Na državnih prvenstvih štiri kolajne za upe iz SSK Mengeš

0
1162

Še pred zaostritvijo ukrepov proti širitvi pandemije novega koronavirusa so prireditelji pod streho spravili vsa poletno-jesenska državna prvenstva v smučarskih skokih. Na članskem v Kranju je imel SSK Mengeš dva predstavnika: ob 24-letnem Anžetu Lanišku, ki je pristal na petem mestu, se je med slovensko elito predstavil tudi obetavni 16-letni Taj Ekart, ki je tekmo na 110-metrski skakalnici pod Šmarjetno goro končal na 27. mestu.

Na državnem prvenstvu za mlajše kategorije v Velenju so si mengeški upi priskakali štiri kolajne. Benjamin Bedrač (do 15 let) se je ovenčal z bronastim odličjem, Nik Bergant Smerajc (do 14 let) pa s srebrnim, oba pa sta se skupaj z Alenom Pestotnikom in Timotom Šimnovcem veselila še tretjega mesta na ekipni preizkušnji za državno prvenstvo (do 15 let). V posamični konkurenci sta si Timo Šimnovec (do 14 let) in Alen Pestotnik med 55 tekmovalci priskakala petnajsto oziroma 19. mesto.

Med deklicami, starimi do 13 let, se je Živa Andrić okitila s srebrno kolajno, med enako mladimi dečki pa sta Alen Pestotnik in David Vrhovnik zasedla trinajsto oziroma 38. mesto. V konkurenci dečkov, starih do 12 let, sta Erik Tomažič in Jaka Perne s četrtim oziroma petim mestom obstala tik pod zmagovalnim odrom. Na ekipni preizkušnji za državno prvenstvo do 13 let je mengeška zasedba (v postavi Živa Andrić, Jaka Perne, Alen Pestotnik in Erik Tomažič) zasedla šesto mesto.

Ob tem kaže še omeniti, da se je Nik Bergant Smerajc v začetku prejšnjega meseca udeležil tudi iger OPA v Hinterzartnu, kjer je v konkurenci skakalcev iz Avstrije, Nemčije, Švice in Slovenije skočil na osmo mesto.

Že po tradiciji novembra tekem ni na sporedu, ta mesec je praviloma namenjen kondicijskim treningom in (nadaljnji) pripravi za zimsko sezono. Kdor si želi prav tako postati smučarski skakalec in biti vrhunsko telesno pripravljen, lahko pokliče na telefonski številki 041/767-397 (Boštjan Ekart) in 041/750-404 (Aleš Selak), na katerih bo dobil vse potrebne informacije o klubu in treningih.

Besedilo: Š. M.
Foto: Andrej S.

Oglasno sporočilo

ODDAJ KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here