Kronika Policijske postaje Domžale za obdobje od 9. 7. do 14. 7. 2018

0
1626

9. 7. 2018
TATVINA ORODJA IZ GRADBENE LOPE V PREVALJAH
Policisti PP Domžale so bili obveščeni o tatvini orodja iz gradbene lope v Prevaljah. Z zbiranjem obvestil je bilo ugotovljeno, da je neznani storilec iz odprte, gradbene lope odtujil več gradbenega orodja in s tem podjetje oškodoval za okoli 4.000 EUR. Policisti v zvezi opisanega nadaljujejo z zbiranjem obvestil.

9. 7. 2018
TATVINA BAKRENIH ODTOČNIH CEVI V TRZINU
Policisti PP Domžale so bili obveščeni o tatvini odtočnih cevi v Trzinu. Ugotovljeno je bilo, da je neznani storilec iz nadstreška stanovanjske hiše odtujil za okoli 10 metrov bakrenih odtočnih cevi in z navedenim lastnika oškodoval za okoli 300 EUR. Policisti v zvezi opisanega nadaljujejo z zbiranjem obvestil.

9. 7. 2018
ZAČASNI ODVZEM VOZNIŠKEGA DOVOLJENJA V DOMŽALAH
Policisti PP Domžale so imeli v Domžalah v postopku voznika osebnega avtomobila, kateri je le tega vozil pod vplivom alkohola (0,79 mg/l). Vozniku so policisti začasno odvzeli njegovo vozniško dovoljenje katerega bodo z obdolžilnim predlogom poslali na pristojno sodišče.

10. 7. 2018
VLOM V KLET V DOMŽALAH IN TATVINA KOLESA
Policisti PP Domžale so bili obveščeni o vlomu v klet v stanovanjskem bloku v Domžalah in tatvini kolesa. Ugotovljeno je bilo, da je neznani storilec s primernim orodjem, na vzvod, odprl vrata ene izmed kleti v stanovanjskem bloku. Iz kleti je nato odtujil moško treking kolo znamke Specialized, tipa Crosstrail in kolesarsko čelado. Z opisanim dejanjem je neznani storilec lastnika oškodoval za okoli 600 EUR. Policisti v zvezi opisanega
nadaljujejo z zbiranjem obvestil.

12. 7. 2018
ZASEG MOTORNEGA KOLESA NA PODLAGI 23. ČLENA ZAKONA O PRAVILIH CESTNEGA PROMETA V DOMŽALAH
Policisti PP Domžale so imeli v Domžalah v postopku voznika motornega kolesa, kateri je le tega vozil brez veljavnega vozniškega dovoljenja. Na podlagi 23. člena Zakona o pravilih cestnega prometa mu je bilo motorno kolo zaseženo in s pogodbeno avtovleko odpeljano v hrambo. Policisti bodo zoper voznika podali obdolžilni predlog na pristojno sodišče.

13. 7. 2018
ZASEG KOLESA Z MOTORJEM NA PODLAGI 23. ČLENA ZAKONA O PRAVILIH CESTNEGA PROMETA V DOMŽALAH
Policisti PP Domžale so imeli v Domžalah v postopku voznika neregistriranega kolesa z motorjem, kateri je le tega vozil brez veljavnega vozniškega dovoljenja. Na podlagi 23. člena Zakona o pravilih cestnega prometa mu je bil kolo z motorjem zasežen in s pogodbeno avtovleko odpeljan v hrambo. Policisti bodo zoper voznika podali obdolžilni predlog na pristojno sodišče.

13. 7. 2018
ZASEGA PREPOVEDANE DROGE V IHANU
Policisti PP Domžale so imeli v postopku mladoletnega kršitelja, kateremu so zasegli manjšo količino prepovedane droge. O postopku z mladoletnim je bila obveščena zakonita zastopnica mladoletnega. Policisti bodo zoper mladoletnega kršitelja podali obdolžilni predlog na pristojno sodišče. Prav tako so policisti imeli v postopku mladoletnega kršitelja, kateremu so zasegli manjšo količino prepovedane droge. O postopku z mladoletnim je bil obveščen zakoniti zastopnik mladoletnega. Policisti bodo zoper mladoletnega kršitelja podali obdolžilni predlog na pristojno sodišče.

