Kronika Policijske postaje Domžale za obdobje od 19. 6. do 24. 6. 2018

0
2630

19. 6. 2018
VLOM V DELIKOMAT V ZABORŠTU
Policisti PP Domžale so bili obveščeni o vlomu v avtomat za kavo v Zaborštu. Ugotovljeno je bilo, da je neznani storilec odlomil cilindrično ključavnico ter iz notranjosti odtujil gotovino. Z opisanim dejanjem je neznani storilec podjetje oškodoval za okoli 150 EUR. Policisti v zvezi opisanega nadaljujejo z zbiranjem obvestil.

19. 6. 2018
DRZNA TATVINA NA KOLIČEVEM
Policisti PP Domžale so bili obveščeni o drzni tatvini na Količevem. Ugotovljeno je bilo, da je neznani storilec skozi delno odprto okno na osebnem vozilu odtujil iz torbice denarnico z vsebino. Z opisanim dejanjem je neznani storilec lastnico oškodoval za okoli 300 EUR. Policisti v zvezi opisanega nadaljujejo z zbiranjem obvestil.

20. 6. 2018
NASILJE V DRUŽINI IN IZREČEN UKREP PREPOVEDI PRIBLIŽEVANJA
Policisti PP Domžale so bili obveščeni o nasilju v družini. Z zbiranjem obvestil so policisti ugotovili, da je zakonski partner dlje časa nad svojo partnerko izvajal fizično in psihično nasilje. V skladu z določili 60. člena Zakona o nalogah in pooblastilih policije so policisti storilcu izrekli ukrep prepovedi približevanja, zaradi utemeljenega suma storitve kaznivega dejanja Nasilje v družini pa bodo policisti zoper njega podali kazensko ovadbo na pristojno sodišče.

20. 6. 2018
TATVINA DENARNICE Z VSEBINO V DOMŽALAH
Policisti PP Domžale so bili obveščeni o tatvini denarnice z vsebino v trgovini v Domžalah. Ugotovljeno je bilo, da je neznani storilec v trgovini odtujil žensko denarnico z vsebino, katera je bila odložena pri blagajni. V notranjosti denarnice je storilec našel bančno kartico ter PIN številko, nakar je na bankomatu v Ljubljani opravil dvig gotovine. Z navedenim dejanjem je neznani storilec lastnico oškodoval za okoli 500 EUR. Policisti v zvezi opisanega nadaljujejo z zbiranjem obvestil.

21.6.2018
TATVINA VREČKE Z VSEBINO V DOMŽALAH
Policisti PP Domžale so bili obveščeni o tatvini vrečke z vsebino v trgovini v Domžalah. Ugotovljeno je bilo, da je storilec v trgovini odtujil odloženo vrečko, v kateri je imela lastnica mobilni telefon , denar, bančno kartico in ostale predmete. Z opisanim dejanjem je neznani storilec lastnico oškodoval za okoli 300 EUR. Policisti v zvezi opisanega nadaljujejo z zbiranjem obvestil.

21.6.2018
NEDOVOLJENA PROIZVODNJA S PREPOVEDANIMI DROGAMI IN PRIDRŽANJE
Policisti PP Domžale so imeli v postopku občana, katerega so sumili storitve kaznivega dejanja Neupravičene proizvodnje in prometa s prepovedanimi drogami, nedovoljenimi snovmi v športu in predhodnimi sestavinami za izdelavo prepovedanih drog. Slednjemu so odvzeli prostost ter na podlagi odredbe pristojnega sodišča opravili hišno preiskavo, nakar je bil v nadaljnji postopek izročen preiskovalnemu sodniku sodišča v Ljubljani, kateri je zoper njega odredil pripor.

