Kronika Policijske postaje Domžale za obdobje od 14. 5. do 20. 5. 2018

0
1773

14. 5. 2018
TATVINA GORIVA IZ TOVORNEGA VOZILA NA POČIVALIŠČU LUKOVICA
Policisti PP Domžale so bili obveščeni o tatvini goriva iz tovornega vozila na počivališču Lukovica. Ugotovljeno je bilo, da je neznani storilec na parkirišču počivališča BS Petrol Lukovica na naslovu Lukovica, Koseskega 1 s poškodovanjem ključavnice vlomil v rezervoar tam parkiranega tovornega vozila in iz njega odtujil cca. 400 litrov dizelskega goriva. Z opisanim dejanjem je neznani storilec lastnika oškodoval za okoli 900 EUR. Policisti v zvezi opisanega nadaljujejo z zbiranjem obvestil.

15. 5. 2018
VLOM V AVTOMOBIL V MENGŠU
Policisti PP Domžale so bili obveščeni o vlomu v osebni avtomobil v Mengšu. Ugotovljeno je bilo, da je neznani storilec z razbijanjem stekla prišel v vozilo in iz njega izvršil tatvino več kosov različnega električnega orodja. Z opisanim dejanjem je neznani storilec lastnika oškodoval za okoli 2.500 EUR. Policisti v zvezi opisanega nadaljujejo z zbiranjem obvestil.

15.5. 2018
PROMETNA NESREČA S TELESNIMI POŠKODBAMI V ZGORNJIH JARŠAH
Policisti Policijske postaje Domžale so bili obveščeni o prometni nesreči s telesnimi poškodbami v Zgornjih Jaršah. Ugotovljeno je bilo, da je voznik
osebnega avtomobila, zaradi vožnje z neprilagojeno hitrostjo trčil v drugo vozilo. V nesreči je bila ena oseba lahko telesno poškodovana in bo sama
iskala zdravniško pomoč. Povzročitelju so policisti zaradi kršitve ZPrCP izdali plačilni nalog.

15. 5. 2018
VLOM V STANOVANJSKO HIŠO V BREZJAH PRI DOBU
Policisti PP Domžale so bili obveščeni o vlomu v hišo v Brezjah pri Dobu. Ugotovljeno je bilo, da je neznani storilec na vzvod vlomil v hišo ter gospodarsko poslopje pri hiši ter izvršil tatvino motorne vrtne kosilnice ter motorne žage Husqvarna. Z opisanim dejanjem je neznani storilec lastnika oškodoval za okoli 1.000 EUR. Policisti v zvezi opisanega nadaljujejo z zbiranjem obvestil.

15. 5. 2018
VLOM V GARAŽO V MENGŠU
Policisti PP Domžale so bili obveščeni o vlomu v garažo v Mengšu. Ugotovljeno je bilo, da je neznani storilec skozi okno vlomil v garažo in iz nje izvršil tatvino traktorske vrtne kosilnice znamke Husqvarna. Z opisanim dejanjem je neznani storilec lastnikco oškodoval za okoli 3.000 EUR. Policisti v zvezi opisanega nadaljujejo z zbiranjem obvestil.

15. 5. 2018
ZAČASNI ODVZEM VOZNIŠKEGA DOVOLJENJA V ŽELODNIKU
Policisti PP Domžale so imeli v Želodniku v postopku voznico začetnico osebnega avtomobila, katera je v naselju prekoračila hitrost za 37 km/h nad dovoljeno hitrostjo. Voznici je bilo začasno odvzeto njegovo vozniško dovoljenje katerega bodo policisti z obdolžilnim predlogom poslali na pristojno sodišče.

16. 5. 2018
PONAREJEN BANKOVEC V DOMŽALAH
Policisti PP Domžale so bili obveščeni o ponarejenem bankovcu v NLB banki v Domžalah. Ugotovljeno je bilo, da je neznani storilec ponaredi bankovec za 20 EUR in ga vnovčil v gostinskem lokalu. Policisti so proti Zapisniku zasegli navedeni bankovec, katerega bodo poslali v ekspertizo. Policisti v zvezi opisanega nadaljujejo z zbiranjem obvestil.

16. 5. 2018
VLOM V KOLESARNICO V MENGŠU
Policisti PP Domžale so bili obveščeni o vlomu v kolesarnico pri hiši v Mengšu. Ugotovljeno je bilo, da je neznani storilec vlomil skozi vhodna vrata kolesarnice in iz nje izvršil tatvino sivega moškega treking kolesa znamke Valy in črnega ženskega treking kolesa znamke Univega. Z opisanim dejanjem je neznani storilec lastnika oškodoval za okoli 800 EUR. Policisti v zvezi opisanega nadaljujejo z zbiranjem obvestil.

16. 5. 2018
POSKUS ROPA NA RODICI
Policisti PP Domžale so bili obveščeni o poskusu ropa na Rodici. Ugotovljeno je bilo, da sta na ŽP na Rodici do mladoletnika pristopila dva mlajša neznanca in od njega zahtevala denar. Ker denarja nista dobila sta ga pretepla, zaradi česar je iskal zdravniško pomoč v ZD Domžale ter kasneje v KC LJ. Za obema storilcema policisti še poizvedujejo in bodo po izsleditvi zoper oba podali kazenska ovadbo na pristojno sodišče.

