Uvodnik 10 2018: Porodni krči

0
2388

Te volitve, ki so za nami, so marsikomu povzročile prebavne motnje. Eni so bledo vzdihovali, ker je znova slavil demonizirani Janez, drugi so bledeli, ko so videli, kako borno so se odrezali v primerjavi s preteklimi volitvami, eni pa so bili bledi enostavno zato, ker so kar naenkrat skočili v “veliko” politiko, si obuli velike čevlje in zdaj z njimi nemočno čofotajo po blatu slovenske politike.
A nič ne de, boste rekli, se bodo že zmenili, saj so politiki. In dejansko se menijo, hodijo na sestanke, se trepljajo po hrbtih in razlagajo, kako jim gre dobro… Dobro jim gre zato, ker bodo naredili vse, da ohranijo privilegije, da obdržijo sedanje službe, dobre plače in službene avtomobile. Če bo treba, bodo ustanovili še kakšno dodatno ministrstvo (samo en resor prinese stranki vsaj 20 lepih služb), pa kakšno agencijo ali vladni urad, in kadrovski vrtiljak se bo začel. Oblast pomeni službe in zadovoljne podpornike, ki bodo kar naenkrat skočili v obleke in si zavezali kravate medtem, ko bodo korakali “zasluženi” službici naproti. Tako pač je v demokraciji, ta enostavno stane. In če je cena nove vlade še 200 ali 30 dodatnih zaposlitev na 170 tisoč podlage, jo bomo pač plačali. Samo, da se zmenijo, pravijo…
In če se ne bodo zmenili? Bomo šli pač še enkrat na volitve, porabili bomo 3,5 milijona evrov “našega” denarja in na novo postavili tehtnico. Morda pa je čas, da bi enkrat imeli priložnost takole kaznovati tiste, ki zdaj lomastijo po političnem prostoru in so marsikaterega volivca razočarali. Edina kazen je vnovičen odhod k volilnim kabinam. Samo tega jih je strah. Nihče od njih namreč ne ve, ali bi volivci še enkrat obkrožili njih. In zato bodo na vrat na nos sestavili vlado, samo da ne bo treba še enkrat pobarati državljanov o njihovi volji. Ko se usedejo na mandat, bodo pa že nekako veslali, si mislijo, mi jih bomo pa gledali.

Jakob

Oglasno sporočilo