ŽIVLJENJENJE JE KREACIJA, likovna razstava Miomire Šegina v MGC Bistrica, Domžale

0
1606

Pričujoča razstava je prva, ki jo avtorica postavlja na ogled v tem izboru. Večina del so akrili, nekaj pa je akvarelov s katerimi se preizkuša zadnjih pol leta pod mentorstvom slikarja Vinka Železnika.

Rada se srečuje z obrazi, ki imajo za seboj zgodbo. Takšni so Astrid Lindgren in njena uporniška Pika Nogavička, »mati« Frana Maslja Podlimbarskega, Ženska z mačko, Eva in Adam v preletu, Jean Goodall – prva raziskovalka šimpanz v naravi, Nikola Tesla z bliskovitimi idejami, ki jih koristimo in občudujemo še danes… Človek je kreativno in subtilno bitje in če ga tega oropaš, od njega ostane bore malo.

Koliko trenutkov je moč ujeti v to posodo, imenovano – življenje? O tem bi nam lahko veliko povedali stanovalci doma MGC. Njim je posvečena razstava »Življenje je kreacija«, še posebej ženskam, ki v marcu praznujejo mednarodni dan žena in materinski dan.

Ženske, bodimo ponosne nase, saj naredimo veliko dobrega ne da bi dočakale hvale ali pohvale kajti takšna je usoda skromnih kreatoric življenja.

Razstava je na ogled do konca marca.

Za prostor se iskreno zahvaljujem centru MGC-Bistrica.

Miomira Šegina

8.3.2018

Oglasno sporočilo