17. 5. 2018
TATVINA KOLES Z DVEH AVTOMOBILOV V ZABORŠTU
Policisti PP Domžale so bili obveščeni o tatvini koles z dveh avtomobilov v Zaborštu. Ugotovljeno je bilo, da je neznani storilec preplezal žičnato ograjo podjetja ter tako prišel na parkirišče, kjer je z dveh avtomobilov demontiral vseh osem platišč s pnevmatikami in jih odnesel neznano kam. Z opisanim dejanjem je neznani storilec podjetje oškodoval za okoli 2.000 EUR. Policisti v zvezi opisanega nadaljujejo z zbiranjem obvestil.

18. 5. 2018
TATVINA KOLESA V DOMŽALAH
Policisti PP Domžale so bili obveščeni o tatvini kolesa v Domžalah. Ugotovljeno je bilo, da je neznani storilec v Domžalah na Breznikovi cesti, odtujil tam parkirano žensko kolo znamke Woodsun, Velo de ville, črne barve, NN številk okvirja. Z opisanim dejanjem je neznani storilec oškodoval lastnika za okoli 160 EUR. Policisti v zvezi opisanega nadaljujejo z zbiranjem obvestil.

18. 5. 2018
ZAČASNI ODVZEM VOZNIŠKEGA DOVOLJENJA V MENGŠU
Policisti PP Domžale so imeli v Mengšu v postopku voznika osebnega avtomobila, kateri je le tega vozil pod vplivom alkohola (0,71 mg/l). Vozniku je bilo začasno odvzeto njegovo vozniško dovoljenje katerega bodo policisti z obdolžilnim predlogom poslali na pristojno sodišče.

19. 5. 2018
VLOM V STANOVANJSKO HIŠO V RAČNEM VRHU
Policisti PP Domžale so bili obveščeni o vlomu v hišo v Račnem vrhu. Ugotovljeno je bilo, da je neznani storilec na vzvod vlomil skozi dvoja vrata stanovanjske hiše in tako prišel v notranjost, katero je pregledal ter odtujil nakit. Z opisanim dejanjem je neznani storilec lastnika oškodoval za okoli 8.000 EUR. Policisti v zvezi opisanega nadaljujejo z zbiranjem obvestil.

19. 5. 2018
VLOM V STANOVANJSKO HIŠO V HOMCU
Policisti PP Domžale so bili obveščeni o vlomu v hišo v Homcu. Ugotovljeno je bilo, da je neznani storilec na vzvod vlomil v hišo, katero je pregledal, vendar iz nje ni ničesar odtujil. Z opisanim dejanjem je neznani storilec lastnika oškodoval za okoli 3.000 EUR. Policisti v zvezi opisanega nadaljujejo z zbiranjem obvestil.

20. 5. 2018
TATVINA KOLESA IN NEREGISTRIRANEGA KOLESA Z MOTORJEM V NOŽICAH
Policisti PP Domžale so bili obveščeni o tatvini kolesa in neregistriranega kolesa z motorjem v Nožicah. Ugotovljeno je bilo, da je neznani storilec iz dvorišča stanovanjske hiše odtujil tam parkirano gorsko kolo znamke Scott, črno sive barve in neregistrirano kolo z motorjem znamke Piaggio, modre barve. Z opisanim dejanjem je neznani storilec lastnika oškodoval za okoli 400 EUR. Policisti v zvezi opisanega nadaljujejo z zbiranjem obvestil.

20. 5. 2018
VLOM V STANOVANJSKO HIŠO V DOMŽALAH
Policisti PP Domžale so bili obveščeni o vlomu v stanovanjsko hišo v Domžalah. Ugotovljeno je bilo, da je neznani storilec na vzvod, skozi balkonska vrata, vlomil v stanovanjsko hišo, ter iz notranjosti odtujil več kosov zlatnine, signalno pištolo in bakreno škatlo za zlatnino. Z opisanim dejanjem je neznani storilec lastnika oškodoval za okoli 4.000 EUR. Policisti v zvezi opisanega nadaljujejo z zbiranjem obvestil.

Na območju Policijske uprave Ljubljana je zaznan porast kaznivih dejan tatvin iz stanovanjskih hiš, storjenih na posebno predrzen način, kjer skupine storilcev iščejo ranljive osebe (starejši ljudje, zaselki…)pri čemer jih zamotijo s pogovorom in zvabijo iz hiše s pogovorom z raznimi pretvezami (sprašujejo za pot, povedo da so iz komunalnega ali telekomunikacijskega podjetja, da bodo napeljeval kable, prosijo za vodo, ipd.) Drugi tatovi medtem vstopijo v dom ter kradejo denar in vrednejše predmete. Policijska postaja poziva občane, da zaklepajo vrata, zapirajo okna in doma ne hranijo večjih vsot denarja, prav tako občani naj ne spuščajo neznancev v svoj dom, razgovor z njimi pa opravijo na varni razdalji, pri odhodu od doma naj pustijo prižgano luč in se dogovorijo s sosedi, da bodo pozorni tudi na njihov dom.

Policisti policijske postaje Domžale naprošamo vse, da v primeru pojava kakršnihkoli posebnosti (sumljive osebe, sumljiva vozila, itd) ali pridobitve koristnih informacij, ki bi pripomogle k ugotovitvi storilcev teh protipravnih dejanj, le te sporočijo na Policijsko postajo Domžale (telefonska številka 01/724-65-80), na elektronski naslov pp_domzale.pulj@policija.si, na brezplačno telefonsko številko 113 ali na brezplačni anonimni telefon številk 080-1200. Do prihoda policistov občani naj ne hodijo tam, kjer so se gibali tatovi in naj ne premikajo predmetov, s katerimi so bili tatovi v stiku.

Vir: Policijska postaja Domžale

Oglasno sporočilo