Simon Rožman po zmagi nad Ankaranom

0
1385

Sanjski začetek spomladanskega dela sezone. Po dveh odpovednih tekmah, ki sta povzročili precej nenadejanih sprememb v trenažnem procesu, so domžalski nogometaši vendarle odigrali prvo ligaško srečanje v tem koledarskem letu. V Novi Gorici so se rumeni pomerili z Ankaranom, ki so ga zasluženo premagali z rezultatom 0:4.

20171125 9 rozman

Vsi smo že zelo nestrpno pričakovali prvi obračun, ki se je izšel po naših željah. Igralcem bi čestital za zasluženo zmago. Dosegli smo jo proti zelo dobremu nasprotniku, ki je v uvodnih dveh tekmah vknjižil štiri točke. Po vsebinski plati smo izpolnili vse cilje, ki smo si jih zadali pred tekmo, tako da lahko z zadovoljstvom govorimo o uspešnem začetku spomladanskega dela,“ je uvodoma dejal trener Simon Rožman, ki je svoje moštvo popeljal do pete zaporedne zmage v prvoligaškem tekmovanju.

Le to so rumeni dosegli ob zelo učinkoviti predstavi, s katero so kar štirikrat zatresli mrežo Ankarana. Dvakrat je bil uspešen Dario Melnjak, po en zadetek pa sta dosegla Marko Alvir in Lovro Bizjak. “Stremimo k napadalni in agresivni igri. Tudi v zgoščeni seriji tekem, ki so pred nami, ne bomo odstopali od naše filozofije. Naši cilji so večplastni, vsako minuto na igrišču pa morajo fantje izkoristiti za dokazovanje. Tega se dobro zavedajo, kar se odraža tudi v njihovi energiji za delo in napredek,“ poudarja 34-letni trenerski strokovnjak.

nkd 3

Nov izziv čaka domžalsko zasedbo že v soboto, ko v Športni park Domžale prihaja Gorica. Z novogoriškim moštvom smo se v tej sezoni pomerili dvakrat – prva tekma se je končala brez zmagovalca, na drugi pa so se treh točk veselili varovanci Simona Rožmana. “Uspešno smo premostili izjemno zahteven prehod iz umetne na naravno travo, kjer smo prvič po dveh tednih za krajši čas vadili šele včeraj. Hitra prilagoditev na naravno površino me zelo veseli, še bolj pa me pomirja dejstvo, da ta prehod ni prinesel kakšnih zdravstvenih težav. V polni zasedbi, po odsluženi kazni se v kader vrača tudi Vetrih, v soboto pričakujemo Gorico. Čakajo nas trije dnevi za pripravo na tekmo in analizo prikazanega. Naš cilj mora biti ponoviti dobre stvari iz današnje tekme in pred domačimi navijači prikazati čim boljšo predstavo,“ je še dodal najmlajši trener v prvoligaškem tekmovanju.

Besedilo: Alen Obrez
Foto: Lado Vavpetič & Alen Obrez

Oglasno sporočilo