Mladinsko moštvo Nogometnega kluba Domžale sezono končalo z naslovom pokalnega prvaka Slovenije

0
1768

Varovanci Darka Birjukova in Juninha so v finalu popolnoma nadigrali Aluminij iz Kidričevega ter slavili z visokim izidom 6:1. To je drugi naslov mladinskega pokalnega prvaka Slovenije za Domžalčane, ki so prvega, prav tako pod vodstvom Darka Birjukova, osvojili leta 2015, ko so v finalu v Kopru s 4:1 premagali istega tekmeca kot tokrat.

Anis Jašaragič

Domžalčani so po uvodnih minutah nemudoma prevzeli vajeti igre v svoje roke in le vprašanje časa je bilo, kdaj bodo prvič premagali vratarja Kidričanov. To se je zgodilo v 21. minuti, ko je po podaji Andraža Žiniča z glavo v polno meril Adam Gnezda Čerin: ”Že pred tekmo smo vedeli, da smo močnejša ekipa in da bomo mi tisti, ki bomo morali voditi igro. Pričakovali smo zaprto postavitev tekmeca in tako je tudi bilo. Po prvem golu nismo popuščali in po drugem ter tretjem golu se je tekmec vdal v usodo. Tudi v drugem delu igre smo bili boljši, tako da nismo imeli večjih težav z nadzorom tekme. Z našo kvaliteto in pravim pristopom smo tekmeca stisnili v kot in zasluženo zmagali,” je po tekmi povedal podajalec pri prvem zadetku.

Andraž Žinič

Po pol ure igre je v ospredje stopil Anis Jašaragić. Napadalec rumenih je v vsega enajstih minutah dosegel hattrick: ”Naša želja je bila hitro doseči gol, saj smo vedeli, da bo potem pot do zmage veliko lažja. Po prvem golu se nam je odprlo in igra nam je zares stekla. Nadaljevali smo v visokem ritmu in na koncu visoko zmagali,” je povedal strelec treh golov in dodal: ”Za menoj je izjemna tekma, lahko rečem, kar ena najboljših v karieri. Zagotovo mi bo ostala v lepem spominu. Celotno leto smo garali za takšen uspeh. Borili smo se do zadnje minute. Igrati na takšnem stadionu je za nas nekaj izjemnega, saj imamo mladinci le redko priložnost nastopiti na takšnem objektu. Na koncu smo povsem zasluženo zmagali in se veselimo naslova pokalnega prvaka.” Mladi nogometaši so znali osvojeno lovoriko dobro proslaviti: ”Igralci smo zelo dobri prijatelji. Močno smo povezani in tudi v prostem času se veliko družimo. Poznamo se zelo dobro in to se vidi tudi na igrišču, kjer odlično sodelujemo,” je še dodal junak tekme.

Osvojitev pokala je pravi obliž na rano, ki jo je pustilo letošnje državno prvenstvo. Domžalčani so po 26 prvenstvenih tekmah za vsega dve točki zaostali za Mariborom. Krivda za to leži v slabem začetku sezone, ko so rumeni na sedmih tekmah osvojili vsega štiri točke: ”Postali smo mladinski pokalni prvaki, malce pa ostaja grenkega priokusa zaradi prvenstva, v katerem smo bili dominantni. Pokazali smo veliko boljšo igro od tekmecev, vendar nas je naslova stal slabši začetek sezone. Na začetku smo padli v niz slabih tekem. Veliko smo imeli poškodovanih igralcev in to se je poznalo na rezultatu. V drugem delu sezone smo bili izjemni, od 19 tekem smo izgubili le dve, a se je zaostanek s prvega dela izkazal za prevelikega. Na koncu smo zasluženo osvojili pokal, ki je poskrbel, da je za nami uspešna sezona,” je sezono ocenil Žinič, ki je moral tudi sam izpustiti večji del sezone zaradi strganih križnih kolenskih vezi: ”Osvojitev pokala je najlepša nagrada za vse težke trenutke in dolgotrajno rehabilitacijo, ki je za menoj,” je za konec še dodal Žinič, ki je bil na finalni tekmi podajalec pri obeh golih Adama Gnezde Čerina.

Tekst: Grega Krmavnar
Foto: Lado Vavpetič

Oglasno sporočilo