22. 6. 2018
TATVINA DENARNICE Z VSEBINO NA VIRU
Policisti PP Domžale so bili obveščeni o tatvini denarnice z vsebino na Viru. Ugotovljeno je bilo, da je neznani storilec v trgovini odtujil žensko denarnico z vsebino, katera je bila odložena v nakupovalnem vozičku oškodovanke. Z navedenim dejanjem je neznani storilec lastnico oškodoval za okoli 250 EUR. Policisti v zvezi opisanega nadaljujejo z zbiranjem
obvestil.

23. 6. 2018
PROMETNA NESREČA II. KATEGORIJE V DOMŽALAH
Policisti PP Domžale so bili obveščeni o prometni nesreči II. kategorije v Domžalah. Ugotovljeno je bilo, da je voznik osebnega avtomobila zaradi neupoštevanja prometne signalizacije, trčil v zadnji del kolesa. Voznik kolesa se je v prometni nesreči telesno poškodoval in je bil s kraja z reševalnim vozilom odpeljan na UB KC v Ljubljano. Povzročitelju prometne nesreče bodo policisti zaradi kršitve določil Zakona o pravilih cestnega prometa naknadno izdali plačilni nalog.

23. 6. 2018
POSKUS DRZNE TATVINE V TRZINU
Policisti PP Domžale so bili obveščeni o poskusu drzne tatvine v Trzinu. Ugotovljeno je bilo, da je neznani storilec skozi vhodna vrata vstopil v
stanovanjsko hišo, lastnica je slišala odpiranje vhodnih vrat ko je sedela na terasi hiše. Ko je pogledala v predsobo je videla neznano osebo in ga prepodila is hiše. Neznani storilec je stekel iz hiše neznano kam pri tem pa ni ničesar odtujil, zaradi tega je dejanje ostalo pri poskusu. Policisti v zvezi opisanega nadaljujejo z zbiranjem obvestil.

24.6.2018
VLOM V DVE STANOVANJSKI HIŠI V ZABORŠTU
Policisti PP Domžale so bili obveščeni, da je bilo vlomljeno v stanovanjsko hišo v Zaborštu. Ugotovljeno je bilo, da je storilec v večernih urah skozi vrata v I. nadstropju vlomil v hišo, jo pregledal, ter iz nje odtujil več predmetov. Ob prihodu v pritličje je storilec sprožil alarm, zaradi česar je iz hiše pobegnil. Storilec je tako oškodoval lastnike za okoli 29.500 EUR. Pri pregledu okolice so policisti ugotovili tudi, da je v istem časovnem obdobju bilo vlomljeno tudi v sosednjo hišo, kjer pa si je storilec hišo znotraj le ogledal vendar iz nje in vzel ničesar. Kljub temu je lastniku z nasilnim vstopom povzročil za okoli 1.000 EUR gmotne škode.

Policisti pri terenskem delu zaznavajo porast kaznivih dejanj, predvsem s področja premoženjske kriminalitete (razne tatvine, vlomi v objekte, itd). V sled navedenega vse občane pozivamo na večji poudarek pri samozaščitnih ukrepih (zaklepanje vrat stanovanj, hiš in vozil, ustrezno zavarovanje vrednejših predmetov, itd) še posebej v času poletnih dopustov. Med dopustom je naša hiša ali stanovanje bolj mamljiva za nepridiprave saj
imajo storilci na voljo več časa, da opravijo svoje delo. Zato je najboljše zavarovanje ustvarjanje vtisa, da nismo odsotni.

Policisti policijske postaje Domžale naprošamo vse, da v primeru pojava kakršnihkoli posebnosti (sumljive osebe, sumljiva vozila, itd) ali pridobitve koristnih informacij, ki bi pripomogle k ugotovitvi storilcev teh protipravnih dejanj, le te sporočijo na Policijsko postajo Domžale (telefonska številka 01/724-65-80), na elektronski naslov pp_domzale.pulj@policija.si, na brezplačno telefonsko številko 113 ali na brezplačni anonimni telefon številk 080-1200.

Vir: Policijska postaja Domžale

Oglasno sporočilo