Kronika policijske postaje Domžale (od 24.5. do 30.5.2021)

0
785

24. 5. 2021
ZASEG OSEBNEGA AVTOMOBILA NA PODLAGI 23. ČLENA ZPrCP
Policisti so imeli v postopku voznika osebnega avtomobila, za katerega je bilo ugotovljeno, da le tega vozi brez veljavnega vozniškega dovoljenja. Policisti so vozniku njegov osebni avtomobil na podlagi 23. člena ZPrCP zasegli in ga s pogodbeno avtovleko odpeljali v hrambo. Policisti bodo zoper voznika podali obdolžilni predlog na pristojno sodišče.

24. 5. 2021
VOŽNJA OSEBNEGA AVTOMOBILA POD VPLIVOM ALKOHOLA

Policisti so imeli v postopku voznika osebnega avtomobila, za katerega je bilo ugotovljeno, da le tega vozi pod vplivom alkohola. Policisti so vozniku odvzeli njegovo vozniško dovoljenja, katerega bodo skupaj z obdolžilnim predlogom poslali na pristojno sodišče.

25. 5. 2021
TATVINA DELOV OSEBNEGA AVTOMOBILA

Policisti so bili obveščeni o tatvini delov osebnega avtomobila. Ugotovljeno je bilo, da je neznani storilec iz parkiranega, zaklenjenega, osebnega avtomobila BMW, 318, z razbijanjem stekla, vstopil v njegovo notranjost in iz notranjosti odtujil zračno blazino, del armaturne plošč, iz zunanjosti pa platišča s pnevmatikami, pokrov motorja, prednji odbijač z nameščeno reg. tablico. Z opisanim dejanjem je storilec lastnika oškodoval za okoli 2.400 EUR. Policisti v zvezi opisanega nadaljujejo z zbiranjem obvestil.

26. 5. 2021
ZASEG PREPOVEDANE DROGE

Policisti so imeli v postopku osebo, katera je imela v posesti manjšo količino prepovedane droge. Zoper osebo bodo policisti uvedli hitri postopek z izdajo odločbe pri prekrškovnem organu.

27. 5. 2021
VLOM V PODJETJA

Policisti  so bili obveščeni o vlomu v podjetja. Ugotovljeno je bilo, da je neznani  storilec  preplezal  kovinsko  ograjo  in  pristopil  do  več oken proizvodne  hale  podjetja, kjer je z razbijanjem stekla na oknih poizkušal vstopiti  v  objekt,  vendar  je  odstopil.  Neznanec  je nato pristopil do dvokrilnega  pritličnega  okna  objekta, v delu, kjer ima poslovne prostore drugo  podjetje,  kjer  je na vzvod odprl okno in tako vstopil v notranjost
vendar  ni ničesar odtujil in po isti poti zapustil objekt ter pristopil do drugega dvokrilnega okna prostorov, katere uporablja podjetje v katerega je že  poskusil  vstopiti  skozi  okna,  in  ga  na  vzvod  odprl in vstopil v notranjost ter nato celotno notranjost pregledal in razmetal. V notranjosti je  skozi  odklenjena  vrata  vstopil v prostore tretjega podjetja, kjer je pregledal  in  razmetal  pisarne,  vendar ničesar odtujil. Materialna škoda
znaša skupno za okoli 6.500 EUR. Policisti nadaljujejo z delom.

28. 5. 2021
TATVINA DELOV OSEBNEGA AVTOMOBILA

Policisti so bili obveščeni o tatvini dela osebnega avtomobila. Ugotovljeno je bilo, da je neznani storilec iz parkiranega osebnega avtomobila VW Polo odtujil katalizator. Z opisanim dejanjem je storilec lastnika oškodoval za okoli 100 EUR. Policisti v zvezi opisanega nadaljujejo z zbiranjem obvestil.