13. 7. 2018
ZAČASNI ODVZEM VOZNIŠKEGA DOVOLJENJA NA KOLIČEVEM
Policisti PP Domžale so imeli na Količevem v postopku voznika osebnega avtomobila, kateri je le tega vozil pod vplivom alkohola (0,66 mg/l). Vozniku so policisti začasno odvzeli njegovo vozniško dovoljenje katerega bodo z obdolžilnim predlogom poslali na pristojno sodišče.

14. 7. 2018
ZASEG PREPOVEDANE DROGE V IHANU
Policisti PP Domžale so imeli v postopku kršiteljico, kateri so zasegli manjšo količino prepovedane droge. Pri prekrškovnem organu Policijske postaje Domžale bodo policisti zoper kršiteljico uvedli hitri postopek z izdajo odločbe o prekršku.

14. 7. 2018
ZASEG OSEBNEGA AVTOMOBILA NA PODLAGI 23. ČLENA ZAKONA O PRAVILIH CESTNEGA PROMETA V DOMŽALAH IN VOŽNJA LE TEGA POD VPLIVOM ALKOHOLA
Policisti PP Domžale so imeli v Domžalah v postopku voznika neregistriranega osebnega avtomobila, kateri je le tega vozil brez veljavnega vozniškega dovoljenja in pod vplivom alkohola (1,07 mg/l). Na podlagi 23. člena Zakona o pravilih cestnega prometa mu je bil osebni avtomobil zasežen in s pogodbeno avtovleko odpeljan v hrambo. Policisti bodo zoper voznika podali obdolžilni predlog na pristojno sodišče.

OPOZORILO VOZNIKOM ENOSLEDNIH MOTORNIH VOZIL
Dejstvo je, da je na cestah vse več motornih koles in mopedov, med katerimi so tako ljubitelji težkih motorjev kot tisti, ki se vsakodnevno z mopedom vozijo v službo. Policisti opozarjamo, da je eden najpomembnejših dejavnikov varnosti voznikov enoslednih motornih vozil vidnost. Vozniki enoslednih motornih koles največ za svojo varnost naredijo že s tem, da spoštujejo zakonske predpise. Nesprejemljiva je namreč vožnja brez
homologirane zaščitne motoristične čelade, z neregistriranimi in predelanimi mopedi in motornimi kolesi, kot tudi vožnja brez veljavnega vozniškega dovoljenja, ki ima za posledico poleg globe tudi zaseg vozila.

Policisti pri terenskem delu zaznavajo porast kaznivih dejanj, predvsem s področja premoženjske kriminalitete (razne tatvine, vlomi v objekte, itd). V sled navedenega vse občane pozivamo na večji poudarek pri samozaščitnih ukrepih (zaklepanje vrat stanovanj, hiš in vozil, ustrezno zavarovanje vrednejših predmetov, itd). Prav tako gre posebno pozornost nameniti obiskom neznanih oseb, ki pod različnimi pretvezami zbirajo različne
predmete oziroma sredstva (ali pa ponujajo različne usluge – električarske storitve, dimnikarske storitve, odvoz materiala, itd), kajti, zaznavamo, da prihaja tudi do tovrstnih oblik kaznivih ravnanj (največkrat nad starejšimi osebami), kjer storilci zamotijo oškodovance (na zgoraj opisane načine) in nato izvršijo tatvino vrednejših predmetov ali/in denarja iz stanovanjskih objektov.

Policisti policijske postaje Domžale naprošamo vse, da v primeru pojava kakršnihkoli posebnosti (sumljive osebe, sumljiva vozila, itd) ali pridobitve koristnih informacij, ki bi pripomogle k ugotovitvi storilcev teh protipravnih dejanj, le te sporočijo na Policijsko postajo Domžale (telefonska številka 01/724-65-80), na elektronski naslov pp_domzale.pulj@policija.si, na brezplačno telefonsko številko 113 ali na brezplačni anonimni telefon številk 080-1200.

Vir: Policijska postaja Domžale

Oglasno sporočilo