Športni park v Trnjavi počasi, a vztrajno raste

0
2613

Zgodovina se ponavlja, med tem ko smo leta nazaj med prvomajskimi prazniki udarniško gradili hiše, ulivali temelje, plošče in še kaj, so počasi a vztrajno prišli drugi časi, bolj moderni, beton pripeljejo z hruško in plošča je gotova v  dveh ali treh urah in zato ne potrebujemo cele čete delavcev.

V Trnjavi udarniško delo še živi, saj se je na drugi praznični dan 2. maja v športnem parku Trnjava zbralo mlado in staro in pričelo z  udarniškim delom, ki ima sicer svojo definicijo in pomeni prostovoljno (beri obvezno delo poleg službe) v komunističnih časih, posebej takoj po vojni v 50-ih letih z uporabo znanih strojev lopata, kramp, šajtrga. Tokratna delovna akcija ni spadala v te okvire, le ime smo si sposodili.  Če smo v preteklem letu, kljub neljubim obiskom uspeli z pomočjo strojev in strokovnjaka za travo Martina Vilarja iz Doba ozeleniti igrišče, je tokrat prišlo na vrsto ročno delo. No, sem ter tja je v pomoč priskočil tudi kakšen stroj a večino del smo opravili ročno.

Člani NK Črni graben na pomoč niso prišli, ampak se pripeljali z kolesi in obenem delovno akcijo izkoristili še za kondicijske priprave. Tako smo poleg nasutja nogometnega igrišča z mivko,  postavili zaščitno ograjo, uredili igrala, peskovnik in pripravili še osnove za odbojkarsko igrišče z mivko. Čeravno se niso vsi odzvali povabilu ŠKD Bregar jih je bilo še vedno toliko, da smo lahko počistili še gozd za igriščem in naredili tribuno. In ker prazen žakelj ne stoji pokonci, smo bili deležni številnih dobrot domačih gospodinj, naj si bo to kavica, ali sveže pečene sladke dobrote.  Malica, bolje kar kosilo za mnoge, je bila v obliki piknika in to enkratnega za kar gre zahvala kuharjema in tistim pridnim ženam, ki so pripravile vse, kar k pikniku sodi. Čeprav potem, ko se naješ, prija malce počitka, tokrat ni bilo tako. Bilo še  kar nekaj dela, da bo športni park takšen, kakor smo načrtovali, v veselje Marjana Pozniča, ki vse to gleda iz onostranstva.  Na koncu smo ugotavljali, da se je resnično veliko naredilo, a, da je ostalo še kar nekaj nedokončanih del, ki bodo morala počakati na naslednjo delovno akcijo.

djd    

      

 

Oglasno sporočilo