletski klub Domžale gostoval v prestolnici pri CF Ljubljana.

Avtor: V.O.
www.tak-domzale.si
FB: Težkoatletski klub Domžale
Instragram: takdomwl

Oglasno sporočilo