Domžalski nogometaši so končali izjemno serijo neporaženosti, ki je trajala kar štirinajst tekem

0
1786

V tem času so vknjižili izjemnih trinajst zmag, grenkobe poraza pa niso okusili natanko šest mesecev. Včeraj so brez točk žal ostali v Celju, kjer so domači slavili z rezultatom 2:1.

nkd 14 rozman

Srečanje nam žal ne bo ostalo v lepem spominu, saj so ga zaradi poškodb predčasno morali končati kar trije domžalski nogometaši. Senijad Ibričić je igro zapustil že v tretji minuti, Zeni Husmani je močan udarec prejel sredi prvega polčasa in nato v garderobi ostal med premorom, v drugem delu pa je iz igre moral oditi še Matija Širok. Natančno stanje poškodb vseh treh nogometašev bo znano po dodatnih zdravniških pregledih, a je že jasno, da na sredini tekmi z Ankaranom zagotovo ne bo nastopil nekdanji reprezentant Bosne in Hercegovine, ki mu je eden domačih nogometašev povzročil raztrganino na zunanjem delu gležnja, zaradi katere je v celjski bolnišnici prejel sedem šivov. Neugodna udarca sta med tekmo prejela tudi Agim Ibraimi in Ajdin Mulalić, ki sta vseeno stisnila zobe in srečanje nadaljevala ob močnih bolečinah.

Serija nesrečnih dogodkih rumenih bojevnikov, ki so tokrat nastopili v belih dresih, ni potolkla, ampak jim je vlila dodatnih moči. Po zaostanku z dvema zadetkoma razlike so v drugi polčas krenili še precej bolj napadalno in skozi celotno nadaljevanje ogrožali domača vrata. Pripravili so si nekaj izjemnih priložnosti, a uspeli le enkrat premagati razpoloženega vratarja Jurharja. Odlično akcijo sta z zadetkom kronala mlada Matija Rom in Shamar Nicholson, ki je dosegel svoj drugi zadetek v tej sezoni.

Videli smo zanimivo in zelo gledljivo tekmo. Od prve minute smo si želeli prevzeti pobudo, a sta nas le nekaj trenutkov zatem presekali poškodbi Ibričića in Husmanija. Hitro smo se znašli v zaostanku in na polčas odšli ob dveh prejetih zadetkih. V nadaljevanje smo krenili z izredno borbeno igro, s katero smo si pripravili številne obetavne situacije za zadetek. Vsekakor nam je žal neizkoriščenih priložnosti, ki bi tekmo lahko preverile v drugo smer. Kakorkoli, fantje si zagotovo zaslužijo vse pohvale za borbenost,“ je po tekmi dejal trener Simon Rožman, ki je z moštvom v zadnjih mesecih napravil čudovito serijo, ki se je žal zaključila na včerajšnji tekmi. Kar trinajst zmag na štirinajstih tekmah neporaženosti je dosežek, ki ga ni moč pogosto videti v prvoligaških tekmovanjih.

“Za nami je izjemen niz, ki so ga fantje dosegli z trdim delom. Vedeli smo, da se bo enkrat končal, a se s tem nismo obremenjevali. Poraz nas ne bo vrgel iz tira, vsekakor pa mi je izredno žal vseh teh poškodb, ki smo jih žal staknili na včerajšnji tekmi. Vedeli smo, da nas bo nasprotnik skušal onemogočiti na vse načine in to jim je danes tudi uspelo. Upamo, da bodo natančnejši pregledi prinesli boljše novice in da bodo vsi čim prej spet z nami,“ je še dodal domžalski strateg, ki ob tem poudarja: “Do konca tekmovanja nas čaka še sedem tekem. Brez dvoma bomo ostali zvesti svoji vsebini, ki nam je prinesla obilo zadovoljstva v zadnjih mesecih, vsekakor pa se bomo borili do zadnje ligaške minute v tej sezoni.“

Naslednjo tekmo bodo domžalski nogometaši odigrali že v sredo, ko v Športni park prihaja zasedba Ankarana. Srečanje s primorskim moštvom se bo začelo ob 18. uri.

Besedilo: Alen Obrez
Foto: Lado Vavpetič

Oglasno sporočilo