30. 5. 2021
TATVINA AKUMULATORJEV V DOMŽALAH

Policisti so bili obveščeni o tatvini akumulatorjev iz premičnega semaforja na Ljubljanski cesti v Domžalah. Ugotovljeno je bilo, da je neznani storilec 30. 5. 2021 med 03.00 in 05.45 uri iz pomičnega semaforja,  ki je postavljen na gradbišču v bližini naslova Domžale, Ljubljanska cesta 116, vzel 240 amperski akumulatorja, znamke Varta. Policisti nadaljujejo z zbiranjem obvestil.

ZAČETEK MOTORISTIČNE SEZONE
Začela se je motoristična sezona. Vsem voznikom enoslednih vozil svetujemo, naj bodo izjemno previdni, hitrost svoje vožnje pa naj prilagodijo razmeram na cesti! Vozniki motornih koles in koles z motorjem se morajo zavedati, da je  asfaltna  površina  še  hladna  in ne omogoča optimalne oprijemljivosti pnevmatik.  Poleg tega so zaradi na vozišču lahko prisotne tudi udarne jame in  veliko peska od zimskega posipa, vozniške sposobnosti voznikov motornih kolesa  pa  najverjetneje  še  vedno  niso na ravni lanskih. Pri vožnji naj vozniki  enoslednih  motornih  vozil  dosledno uporabljajo zaščitne čelade,
mopedi in motorna kolesa pa morajo biti tehnično brezhibna in registrirana. Ob   ugotovljenih  kršitvah  lahko  policisti  izrečejo  globo,  ob  hujših nepravilnosti pa tudi zasežejo motorno vozilo. Vsem voznikom želimo srečno vožnjo!

OPOZORILO COVID 19
Vse  občane  pozivamo  k  upoštevanju  vseh  veljavnih predpisov in navodil sprejetih za preprečevanje širjenja bolezni COVID-19, ki so podani s strani pristojnih  ministrstev  in  NIJZ. Prav tako vse občane obveščamo, da je na internetnih   straneh   Policije  (www.policija.si)  objavljena  telefonska številka  za  svetovanje o ukrepih za zajezitev epidemije bolezni covid-19, ki se nanašajo na policijo (telefonska številka je 01 514 70 01, dosegljiva med  ponedeljkom  in  petkom med 8.00 in 16.00 uro) oziroma lahko morebitna
vprašanja naslovite tudi na elektronski naslov info.koronavirus@policija.si
.

OPOZORILO – SAMOZAŠČITA IN KRIMINALITETA
Vse občane pozivamo na večji poudarek pri samozaščitnih ukrepih (zaklepanje vrat  stanovanj,  hiš  in vozil, ustrezno zavarovanje vrednejših predmetov, itd).  Prav  tako  gre posebno pozornost nameniti obiskom neznanih oseb, ki pod  različnimi  pretvezami zbirajo različne predmete oziroma sredstva (ali pa ponujajo različne usluge – električarske storitve, dimnikarske storitve, odvoz materiala, itd), kajti, zaznavamo, da prihaja tudi do tovrstnih oblik kaznivih   ravnanj  (največkrat  nad  starejšimi  osebami),  kjer  storilci zamotijo  oškodovance  (na  zgoraj opisane načine) in nato izvršijo tatvino vrednejših predmetov ali/in denarja iz stanovanjskih objektov.

Policisti  policijske  postaje  Domžale  naprošamo vse, da v primeru pojava  kakršnihkoli   posebnosti   (sumljive  osebe,  sumljiva  vozila,  itd)  ali pridobitve  koristnih  informacij,  ki bi pripomogle k ugotovitvi storilcev teh  protipravnih  dejanj,  le  te  sporočijo na Policijsko postajo Domžale (telefonska     številka     01/724-65-80),     na    elektronski    naslov
pp_domzale.pulj@policija.si,  na  brezplačno telefonsko številko 113 ali na brezplačni anonimni telefon številk 080-1200.

Skupaj za varnost. Vaša policija.

Vir: Policijska postaja Domžale

Oglasno sporočilo