Motoristi varno na cesti 2018

0
2258

Motorist varno na cesti 2018 je preventivna akcija, ki jo že nekaj let na parkirišču pred Avto Kveder v Lukovici pripravlja AMD Lukovica skupaj z AMZS, PGD Lukovica in PGD Prevoje, Slovensko Policijo, ki so jo tokrat zastopali policisti PP Domžale in PPP Ljubljana, ter reševalci. Tokratna akcija ni namenjena samo najbolj ogroženim udeležencem v prometu, v to skupino namreč sodijo motoristi, ampak tudi vsem ostalim udeležencem v prometu.
Svoje delo in pripomočke, ki jih uporabljajo pri delu so tako pokazali policisti, gasilci, ki so poleg opreme prikazali tudi gašenje požara z gasilnim aparatom na prah. A ne le pokazali, mlajši udeleženci so lahko z njim pogasili pravi požar. Za najmlajše je bilo poleg risanja v AMZS-jevem kotičku zanimivo še gašenje z vedrovko, bolje kako uspeti čim prej zadeti tarčo z curkom vode, ki ni vedno enak. A ne le to, ostala jim je še vožnja po poligonu z trial električnim motorjem, ali z avtomobilčki na električni pogon.
Malce večji so svoje znanje vožnje preizkusili na simulatorju, še malce večji so poskusili tudi z oživljanjem ponesrečenca. Ker je bil namen tokratnega druženja ozavestiti motoriste, saj je pred vrati čas, ko bodo svoje jeklene konjičke po dolgem času zapeljali na ceste, so se mnogi spopadli, seveda pod budnim očesom inštruktorja z vožnjo na poligonu. Napake, oziroma majhne pomanjkljivosti, so skušali skupaj z inštruktorjem takoj odpraviti, da bi bila vožnja v užitek in varna.
Pohvalno je, da pred sezono AMD Lukovica že nekaj let pripravi dan, ki je namenjen motoristom, a ne le onim, ampak vsem, ki jim ni vseeno za varnost v prometu. Hitro je hitro prehitro in neizkušenost ter nepripravljenost nas lahko pripelje do nesreče, zato je prav, da svoje znanje tako teoretično kot praktično ponovimo oziroma obnovimo. Pomena preventive se zavedajo tudi vsi tisti, ki so priskočili na pomoč pri izvedbi akcije Motoristi varno na cesti 2018 z namenom, da bi bilo manj nesreč. Naj motoristična sezona mine brez nesreč med motoristi in ostalimi udeleženci v prometu.

djd

Oglasno sporočilo