Dekleta z novimi mednarodnimi izkušnjami iz Cordial Cupa

0
1999

Naša dekleta so minuli vikend sodelovala na mednarodnem turnirju Cordial Cup, ki se je odvijal v bližini Kützbuhla, v kraju Hopfgarten. Letos je potekal že deveti Cordial Cup za dekleta U15 in 21. turnir za fante selekcij U11, U13 in U15.

Cordial Cup je izpolnil in presegel vsa naša pričakovanja. V petek so dekleta sodelovala na otvoritveni prireditvi, kjer se je predstavilo vseh 164 ekip, ki je sodelovalo na letošnjem turnirju (ena izmed njih, je bila tudi selekcija U11 iz NK Radomlje). Na otvoritvi so naša lahko okusila kakšen občutek je sodelovati na tako velikem in priznanem turnirju, kjer so se merila z najboljšimi ekipami iz tujine.
V soboto so bile na sporedu tekme skupinskega dela. Naša dekleta so se najprej pomerila z ekipo TFV Auswahl. Nasprotnice so hitro zadele dva gola, naša dekleta so nato znižala rezultat na 2:1. V naslednjih napadih so imele naše šampionke kar nekaj priložnosti, ki jih niso izkoristile, nasprotnice pa so izkoristile naše začetniške napake in vsako napako kronale z zadetkom. Končni rezultat tekme je bil 4:1 za ekipo Auswahla, gol za naša dekleta je dosegla Nuša Kladnik. Dekleta so se mogoče rahlo prestrašila prve tekme, prav tako pa izredno ozko igrišče ni dopuščalo kombinatorne igre, kar so nasprotnice učinkovito izkoriščale z dolgimi podajami.

Po porazu je sledila tekma s francoskim AS Ilzach Modenheim. Naša dekleta so v tekmo stopile odločneje, po dobrih polovici igre so naša dekleta že vodila s tremi goli prednostmi, hattrick je dosegla Manca Suhoveršnik. V zadnji minuti so nasprotnice znižale rezultat, tako da se je tekma končala s končnim izidom 3:1 za naša dekleta.
Tretja tekme skupine je bila za naša dekleta najzahtevnejša, saj so bile nasprotnice branilke lanskoletnega naslova, ki so ga zasluženo osvojile tudi na letošnjem turnirju. Po zadetku TSG 1899 Hoffenheim v prvi minuti so se naša dekleta pobrala in zaigrale odločneje. Priigrale so si nekaj priložnosti, ki jih niso izkoristile, nasprotnice pa so zasluženo zadele še en zadetek. Pohvaliti moramo našo vratarko Živo Galjot, ki je z nekaj herojskimi obrambami rešila našo mrežo. Kljub porazu so dekleta prikazala čvrsto in borbeno predstavo, vendar so bile Nemke enostavno boljše.
Na zadnji sobotni tekmi so se naša dekleta pomerile z  VFB Obertürkheim. Tudi na tej tekmi so prevladovale v vseh fazah igre in zasluženo osvojile vse tri točke, za naše so zadele Manca Suhoveršnik, Maša Černivšek in Nina Sofia McQuarrie. Sobotni dan so tako po dveh porazih in dveh zmagah zaključile na tretjem mestu v skupini.
V nedeljo je sledil nov igralni dan za naša dekleta, ki so se glede ena tretje mesto v skupini potegovala od 9. do 12. mesta. Kot prve nasprotnice jih je čakal znameniti ženski klub Vfl Wolfsburg. Dekleta so se na tekmo dobro pripravila in prevladovale na igrišču. V prvi polovici igre je Manca Suhoveršnik z borbeno predstavo zasluženo zadela za vodstvo naših šampionk. Do konca tekme smo spremljali napeto srečanje, obe ekipi sta imeli priložnosti, ki jih nista izkoristili. Nato pa se je zgodil odločilen trenutek tekme, ko so v sporno dolgem podaljšku nasprotnice v zadnji sekundi tekme zadele iz razdalje. Po izenačenem izidu v rednem delu so sledili kazenski streli, kjer so bile nasprotnice boljše z rezultatom 4:3. Ne glede na grenek poraz, si dekleta zaslužijo vse pohvale, saj so prikazale, da se lahko z borbeno in srčno igro kosajo prav z vsemi kakovostnimi tujimi ekipami.
Po porazu jih je nato čakala tekma za 11. mesto, kjer so se pomerile z MSG Bad Vilbel. Dekleta so prikazale lepo kombinatorno igro in zasluženo osvojile končno 11. mesto.
Veseli smo, da so dekleta imela priložnost sodelovanja na Cordial Cupu, ne dvomimo, da jim bo turnir ostal v dobrem spominu. Dekletom čestitamo za vse srčne predstave in jim želimo veliko sreče in nogometnega znanja, ko se bodo 3. 6. 2018 na finalnem turnirju borile za naslov državnih prvakinj v kategoriji deklet U15.

VSI ZA ŠAMPIONKE RUMENE!

M. J.

Oglasno sporočilo