Simon Rožman: “Ne le cilj, pomembna je tudi pot”

0
1706

nkd 14

Pričakovali smo takšno tekmo. Želeli smo se prikazati v napadalni luči, kar nam je večji del srečanja tudi uspevalo. Imeli smo sicer težave s prebijanjem zgoščene obrambe Olimpije, a smo vseeno vedeli, da si bomo s potrpežljivo igro pripravili tudi določene priložnosti. V drugi polčas smo odlično krenili, hitro povedli, nato pa se je zgodila ta situacija, iz katere so Ljubljančani izenačili. Vseeno je treba fantom čestitati za borbenost, pokazali so karakter in nepopustljiv obraz. Hkrati pa smo še enkrat izpostavili tisto, kar smo delali skozi celotno sezono,“ je po tekmi dejal domžalski trener Simon Rožman, ki je svoje nogometaše popeljal do tretjega mesta v Prvi ligi Telekom Slovenije. Rumeni so osvojili 73 točk, vknjižili dvaindvajset zmag ter po sedem zmag in porazov. Skozi celotno sezono so kazali prepoznavno napadalne igre, s katerimi so dosegli največ zadetkov med vsemi moštvi lige.

S tretjim mestom so si znova priigrali uvrstitev v Evropo, kjer bodo že kmalu začeli s pisanjem novega poglavja v klubski zgodbi. “Za nami je izredno lepih dvanajst mesecev, od odličnih iger v Evropi, do zelo zanimivh tekem v prvoligaškem tekmovanju. V tem času smo občutno napredovali, vseskozi delovali ob odlični atmosferi, tako da lahko z zadovoljstvom gledamo na opravljeno. Vseskozi poudarjam, da ni pomemben le cilj, ampak predvsem tudi pot,“ se je na doseženo v tej sezoni ozrl 35-letni trenerski strokovnjak, ki bo svoje varovance znova zbral 11. junija, ko se začnejo priprave na novo sezono.

nkd 18 rozman

Na premor odhajamo mirni, saj imamo vse pripravljeno in načrtovano do prvega kola kvalifikacij za evropsko ligo. V teh dveh tednih se bomo spočili, zbrali nove moči, nato pa v sezono krenili optimistično in z novimi cilji. Izzivov ne bo manjkalo, a se jih vsekakor veselimo. Videli bomo, kaj bo prinesel prestopni rok, vsekakor pa bomo skušali nekoliko osvežiti našo zasedbo,“ je še poudaril domžalski strateg.

Besedilo: Alen Obrez
Foto: Lado Vavpetič

Oglasno sporočilo